[MK4] Golf IV by sagano88 .:R32 & 25 Jahre mixes BBS, RECARO
Moderator: G0 Karcio
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
Ogolnie stwirdzilem ze bede szedl w kierunku tego MK IV:
Bedzie to jednak polaczenie jego z:
- Ciemnymi lampami
- Czarnym Grillem
- Czarnymi Slupkami
EDIT:
W_I_T_E_K jeszcze nie wiem jakie beda oponki?
Zastanawialem sie nad takimi jak piszesz czyli 225/45 albo ostatnio ogladalem ladne 215/50.
Ale to dopiero sie okaze? A Ty jakie Masz u Siebie? (Fele i Oponki) I jak z spalaniem na takim stupie?
Bedzie to jednak polaczenie jego z:
- Ciemnymi lampami
- Czarnym Grillem
- Czarnymi Slupkami
EDIT:
W_I_T_E_K jeszcze nie wiem jakie beda oponki?
Zastanawialem sie nad takimi jak piszesz czyli 225/45 albo ostatnio ogladalem ladne 215/50.
Ale to dopiero sie okaze? A Ty jakie Masz u Siebie? (Fele i Oponki) I jak z spalaniem na takim stupie?
sagano88, Ładne koła. Co do spalania to wiesz... Oszczędni kupują diesle. Najlepiej Yarisy.
Ja mam te 17x7.5 i do tego 215/45 bridgestone potenza RE050 i jestem zadowolony. Wygląda spoko i prowadzi się dobrze. Oponki ciche i dosyć trzymają się drogi. Po obniżeniu stałem się fanem wchodzenia ciasno w zakręty. im bliżej 90* tym fajniej.
Nigdy nie oszczędzam jak chodzi o jazdę. Co mi da 1l/100km mniej spalania jak będę kojarzony z kapeluszem. Cisnę tego AKLa (oczywiście rozsądnie z uwagi na małą moc, słabą skrzynię i sprzęgło) i cały czas utrzymuje się w przedziale 10-11l
Co do planów, to fajny ten golf na którym się wzorujesz. Nie leży mi jakoś bagażnik dachowy
Obrys biały lub dym j/w wiadomo i ten twój ciemny front wygląda dobrze...
Jakie zawieszenie planujesz??
Ja mam te 17x7.5 i do tego 215/45 bridgestone potenza RE050 i jestem zadowolony. Wygląda spoko i prowadzi się dobrze. Oponki ciche i dosyć trzymają się drogi. Po obniżeniu stałem się fanem wchodzenia ciasno w zakręty. im bliżej 90* tym fajniej.
Nigdy nie oszczędzam jak chodzi o jazdę. Co mi da 1l/100km mniej spalania jak będę kojarzony z kapeluszem. Cisnę tego AKLa (oczywiście rozsądnie z uwagi na małą moc, słabą skrzynię i sprzęgło) i cały czas utrzymuje się w przedziale 10-11l
Co do planów, to fajny ten golf na którym się wzorujesz. Nie leży mi jakoś bagażnik dachowy
Obrys biały lub dym j/w wiadomo i ten twój ciemny front wygląda dobrze...
Jakie zawieszenie planujesz??
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
- Frykas
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
fajne felgi mysle ze beda dobrze wygladaly ale a bym 205 szukal opon.. 215 to maks.. i profil nie wiecej niz 45.. a co do tego golfa to dobry kierunek z modami ;)
Mój Borowik
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
Hehe! Tak jak piszesz Albo "Francuzy" 1.4 HDIsteniu4 pisze: Oszczędni kupują diesle. Najlepiej Yarisy
Co do spalania to jednoznacznie mozna powiedziec ze to SZCZEGOL! Przeciez i tak nie oto tu chodzi i nie do tego dazymy
W tym wyzej Golfiku nawet nie spojrzalem na bagaznik takze u mnie nie ma go w planach
A co do zawieszki to z poczatku na probe mialy byc same Springi -40mm. ale jakos ostatnio bardziej mnie kusi odrazu na caly zestawik najlepiej gwintu .
Poki co do sezonu jeszcze czas
Dzieki Frykas tez mam taka nadzieje! Oponka napewno bedzie taka zeby rant jeszcze wystawal. Ogolnie to chce je troche odmlodzic. Mam na mysli polerke rantow i niedoskonalosci na nich (na rantach) ale nie wiem jak sie za to zabrac? Na Forum jest taki temat i az ocza sie wierzyc nie chce jak kolega udaje sie felgi uratowac, takze tu SZACUNEK A ja mam tylko do zrobienia brzegi rantow ktore sa tylko gdzie nie gdzie obdrapane co mnie kuje w oczy jako estete i chce je zjechac na igielke i taki problem ...Frykas pisze:fajne felgi mysle ze beda dobrze wygladaly ale a bym 205 szukal opon.. 215 to maks.. i profil nie wiecej niz 45.. a co do tego golfa to dobry kierunek z modami ;)
sagano to jeśli już teraz się zastanawiasz czy czasem nie gwinta, to od razu nastaw się na niego. Ja cieszyłem się po zmianie na weiteca springi + amory ale już też myśle o gwincie na ten sezon. szczególnie że mam szeroki dostęp do większości rodzajów zawieszeń do prawie każdej fury to na pewno coś wymodzę Chyba, że wezmę też gwinta od razu żonie do trójeczki i Ty się namyślisz to kupimy hurtowo
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
steniu4 jak hurtowo taniej to czemu nie?
Jak narazie to niech ta zima i sniegi juz mina bo troche mnie draznia
Dzis godzine wyjezdzalem z podworka (nie wspomne juz o wjechaniu i zaparkowaniu na chodniku przez "goreczke" po plugu) bo poprostu sie zawieszalem na zaspach a gdzie tu na gwincie Ale co tam... :green_fuck: .
Apropos... Zakupilem juz progi i chyba pokusze sie o odkrecenie dokladeczek i zawiezienie wszystkiego do lakiernika a teraz (do wiosny) przejezdze na setupie "zimowym w sam raz".
Jak narazie to niech ta zima i sniegi juz mina bo troche mnie draznia
Dzis godzine wyjezdzalem z podworka (nie wspomne juz o wjechaniu i zaparkowaniu na chodniku przez "goreczke" po plugu) bo poprostu sie zawieszalem na zaspach a gdzie tu na gwincie Ale co tam... :green_fuck: .
Apropos... Zakupilem juz progi i chyba pokusze sie o odkrecenie dokladeczek i zawiezienie wszystkiego do lakiernika a teraz (do wiosny) przejezdze na setupie "zimowym w sam raz".
No trzeba pomyśleć ;> Taniej na bank będzie. Prosto od importera. Jak zagadam to przywiezie to do pozka i jeszcze flaszeczkę zrobimy do tego
Ja po ostatnich dniach mając zaledwie -40 zawias doszedłem do wniosku, że nikt nigdy nie namówi mnie na jakikolwiek laminat, bo już bym nie miał przodu i progów na bank...
Ja po ostatnich dniach mając zaledwie -40 zawias doszedłem do wniosku, że nikt nigdy nie namówi mnie na jakikolwiek laminat, bo już bym nie miał przodu i progów na bank...