[MK3 MATCH II]LEKKO POMODZONY AFN - prawie jak 20 Jahre :)
Moderator: G0 Karcio
na razie nic nie robiłem...miałem inne smutne rzeczy na głowie... ...O(L)SZES pisze:u mnie zawsze swieci pustkami. daj fotki z gleba i hokejem
na razie nie znalazłem... ale mi sie nie spieszydjtom pisze:cowboy, znalazłeś magika do kata? zrobię to samo razem z tobą jak już kogoś znajdziesz.
dzisiaj na gierkówce pojechałem troche za a troche przed seatami wracającymy ze zlotu seat racing team... jeden to LEON cupra TDI, drugi to wersja top sport a trzeci to Toledo TOP Sport - oczywiście wszyscy ARL (seryjne 150km)... no i musze powiedzieć że golfik dziarsko dawał rade
z rolowanego raz tak depnąłem ostro razem z tym Leonem Cupra TDI no i powiem tylko tyle ze Golfik wstydu nie przyniósł... ogólnie fajnie chłopaki pomykali
jednak 200kg mniej robi swoje i szacuję że obecnie mój golf idzie podobnie jak mk4 lub leon tdi z ARL-em pod maską , bo np. 2.0 TDI w mk5 i audi A3 niestety nie nadążaja za moim dziarskim dziadkiem
właśnie zapadła decyzja na smoked lights .. wg pomysłu Mapeta
jakoś nie przemawia do mnie front z clearami a'al mk4, a podoba mi się taki czarnuch, więc najłatwiej zrobić tę niedrogą modyfikację
ogólnie wypasów sie zazbierało i pod koniec marca biorę urlop żeby troszkę pdłubac:
- FMIC z Sharana+ orurowanie,
- korekta programu w sterowniku (być może 2 przełączane programy) - oczywiście u uysego
- springi -40 H&R komplet do wymiany
- amory przednie gazowe o skróconym skoku o 25 (niestety GT Cuplinie ala mam nadzieje że z 40 kkm wytrzymają)
- końcówki drążków + geometria
- zegary z mk4
- hokej z GTI/VR6
- nowe paski (imp) do naklejenia, odświezenie zacisków
- smoked lights (support DjTom),
- polerowanie rantu na felgach MOMO które jednak pozostawiam
pracy jest full.... foty będą sukcesywnie..
a jednak zdecydowałem że kupuje nowe felgi a MOMO zostanie może na zimowy setup
no i najważniejsza kwestia - FELGI
obecnie rozważam 3 możliwości:
1. BBSy ala 20 Jahre
2. Aluett lub Borbet T - raczej wolałbym komplet 7 calowych
3. OZ Racing
każdy wybór trochę kosztuje, może Bobety można wyrwać za 1200 z oponami... ale juz oklepane..
najbardziej podobają mi się BBS-y - bo dążę do wyglądu 20 Jahre
z drugiej strony OZ Racing to dość niepowtarzalny model no i porządna fela
co radzicie, a może ktoś ma inne propozycje do czarnego mk3 ?
dodam że interesuje mnie wyłącznie 7 moze 7,5 J x 16 , ET 35-45
z góry dzięki za sugestie
jakoś nie przemawia do mnie front z clearami a'al mk4, a podoba mi się taki czarnuch, więc najłatwiej zrobić tę niedrogą modyfikację
ogólnie wypasów sie zazbierało i pod koniec marca biorę urlop żeby troszkę pdłubac:
- FMIC z Sharana+ orurowanie,
- korekta programu w sterowniku (być może 2 przełączane programy) - oczywiście u uysego
- springi -40 H&R komplet do wymiany
- amory przednie gazowe o skróconym skoku o 25 (niestety GT Cuplinie ala mam nadzieje że z 40 kkm wytrzymają)
- końcówki drążków + geometria
- zegary z mk4
- hokej z GTI/VR6
- nowe paski (imp) do naklejenia, odświezenie zacisków
- smoked lights (support DjTom),
- polerowanie rantu na felgach MOMO które jednak pozostawiam
pracy jest full.... foty będą sukcesywnie..
a jednak zdecydowałem że kupuje nowe felgi a MOMO zostanie może na zimowy setup
no i najważniejsza kwestia - FELGI
obecnie rozważam 3 możliwości:
1. BBSy ala 20 Jahre
2. Aluett lub Borbet T - raczej wolałbym komplet 7 calowych
3. OZ Racing
każdy wybór trochę kosztuje, może Bobety można wyrwać za 1200 z oponami... ale juz oklepane..
najbardziej podobają mi się BBS-y - bo dążę do wyglądu 20 Jahre
z drugiej strony OZ Racing to dość niepowtarzalny model no i porządna fela
co radzicie, a może ktoś ma inne propozycje do czarnego mk3 ?
dodam że interesuje mnie wyłącznie 7 moze 7,5 J x 16 , ET 35-45
z góry dzięki za sugestie
Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2007 10:32 przez cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dokładnie - dobra decyzjacowboy pisze:nie przemawia do mnie front z clearami a'al mk4, a podoba mi się taki czarnuch
Jeżeli chodzi o felgi to ZDECYDOWANIE BBS-y są najładniejsze (wg mnie oczywiście)
[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 09:32 ]
Co do zegarów to mam nadzieję, że podświetlenie przycisków też zmienisz na czerwono niebieski
A same zegary spoko sprawa tylko ciężko ładnie dopasować.
Najlepszym rozwiązanie to zegary od MK4 cabrio - czyli MK3 ubrane w skórę młodszego brata.
Podświetlenie identiko jak w czwórce tylko w kształtach trójki.
Problem tylko, że znaleźć takie zegary to praktycznie niemożliwe.
Jako ciekawostkę powiem, że w serwisie 3200 zł ta przyjemność
Ale będąc w Niemcowni nie omieszkam jakiegoś szrocika odwiedzić bo to by było najfajniejsze rozwiązanie
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
looknij tu:Chmielu pisze:A same zegary spoko sprawa tylko ciężko ładnie dopasować.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=82954&start=0
wszystko juz mam zebrane do kupy - kolega BIGOZZ bardzo dużo mi pomógł
można idealnie spasować, tylko trzeba pociąć ori obudowe od zegarów mk4 i zmienić kąt szybki...
ps. mnie też BBSy najbardziej kręcą
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No jasne - tylko mówię, że od MK4 cabrio nie trzeba by nic dopasowywać ani przerabiaćcowboy pisze:looknij tu:
A sam pomysł bardzo SI
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- bacco
- Użytkownik
- Kontakt:
jezdzilem A3 2,0 TDI to powiem ze bylem zawiedziony i chyba wole mojego ABF'a bo dosc podobnie to chodzi, Pogratulowac ze golfika dobrze smiga a co do fel to tylko BBS choc jak sam pisales OZ sa rzadziej spotykanecowboy pisze:... jednak 200kg mniej robi swoje i szacuję że obecnie mój golf idzie podobnie jak mk4 lub leon tdi z ARL-em pod maską , bo np. 2.0 TDI w mk5 i audi A3
niestety nie nadążaja za moim dziarskim dziadkiem
[url=http://imageshack.us][img]http://img526.imageshack.us/img526/3653/vwban2jq9gi6.jpg[/img][/url]