Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
sebekgolf, dzięki za info sprawdziłem ale tego modelu nie maja. Może kiedy je trafie
Kupię:
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Kącik posiadaczy MK4
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Re: Kącik posiadaczy MK4
To ja mam chyba na serio jeszcze jeden moduł gdzieś podłączony. Stary sterownik miał jedną wtyczkę, miał alarm, blokadę rozrusznika, działały kierunkowskazy, w nowym module nic z tych rzeczy nie działa, a jest praktycznie taki sam jak ten stary, który wyjąłem z auta... pytanie gdzie ten drugi moduł kuźwa jest, bo pod kierownicą nie maczinekisz pisze: Moduł z jedną wtyczką jest bez alarmu, moduły z dwoma wtyczkami mają alarm.
Using Tapatalk
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
to na pewno nie jest fabryczne rozwiązanie...także gdzieś masz jakieś dołożone ustroistwoDratwa pisze:blokadę rozrusznika
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
To radyjko jest szersze niż fabryczne. tj. dekory byś musiał rzeźbić.
Jeśli już. to szukaj od VW T5, tam były prostokątne (nie jajkowate) ucinasz dekory w połowie i "pasuje" ale. one współpracują z CANem, którego w gulfie4 nie ma.
Są mody, jakieś przejściówki po 300zł i wtedy mówią że działa. Bez tego radio chodzi podobno 30min i się wyłącza samo. później je włączasz i tak w kółko.
Wrzuć zdjęcie, jak wygląda ten twój moduł.
Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Czyli przewody wspomagania od pompy do magla są te same?sebekgolf pisze:Może w drugą stronę. Pasuje wszystko oprócz:
magla, ściany grodziwej, pompy hamulcowej z serwem, przewodami klimy, deski, połowy tunelu środkowego, napędu wycieraczek, lamp, mocowania ecu, mocowania filtra powietrza kabinowego, osłony slupków A wraz z klamką maski, wykładzina podłogi. Jeśli chodzi o wiązki, to np. wiązki poduszek są krosowane i inicjatory, zespół ogrzewania, mocowanie modułu ESP
Grodź jest w całości przykręcana (pomijając miejsce gdzie przechodzi wiązka, tam wiem że jest klejona)?
Mocowanie ECU? Co z nim jest nie tak?
Nic nie piszesz o pedałach...pedał gazu na pewno jest inny, nie wiem jak reszta
Muszę pozbierać wszystkie potrzebne graty bo to musi być szybka akcja...Etkę to pewnie jeszcze będę studiował wzdłuż i wszerz
Nie jestem w stanie tego wyciągnąć na razie, bo pracuje tym autem i musi jeździć. Musiałbym mnóstwo kabli wyjąć by go wyciągnąć.czinekisz pisze:Wrzuć zdjęcie, jak wygląda ten twój moduł.
Using Tapatalk
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Qto pisze:Czyli przewody wspomagania od pompy do magla są te same?sebekgolf pisze:Może w drugą stronę. Pasuje wszystko oprócz:
magla, ściany grodziwej, pompy hamulcowej z serwem, przewodami klimy, deski, połowy tunelu środkowego, napędu wycieraczek, lamp, mocowania ecu, mocowania filtra powietrza kabinowego, osłony slupków A wraz z klamką maski, wykładzina podłogi. Jeśli chodzi o wiązki, to np. wiązki poduszek są krosowane i inicjatory, zespół ogrzewania, mocowanie modułu ESP
Grodź jest w całości przykręcana (pomijając miejsce gdzie przechodzi wiązka, tam wiem że jest klejona)?
Mocowanie ECU? Co z nim jest nie tak?
Nic nie piszesz o pedałach...pedał gazu na pewno jest inny, nie wiem jak reszta
Muszę pozbierać wszystkie potrzebne graty bo to musi być szybka akcja...Etkę to pewnie jeszcze będę studiował wzdłuż i wszerz
Teraz nie pamiętam czy to było w angolu czy w naszym, ale na przekładni są rurki pod które się podpinało węże. Więc węże od wspomagania zostają te same. Tylko w zależności od tego po której kiera, to albo przypinasz je bezpośrednio do magla, albo do tych rurek na maglu.
Mocowanie ECU jak zostawisz z angola, to nie włożysz mechanizmu wycieraczek bo bedzie wadził o ECU
grodź jest na 10 śrubach M8. Przyda się grzechotka. Da się to zrobić bez wymowania czegokolwiek spod maski. Nawet tapicerki nie trzeba zdejmować ze ściany, wystarczy ją umiejętnie odchylać ( nie zapomnij wpierw odkręcić zespołu nagrzewnicy, jest mocowany na 4 śruby na które są takie jakby klapki w tapicerce na ścianie grodziowej od strony silnika).
Magiel wymienisz bez zrzucania sanek przez wyjętą ścianę grodziową, tylko trzeba z jednej strony odkręcić drążek kierowniczy.
WIązka przejdzie Ci normalnie. ta część co leci do kostek na podszybiu, to po prostu zamieniasz stronami filtr kabinowy z przepustem wiązek do ECU itd ( otwory są symetryczne).
A widzisz, o pedałach zapomniałem. Będziesz też potrzebował bo np. gaz jest inny, a hamulec jak mnie pamięć nie myli inaczej profilowany
Będziesz miał jeszcze jaja z puszką bezpieczników ( chyba że postanowisz wsadzić wiązkę z wersji z kierą po naszej stronie) Ja się nie bawiłem w przepinanie, przyspawałem dwa płaskowniki do belki pod deską ( którą też musisz zmienić) i mam odwróconą puszkę bezpieczników do góry nogami.
A i jeszcze climatronic. W przypadku wiązki z angola musisz krosować wszystkie przewody zasilające silniczki/wentylator oraz skrajne na potencjometrach dających zwrotne informacje o położeniu klap. Będziesz też miał jaja ze sterowaniem elektryką drzwi bo prawe będą nadrzędnymi. No i jeszcze czeka Cię krosowanie w przełączniku lusterek jeśli zostawisz wiązkę z angola, oraz chyba krosowałem coś w guzikach od sterowania szybami, albo zamienialem jakieś piny we wtyczce. Teraz do końca nie pamietam bo to było ponad 6 lat temu. Jak ten czas leci...
No i nie zapomnij o krosowaniu wiązek z airbagów, chyba że nie planujesz zakładać
Ja to zrobiłem tak, że kupiłem odcięty cały przód za słupkami A wraz z wszelkimi plastikami, pedałami i tapicerką podłogi, maglem, mocowaniem podszybia ( wraz z plastikami podszybia bo też potrzebne) oraz pompą hamulcową z serwem.
Jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało bo mogłem coś pominąć. Dawno temu to robiłem.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Miał ktoś może taki problem że w 1.9 tdi asz
auto losowo nie odpala
czasem pali pięknie przez tydzień nawet dwa a czasem jednego dnia zdarzy sie że dwa razy muszę kręcić i kręcić
auto losowo nie odpala
czasem pali pięknie przez tydzień nawet dwa a czasem jednego dnia zdarzy sie że dwa razy muszę kręcić i kręcić
MOJA OBECNA BESTIA http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=561959" onclick="window.open(this.href);return false;
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
Nie pozostaje nic innego jak następnym razem podpiąć się i podejrzeć parametry związane z dostarczaniem paliwa albo sygnały z czujnika np. położenia wału. Jeśli to się dzieje sporadycznie to będzie ciężko to znaleźć.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Panowie żeby podkręcić linki hamulca ręcznego to trzeba demontować cały podłokietnik?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Kącik posiadaczy MK4
Podłokietnik to na pewno. Nie jestem pewien czy istnieje opcja zrobienia tego bez demontażu tunelu, ale przy zgrabnych palcach chyba tak.