Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Re: Kącik posiadaczy MK4
ma ktoś sprawdzoną folię do przyciemniania szyb z allegro?
Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
Sprzedam: 3SDM 0.01 18" 5x100 8,5J i 9,5J + Nexen N'Fera SU1
MK4 GTI TDI -> Mój szaraczek
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Kącik posiadaczy MK4
Witam, byłem z samochodem u mechanika i stwierdził, że do wymiany są poduszki silnika i tu pojawia się pytanie ile mniej więcej kosztują takie poduszki, dobrej jakości? Mechanik coś wspominał, że jedna poduszka dobrej jakości to koszt około 100 zł.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Kącik posiadaczy MK4
Pany, co to może być? Nie działa mi tylko podświetlenie zegarów. Działało i w czasie jazdy nagle zgasło. FIS świeci, kontrolki też. Całe oświetlenie wnętrza również działa, włącznik świateł podmieniłem na inny i to samo. Wtyczki zegarów dobrze wciśnięte, bo sprawdzałem. Bezpieczniki, te dwa po 5A z boku deski od podświetlenia są dobre.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
To dobrze Ci mówił. Ogółem zależy jeszcze, jakie mechanik ma zniżki u dostawców oraz ile jest w stanie upuścić z ceny. Tak spojrzałem na poduszki do silnika 2.0 (nie podałeś jednak kodu w profilu, a to bardziej o to chodzi w "silnik") z manualną skrzynią biegów, to np. tylna SWAG za 150zł, tylna Lemförder 298zł... No ale sprawdzam w drogim sklepie, bo jako tako mają uporządkowane części (iParts).kewinpol pisze:Witam, byłem z samochodem u mechanika i stwierdził, że do wymiany są poduszki silnika i tu pojawia się pytanie ile mniej więcej kosztują takie poduszki, dobrej jakości? Mechanik coś wspominał, że jedna poduszka dobrej jakości to koszt około 100 zł.
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Garrison pisze:
Pamiętam Twoją pomoc i naprawdę doceniam - mam u Ciebie dług. Problem był taki, że do niedawna musiałem godzić szkołę z pracą, przez to nie miałem czasu by się za to zabrać. W zasadzie to dopiero od wczoraj mam czas - jestem w pełni bezrobotny, z ukończoną szkołą
Ahhh to były piękne czasy, kiedy człowiek budził się wczesnym rankiem o 10-11, zwlekał się z łóżka czasem po godzinie. Coś zjadł i stwierdzał, że cały dzień spędzi w garażu i mógł tam siedzieć do 4 nad ranem. Te czasy już nie wrócą
Garrison pisze:To dobrze Ci mówił. Ogółem zależy jeszcze, jakie mechanik ma zniżki u dostawców oraz ile jest w stanie upuścić z ceny. Tak spojrzałem na poduszki do silnika 2.0 (nie podałeś jednak kodu w profilu, a to bardziej o to chodzi w "silnik") z manualną skrzynią biegów, to np. tylna SWAG za 150zł, tylna Lemförder 298zł... No ale sprawdzam w drogim sklepie, bo jako tako mają uporządkowane części (iParts).kewinpol pisze:Witam, byłem z samochodem u mechanika i stwierdził, że do wymiany są poduszki silnika i tu pojawia się pytanie ile mniej więcej kosztują takie poduszki, dobrej jakości? Mechanik coś wspominał, że jedna poduszka dobrej jakości to koszt około 100 zł.
Iparts nie jest aż taki drogi jak bierzesz u nich na warsztat. Co do narzutów. Kupowałem swego czasu piasty tylne z łożyskami ( jakiś miesiąc temu) bo wymieniałem profilaktycznie. Cena normalna była coś około 240zł za sztukę. Jak wziąłem ją na warsztat kumpla, to cena spadła do trochę ponad 170 za sztukę. Tak więc jak widzisz, marże są całkiem spoko jak dla przeciętnego Kowalskiego. Masz znajomego mechanika to niech weźmie Ci w Intercars na siebie. Pewnie zapłacisz sporo mniej, lub porównywalnie z Allegro.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Podświetlenie znowu zaczęło działać, ot tak. Nie wiem co się stało. Dobrze, bo nie chce mi się rzeźbić.lwlw pisze:Craash, może ten regulator jasności z lewej strony?
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Silnik jaki mam to APK. Chciałbym w własnym zakresie zakupić te poduszki, aby wyszło taniej tylko nie wiem ile poduszek jest do wymiany. Jak najlepiej ocenić ile poduszek trzeba wymienić, aby zakupić odpowiednią ilość?Garrison pisze:To dobrze Ci mówił. Ogółem zależy jeszcze, jakie mechanik ma zniżki u dostawców oraz ile jest w stanie upuścić z ceny. Tak spojrzałem na poduszki do silnika 2.0 (nie podałeś jednak kodu w profilu, a to bardziej o to chodzi w "silnik") z manualną skrzynią biegów, to np. tylna SWAG za 150zł, tylna Lemförder 298zł... No ale sprawdzam w drogim sklepie, bo jako tako mają uporządkowane części (iParts).kewinpol pisze:Witam, byłem z samochodem u mechanika i stwierdził, że do wymiany są poduszki silnika i tu pojawia się pytanie ile mniej więcej kosztują takie poduszki, dobrej jakości? Mechanik coś wspominał, że jedna poduszka dobrej jakości to koszt około 100 zł.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Wie ktoś po co jest przekaźnik 206 w początkowych instalacjach ESP w mk4? Dlaczego nie ma go w późniejszych i co się stanie jak się go pozbędę?
Ze schematu wygląda, że przekaźnik rozłącza światło stopu...jeśli tak jest, to po co i w jakich sytuacjach to działa?
Ze schematu wygląda, że przekaźnik rozłącza światło stopu...jeśli tak jest, to po co i w jakich sytuacjach to działa?
-
- Forum Master
Z tego co widzę różne wersje silnikowe mają różne przeznaczenie tego przekaźnika.Qto pisze:Wie ktoś po co jest przekaźnik 206 w początkowych instalacjach ESP w mk4? Dlaczego nie ma go w późniejszych i co się stanie jak się go pozbędę?
Możesz odczytać numer części z niego i podać kod silnika?
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Kącik posiadaczy MK4
pisz do golf3dawid gościu zna się na rzeczyyogi_ziom pisze:ma ktoś sprawdzoną folię do przyciemniania szyb z allegro?
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
dzięki!joseph82 pisze:pisz do golf3dawid gościu zna się na rzeczyyogi_ziom pisze:ma ktoś sprawdzoną folię do przyciemniania szyb z allegro?
Kupię: Wkład dojazdówki 18"
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Nie wiem gdzie to widzisz...przekaźnik ma numer 1J0927841 (nr z etki) i siedzi w Golfie z 2000r. Schemat ESP z tego rocznika potwierdza obecność przekaźnika. Silnik APE...ale moim zdaniem to bez znaczenia.dany_47 pisze:Z tego co widzę różne wersje silnikowe mają różne przeznaczenie tego przekaźnika.
- G0 Karcio
- ..::VWGolfExclusiveEdition::..
- Auto: Był: Volkswagen Golf IV GTI TDI Exclusive
Aktualnie: Brak
W planie: Volkswagen Golf IV VR6 2.8 może 3.2 - Silnik: AHF
Kącik posiadaczy MK4
Ponawiam pytanie z innego działu bo tam chyba nikt nie wchodzi.
Koledzy/koleżanki...takie pytanie...jaki był ori montowany materiał tzn.skóra pikowana na kierownicy, miechu zmiany biegów i ręcznym w 25th? Nie wiem...jakiś model, marka czy coś. Chodzi o ponowne obszycie w oryginalnej skórze jak w 25th. Skóra pikowana skórze pikowanej chyba nierówna. Czy gdzieś mozna ten materiał dostać?
Koledzy/koleżanki...takie pytanie...jaki był ori montowany materiał tzn.skóra pikowana na kierownicy, miechu zmiany biegów i ręcznym w 25th? Nie wiem...jakiś model, marka czy coś. Chodzi o ponowne obszycie w oryginalnej skórze jak w 25th. Skóra pikowana skórze pikowanej chyba nierówna. Czy gdzieś mozna ten materiał dostać?