Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Kącik posiadaczy MK4
Dobra... Dolałem płynu, przejechałem około 300m, po 10 minutach odpalam i kontrolka... Nieźle, jak na brak plam pod autem. Nowy korek i zbiornik założone, oby to był finał mojej przygody z dolewkami.
- Garrison
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Przed chwilą trzecia dolewka dzisiaj. Zobaczę ten olej jeszcze, choć jakoś w kwietniu pamiętam, że go dolewałem... Ręce opadają.
- Garrison
- Forum Master
Re: Kącik posiadaczy MK4
No właśnie spokój, nic. Auto przyjemnie jeździ, odpala normalnie, żadnej chmury nie puszcza nawet gdy kręcę go do końca (czyli jakieś 4150obr/min ze względu na automat). Ogrzewanie jest, temperaturę trzyma (90* na wskaźniku jak i w VAGu). Pod samochodem sucho, w komorze też nie widzę śladów po płynie. Dywanik u pasażera suchy - nawet kartkę A4 włożyłem swego czasu i obserwowałem. Istna zagadka. Wentylatory działają, węże też w porządku jeśli chodzi o grubość i temperaturę. Pod korkiem oleju również czysto. Kosztowna zagadka, bo płyn chłodniczy trochę kosztuje.Qto pisze:A nie masz chmury za autem? ...trochę duże te ubytki żeby nic się nie działo
Re: Kącik posiadaczy MK4
Dziś robiłem A8 D4 4,2 V8, przejechane 500km bez wentylatorów chłodnicy:Adek99 pisze:Zapewne w oleju
Zbiornik wyrównawczy
Wężyk odpowietrzający
- Garrison
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Ale że na postoju ubywa ~litr płynu chłodniczego do oleju? Dziś ponownie sprawdzę olej, choć myślę, że bym odczuł zmieszanie się oleju z ponad trzema litrami płynu chłodniczego. Zarówno w pracy silnika, jak i osiągach.
Ogółem, o ile to coś zmienia, to taka konsumpcja płynu chłodniczego zaczęła się w ten weekend, gdy miałem szkolenie w górach. Może różnica ciśnień i temperatur doprowadziła, że coś gdzieś strzeliło i tego nie widać... No ale żeby na postoju, gdy silnik nawet nie zagrzany? (Mowa o wczorajszym ubytku).
#edit
Do skrzyni raczej też nie ucieka, bo by zaczęła szarpać, przeciągać, a tego nie ma.
#edit2
Olej na bagnecie czarny jak smoła.
#edit3
Prawdopodobnie znaleziony winowajca. Króciec wchodzący za silnikiem, do podszybia. Zdjęcie tego elementu, nie z mojego auta, bo warsztat kończy pracę i jeszcze święta teraz. W czwartek wymiana i zobaczmy co będzie. Dość głośne było sączenie, a do tego całość zbierała się na skrzyni biegów, czego wcześniej nie dostrzegłem.
" onclick="window.open(this.href);return false;, " onclick="window.open(this.href);return false;
Ogółem, o ile to coś zmienia, to taka konsumpcja płynu chłodniczego zaczęła się w ten weekend, gdy miałem szkolenie w górach. Może różnica ciśnień i temperatur doprowadziła, że coś gdzieś strzeliło i tego nie widać... No ale żeby na postoju, gdy silnik nawet nie zagrzany? (Mowa o wczorajszym ubytku).
#edit
Do skrzyni raczej też nie ucieka, bo by zaczęła szarpać, przeciągać, a tego nie ma.
#edit2
Olej na bagnecie czarny jak smoła.
#edit3
Prawdopodobnie znaleziony winowajca. Króciec wchodzący za silnikiem, do podszybia. Zdjęcie tego elementu, nie z mojego auta, bo warsztat kończy pracę i jeszcze święta teraz. W czwartek wymiana i zobaczmy co będzie. Dość głośne było sączenie, a do tego całość zbierała się na skrzyni biegów, czego wcześniej nie dostrzegłem.
" onclick="window.open(this.href);return false;, " onclick="window.open(this.href);return false;
Kącik posiadaczy MK4
Witam ma ktoś schemat podłączenia lusterka fotochromatycznego? Wiazki do połączenia są takie same jak w passacie b5?
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
Kącik posiadaczy MK4
tego niestety nie wiem, ale powinny być bardzo podobne. w końcu B5 nie różni się dużo od golfa