GOLF GTi by Quatro7
Moderator: G0 Karcio
GOLF GTi by Quatro7
-== 04.05.2007r. "ZAKUP" ==-
w koncu kupiłem golfika
oczywiście mk2 GTI (w sumie to już mój trzeci mk2 - poprzednie to MANHATAN 1,6 RF i GTI 16V PL)
silniczek tym razem to 1,8 PF
co mam
pół-kubełki, podgrzewane (regulacja głębokości fot. kierowcy)
regulacje lamp,
el. szyby,
szyberdach,
wspomaganie,
skórzaną kierownice
Manetki z mk3 z mfa (dołożyłem sam)
i reszte w sumie standartową - widać foto
i pare rzeczy do zrobienia, zaczynam od poniedziałku
golfik 7 miesiecy w kraju, za granicą był ciagle serwisowany w ASO. przebieg 197k, silnik wyglada i dzała bardzo dobrze
środek tez zadbany tylko kubełek lekko przetarty i podsufitka rozklejona
na razie jedna fota, z ogłoszenia
--=======================================================================================================--
-== 29.05.2007r.. "PO ZAKUPIE" ==-
mała sesyjka tuż po zakupie
--=======================================================================================================--
-== 19.06.2007r "LISTEWKA" ==-
usunąłem znaczek z listewki nad rejestracją (podziękowania dla MAPETa)
-== 12.07.2007r. "SCYZORYK" ==-
nowy kluczyk z pilotem i centralny (przy okazji automatyczne domykanie szyb i później też szyberdachu)
-== 02.08.2007r. "EL'SZYBERACHos" ==-
zamontowałem elektryczny mechanizm szyberdachu, przy okazji małe faq
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1286421#1286421
[youtube][/youtube]
-== 18.09.2007r. "-40" ==-
zmienione sprężyny na sportowe (obniżenie -na razie tylko- o 40mm przód i tył)
(podziękowania dla KOONRADa)
-== 28.09.2007r. "KLAMECZKI" ==-
zakupione i założone klameczki ala'mk3 - ogólnie polecam
-== 29.09.2007r. "TYLNE LAMPY" ==-
zmostkowanie tylnych lamp tak ze świeci cały dolny pas (coś ala'usa tylko ze mam halogeny )
-== 17.12.2007r. "NOCĄ" ==-
4 fotki zrobione nocą na stacji... STATOIL
-== 29.12.2007r. "TELEFONY" ==-
zakup telefonów od porsche od SOYi
i miało być mniej więcej tak na przymiarkach:
na nieszczęście (albo na szczęście ) golfik się za bardzo na nich nie najeździł
zostały sprzedane szybko a zakupione inne trochę później
-== 10.01.2008r. "OBRYSÓWKI" ==-
zakupiono i założono obrysówki z wersji USA
-== 15.02.2008r. "POWERTECH" ==-
wczoraj były walentynki wiec moja miłość dostała prezent - fele
POWERTECH 8Jx15 opony 195/45
-== 23.02.2008r. "KOŃCOWY 16V" ==-
doszedł końcowy z mk2 16V
a mruczy sobie tak:
[youtube][/youtube]
-== 07.03.2008r. "SOCZEWKI" ==-
doszedł nowy froncik... grill JOMa bez znaczka na 2 oczka i soczewki w czerni (soczewki własna robota)
a postojówki zostało włożone w kierunkowskazy.. i fajnie sie zgrywają z obrysówkami
-== 16.03.2008r. "SESYJKA" ==-
dawno nie było żadnych fajnych fotek wiec czas na małą sesyjkę
-== 29.03.2008r. "DYMY" ==-
założone autopale dymione produkcji własnej
niestety soczewek na razie brak.. ale powrócą
porównanie ze zwykłą
i zbliżenie
na samochodzie
-== 06.07.2008r. "PROJECT GOLF" ==-
no i zaczęło się...
golf ma zostać poddany paru zmianą...
prace trwają dość powoli.. ciągle zbieram kasę na poszczególne etapy i mało czasu mam...
o wszystkich postępach będę się starał pisać na bieżąco w temacie
-== 26.08.2008r. "PROJECT GOLF - faza pierwsza zakończona" ==-
faza pierwsza projektu zakończona, więc czas na małe podsumowanie
na początku wszystko było rozbierane
potem trzeba było trochę pociąć pospawać wymienić to i owo - tu podziękowania dla APSIKa
i tak schodziło przy rzeźbie i cięcio-spawaniu
następnie był ciąg dalszy rozbiórki by przygotować samochód do lakiernika
no i polakierowana golfika
po złożeniu w ostatni weekend w golfiku zagościło również nisze zawieszenie, około -60/-50
- tu podziękowania dla MAPETa
po tej długiej walce, ogromnej ilości pracy, czasu, serca i pieniędzy mój golfik wygląda tak
przy okazji polutowałem sporo kabelków połączonych szybko złączkami, pozakładałem nowe izolacje itp...
oczywiscie nie jest to koniec prac i z biegiem czasu to i owo będzie zmieniane
-== 07.10.2008r. "Druga sesyjka " ==-
ostatniej niedzieli było w miarę fajnie na dworze więc postanowiłem porobić parę fotek
oto efekt
-== 18.01.2009r. "Golf PAPA" ==-
dnia dzisiejszego tj. 18,01,2009r. z niedzielny poranek Golfik nabył nowego właściciela
mam nadzieję że będzie dobrze i długo służył..
w koncu kupiłem golfika
oczywiście mk2 GTI (w sumie to już mój trzeci mk2 - poprzednie to MANHATAN 1,6 RF i GTI 16V PL)
silniczek tym razem to 1,8 PF
co mam
pół-kubełki, podgrzewane (regulacja głębokości fot. kierowcy)
regulacje lamp,
el. szyby,
szyberdach,
wspomaganie,
skórzaną kierownice
Manetki z mk3 z mfa (dołożyłem sam)
i reszte w sumie standartową - widać foto
i pare rzeczy do zrobienia, zaczynam od poniedziałku
golfik 7 miesiecy w kraju, za granicą był ciagle serwisowany w ASO. przebieg 197k, silnik wyglada i dzała bardzo dobrze
środek tez zadbany tylko kubełek lekko przetarty i podsufitka rozklejona
na razie jedna fota, z ogłoszenia
-== 29.05.2007r.. "PO ZAKUPIE" ==-
mała sesyjka tuż po zakupie
-== 19.06.2007r "LISTEWKA" ==-
usunąłem znaczek z listewki nad rejestracją (podziękowania dla MAPETa)
-== 12.07.2007r. "SCYZORYK" ==-
nowy kluczyk z pilotem i centralny (przy okazji automatyczne domykanie szyb i później też szyberdachu)
-== 02.08.2007r. "EL'SZYBERACHos" ==-
zamontowałem elektryczny mechanizm szyberdachu, przy okazji małe faq
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1286421#1286421
[youtube][/youtube]
-== 18.09.2007r. "-40" ==-
zmienione sprężyny na sportowe (obniżenie -na razie tylko- o 40mm przód i tył)
(podziękowania dla KOONRADa)
-== 28.09.2007r. "KLAMECZKI" ==-
zakupione i założone klameczki ala'mk3 - ogólnie polecam
-== 29.09.2007r. "TYLNE LAMPY" ==-
zmostkowanie tylnych lamp tak ze świeci cały dolny pas (coś ala'usa tylko ze mam halogeny )
-== 17.12.2007r. "NOCĄ" ==-
4 fotki zrobione nocą na stacji... STATOIL
-== 29.12.2007r. "TELEFONY" ==-
zakup telefonów od porsche od SOYi
i miało być mniej więcej tak na przymiarkach:
na nieszczęście (albo na szczęście ) golfik się za bardzo na nich nie najeździł
zostały sprzedane szybko a zakupione inne trochę później
-== 10.01.2008r. "OBRYSÓWKI" ==-
zakupiono i założono obrysówki z wersji USA
-== 15.02.2008r. "POWERTECH" ==-
wczoraj były walentynki wiec moja miłość dostała prezent - fele
POWERTECH 8Jx15 opony 195/45
-== 23.02.2008r. "KOŃCOWY 16V" ==-
doszedł końcowy z mk2 16V
a mruczy sobie tak:
[youtube][/youtube]
-== 07.03.2008r. "SOCZEWKI" ==-
doszedł nowy froncik... grill JOMa bez znaczka na 2 oczka i soczewki w czerni (soczewki własna robota)
a postojówki zostało włożone w kierunkowskazy.. i fajnie sie zgrywają z obrysówkami
-== 16.03.2008r. "SESYJKA" ==-
dawno nie było żadnych fajnych fotek wiec czas na małą sesyjkę
-== 29.03.2008r. "DYMY" ==-
założone autopale dymione produkcji własnej
niestety soczewek na razie brak.. ale powrócą
porównanie ze zwykłą
i zbliżenie
na samochodzie
-== 06.07.2008r. "PROJECT GOLF" ==-
no i zaczęło się...
golf ma zostać poddany paru zmianą...
prace trwają dość powoli.. ciągle zbieram kasę na poszczególne etapy i mało czasu mam...
o wszystkich postępach będę się starał pisać na bieżąco w temacie
-== 26.08.2008r. "PROJECT GOLF - faza pierwsza zakończona" ==-
faza pierwsza projektu zakończona, więc czas na małe podsumowanie
na początku wszystko było rozbierane
potem trzeba było trochę pociąć pospawać wymienić to i owo - tu podziękowania dla APSIKa
i tak schodziło przy rzeźbie i cięcio-spawaniu
następnie był ciąg dalszy rozbiórki by przygotować samochód do lakiernika
no i polakierowana golfika
po złożeniu w ostatni weekend w golfiku zagościło również nisze zawieszenie, około -60/-50
- tu podziękowania dla MAPETa
po tej długiej walce, ogromnej ilości pracy, czasu, serca i pieniędzy mój golfik wygląda tak
przy okazji polutowałem sporo kabelków połączonych szybko złączkami, pozakładałem nowe izolacje itp...
oczywiscie nie jest to koniec prac i z biegiem czasu to i owo będzie zmieniane
-== 07.10.2008r. "Druga sesyjka " ==-
ostatniej niedzieli było w miarę fajnie na dworze więc postanowiłem porobić parę fotek
oto efekt
-== 18.01.2009r. "Golf PAPA" ==-
dnia dzisiejszego tj. 18,01,2009r. z niedzielny poranek Golfik nabył nowego właściciela
mam nadzieję że będzie dobrze i długo służył..
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 01:06 przez zielu, łącznie zmieniany 42 razy.
- barteKKK03
- V.I.P.
w poniedziałek zaczynam dłubać przy nim i naprawiać drobne usterki w tym usuniecie tej owiewki
a co do planów do czesciowo tajemnica bo sam nie wiem wypali, bo tez nie wiem na ile mi kasy wystarczy marzenia to jeden z lepszych golfów w polsce z jakimś vr6 turbo lub 1,8T pod maska
a co do gleby... to jest seria jak w gti i na razie nizej nie chce bo miałem raz-80/-80 i sie tragicznie jeździło u mnie w miescie, na "prostej" tarłem
a co do planów do czesciowo tajemnica bo sam nie wiem wypali, bo tez nie wiem na ile mi kasy wystarczy marzenia to jeden z lepszych golfów w polsce z jakimś vr6 turbo lub 1,8T pod maska
a co do gleby... to jest seria jak w gti i na razie nizej nie chce bo miałem raz-80/-80 i sie tragicznie jeździło u mnie w miescie, na "prostej" tarłem
widze mocno mierzysz; i to konkretnie; SWAP- to się ceni naprawdęQuatro7 pisze:marzenia to jeden z lepszych golfów w polsce z jakimś vr6 turbo lub 1,8T pod maska
[b]Jetta USA: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3891289#3891289
Moje exFire&Ice: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=214805[/b]
MÓJ MK2: BYŁY http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=93904
to może pochwal sie tymi swoimi planami; jak będziesz dobrzek kombinował to napewno je zrealizujesz prędzej czy później;
[ Dodano: 04 Maj 2007 15:50 ]
to może pochwal sie tymi swoimi planami; jak będziesz dobrzek kombinował to napewno je zrealizujesz prędzej czy później; zapraszam do oceny mojego
[ Dodano: 04 Maj 2007 15:50 ]
to może pochwal sie tymi swoimi planami; jak będziesz dobrzek kombinował to napewno je zrealizujesz prędzej czy później; zapraszam do oceny mojego
[b]Jetta USA: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3891289#3891289