GTI EDITION 16 V by Burza Jr
Moderator: G0 Karcio
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Storm troszkę większa różnica bo około 100kg ważyłem swojego golfa i kolega swoje MK IV.
djtom ok możesz i tak obstawiać... ja przy swoim upieram się biorąc pod uwagę że storm ma 125KM, a burza w miarę zdrowego ABF! Po za tym przecież jakieś dane parametry musimy znać jeśli mamy się zakładać bo w ten sposób można postawić pewne MK IV z MK III. W jedynym będzie 3.2, a w 2 1.4 to wiadomo raczej co wygra...
Wiadomo że jeśli storm będzie miał powiedzmy w okolicach 160KM to już sytuacja może być inna i w tedy nie będę się zakładał bo nie znam wyników itd.
A to co pisze popieram własnym doświadczeniem bo przez ponad pół roku śmigałem MK TDI zrobionym na 125KM i 280NM i nie raz stawałem na kreskę takie auto kreci w okolicach 8.5/8.7 do 96km/h według g-techa ABF okolice 8,2 biorąc pod uwagę że MK IV waży więcej wynik dla mnie jest raczej pewny... chyba że burza nie ogarnia swojego auta.... ale to już inna sprawa
djtom ok możesz i tak obstawiać... ja przy swoim upieram się biorąc pod uwagę że storm ma 125KM, a burza w miarę zdrowego ABF! Po za tym przecież jakieś dane parametry musimy znać jeśli mamy się zakładać bo w ten sposób można postawić pewne MK IV z MK III. W jedynym będzie 3.2, a w 2 1.4 to wiadomo raczej co wygra...
Wiadomo że jeśli storm będzie miał powiedzmy w okolicach 160KM to już sytuacja może być inna i w tedy nie będę się zakładał bo nie znam wyników itd.
A to co pisze popieram własnym doświadczeniem bo przez ponad pół roku śmigałem MK TDI zrobionym na 125KM i 280NM i nie raz stawałem na kreskę takie auto kreci w okolicach 8.5/8.7 do 96km/h według g-techa ABF okolice 8,2 biorąc pod uwagę że MK IV waży więcej wynik dla mnie jest raczej pewny... chyba że burza nie ogarnia swojego auta.... ale to już inna sprawa
Ostatnio zmieniony śr paź 08, 2008 15:11 przez Rapix, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam wrazenie ze zaczynasz sie irytowac - a my tu zwykla zabawe prowadzimy. Miałem ABF'a i wiem jak jedzi i co objezdza, wiec naprawde nie musisz mi tego opisywacRapix pisze:Storm troszkę większa różnica bo około 100kg ważyłem swojego golfa i kolega swoje MK IV.
Dane wag wzialem od kilku uzytkownikow tegoz forum (m.in. cowboya). Tak z ciekawosci, ile wazy Twoja mk3?
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie irytuje się
djtom kwestia jest jeszcze czy masz seryjny zawias czy twardszy... na serii czasy są bardziej optymistyczne
Storm moje MK III jest dość otyłe bo z rezerwą w baku i wszystkim w środku 1180kg inny kolega ważył też swoje TDI i miał prawie pół baku ale zwykłe fotele brak audio i 1120kg aw69 też ważył i u niego też jakoś w okolicy 1140kg!
MKIV w TDI na 17 calowych kołach i zwykłych fotelach generalnie seria z małym audio 1270kg i 1/4 paliwa w zbiorniku
djtom kwestia jest jeszcze czy masz seryjny zawias czy twardszy... na serii czasy są bardziej optymistyczne
Storm moje MK III jest dość otyłe bo z rezerwą w baku i wszystkim w środku 1180kg inny kolega ważył też swoje TDI i miał prawie pół baku ale zwykłe fotele brak audio i 1120kg aw69 też ważył i u niego też jakoś w okolicy 1140kg!
MKIV w TDI na 17 calowych kołach i zwykłych fotelach generalnie seria z małym audio 1270kg i 1/4 paliwa w zbiorniku
y ja waże 93, golf 1200, koła 16 , mam jakieś szanse ?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
mój z prawie połową baku ważył 1140 czy jakoś tak.. w każdym razie jak odjałem paliwo w baku to wyszło że waży tylke ile książka podaje czyli 1120 kgStorm moje MK III jest dość otyłe bo z rezerwą w baku i wszystkim w środku 1180kg inny kolega ważył też swoje TDI i miał prawie pół baku ale zwykłe fotele brak audio i 1120kg aw69 też ważył i u niego też jakoś w okolicy 1140kg!
ale tylko na Gtechu , w rzeczywistości duża część energii jest wykorzystywana na dociskanie auta...Rapix pisze:kwestia jest jeszcze czy masz seryjny zawias czy twardszy... na serii czasy są bardziej optymistyczne
a ile masz na G-techu ?Cinek pisze:ja waże 93, golf 1200, koła 16 , mam jakieś szanse ?