Kącik posiadaczy MK7
Moderator: VIP
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Re: Kącik posiadaczy MK7
Można zamontować ledy, w tym przypadku, każde, nawet chińskie będą mocniejsze od tej zwykłej żarówki. Trzeba tylko potem vcds albo obdeleven i ustawić że jest Led bo będzie walić błędem
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
- kolargol
- Nowicjusz
- Auto: Golf mk7 2.0 TDI
Niedawno kupiłem golfa 7 z xenon basic. Czy te światła rzeczywiście tak słabo świecą? Zasięg jest dosyć krótki. Mam wrażenie że są słabsze od zwykłych halogenów w poprzednim Focusie. Byłem na stacji diagnostycznej i diagnosta stwierdził że są ustawione idealnie.
- flo89
- Użytkownik
Pojedź do innego diagnosty bo widać, że się nie zna. Źeby poprawnie ustawić te xenony trzeba podłączyć kompa i dopiero ustawiać. Bez tego, po ustawieniu może gubić wysokość już po odpaleniu. Mam te same światła i są super a już na pewno porównywanie ich do H7 nie wchodzi w grę
Wiele osób na początku w nowych passatach i golfach narzeka na fabryczne zbyt niskie ustawienie świateł i ich krótki zasięg, ale po wizytach w aso i poprawnym wyregulowaniu już byli zadowoleni. Zanim kupiłem swojego też się sporo naczytałem na temat słabych świateł. Guzik prawda.
Ewentualnie, może już kończą ci się palniki, który rok i jaki przebieg?
Wiele osób na początku w nowych passatach i golfach narzeka na fabryczne zbyt niskie ustawienie świateł i ich krótki zasięg, ale po wizytach w aso i poprawnym wyregulowaniu już byli zadowoleni. Zanim kupiłem swojego też się sporo naczytałem na temat słabych świateł. Guzik prawda.
Ewentualnie, może już kończą ci się palniki, który rok i jaki przebieg?
koledzy czy może ktoś to kupił i montował, proszę o opinie
https://pl.aliexpress.com/store/product ... 3c016j4EoL
mam golfa 7 z 2012 roku, mam co prawda park asist, ale camera cofania by mi się przydała, oryginalna to cena zabija, a tu jakby działało, to bym się zastanowił,
pozdrawiam
https://pl.aliexpress.com/store/product ... 3c016j4EoL
mam golfa 7 z 2012 roku, mam co prawda park asist, ale camera cofania by mi się przydała, oryginalna to cena zabija, a tu jakby działało, to bym się zastanowił,
pozdrawiam
- kolargol
- Nowicjusz
- Auto: Golf mk7 2.0 TDI
flo89 palniki raczej w porządku, auto z 2015 roku i 40 tys przebiegu. Diagnosta nie ustawiał świateł tylko sprawdził na przyrządzie. Zostaje mi więc tylko aso
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Wiele osób u nas na forum ma problem ze złym ustawieniem świateł (za nisko). Dotyczy to ksenonów w mk7 jak i obecnie LEDów w mk7,5. Jedź do ASO i niech poprawią, bo te ksenony (miałem w mk7 i A3) świecą naprawdę bardzo dobrze.
koledzy jaka jest bateria do kluczyka do pilota, bo mi pisze na wyświetlaczu wymień baterie w kluczyku, ok juz mam
Z tego co pamiętam to bateria o symbolu 2025.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
- robertbd1111
- Mały gagatek
Witam ,mam mały problem w postaci komunikatu "sygnalizacja przy parkowaniu obecnie niedostępna" dodam że pojawia się sporadycznie , wszystko działa , czujniki jak i kamera , poradził sobie ktoś z tym problemem .
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Może masz zabrudzony czujnik? Czasem też tak miałem, zwłaszcza zimą gdy posypał śnieg
Witam
Planuję zakup jetty vi fl. Więc chyba w mk7 moge pisac bo sprawa dotyczy licznika. Na aukcjach widzialem 2 rodzaje 1-ma wskaznik paliwa i temp 2-nie ma tych wskaznikow a paliwo wyswietla na fis. Ktory licznim jest lepszy/nowszy? Jakie tam są rodzaje fisow?
Planuję zakup jetty vi fl. Więc chyba w mk7 moge pisac bo sprawa dotyczy licznika. Na aukcjach widzialem 2 rodzaje 1-ma wskaznik paliwa i temp 2-nie ma tych wskaznikow a paliwo wyswietla na fis. Ktory licznim jest lepszy/nowszy? Jakie tam są rodzaje fisow?
- flo89
- Użytkownik
Nie widziałem żadnego MK7 który by nie miał wskaźnika temperatury i paliwa jednocześnie. Fis w MK7 są 3; bieda, lepsza bieda, i kolor Różnią się rozdzielczością, z tym, że ten pierwszy to nawet ciężko mówić o rozdzielczości bo wskazania są jakby z bloków a nie pikseli.
koledzy chcę zamontować w swoim Mk7 kamerkę 70 mai, i teraz pytanie
1) chcę kabel zasilający poprowadzić podsufitką przy szybie (wciskając go pod podsufitkę) następnie pod tapicerkę słupka (ale tu trzeba chyba ją lekko zdjąć) i zejść pod kokpit,
2) potrzebuję również podprowadzić niezależne zasilanie takim lub podobnym kable https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... hweb201603_
- gdzie sie wpiąć? skąd wziąć zasilanie? gniazdo w podłokietniku jest wykorzystane,
ktoś już to robił?? coś podpowie,
1) chcę kabel zasilający poprowadzić podsufitką przy szybie (wciskając go pod podsufitkę) następnie pod tapicerkę słupka (ale tu trzeba chyba ją lekko zdjąć) i zejść pod kokpit,
2) potrzebuję również podprowadzić niezależne zasilanie takim lub podobnym kable https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... hweb201603_
- gdzie sie wpiąć? skąd wziąć zasilanie? gniazdo w podłokietniku jest wykorzystane,
ktoś już to robił?? coś podpowie,