Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
W eepromie licznika nie jest raczej zapisany. Zmieniałem u siebie radio na MCD i też po odłączeniu akumulatora nie muszę wpisywać kodu. Jedynie za pierwszym razem musiałem wpisać kod.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Kącik posiadaczy MK4
Uuu uruchomiłem needle sweep na liczniku 826cx;p szkoda, że już nie mam swojej bory bo zawsze to chciałem mieć
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Kącik posiadaczy MK4
O tym nikt nie myśli... Liczy się trendi mod. A już piszą ludzie do mnie na FB "Ratuj Pan bo chciałem se wgrać wskazówki,a teraz licznik nie działa"cinek2004 pisze:Ciekawe co zrobią jak uwalą licznik i unieruchomią samochód.
Peran, próbował... Potem lutował
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Kącik posiadaczy MK4
Ponawiam pytanie: jakie świece będą lepsze do silnika 2.0 i gaz: denso K20TT czy beru UPT2?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Na prawdę nikt nie wie jak zdobyć kod do radia które wyjechało razem z autem z fabryki?
kewinpol, wybierz sobie producenta i później świecę wg jego katalogu.
hayperekpo, widzę że parę liczników już próbowałeś...udalo się wywnioskować który licznik może umrzeć a który nie? Za tydzien bede w PL to spróbuję na moim...chyba 1J5 920 946c z auta rocznik modelowy 2005. Zobaczę jaki Soft i ...
kewinpol, wybierz sobie producenta i później świecę wg jego katalogu.
hayperekpo, widzę że parę liczników już próbowałeś...udalo się wywnioskować który licznik może umrzeć a który nie? Za tydzien bede w PL to spróbuję na moim...chyba 1J5 920 946c z auta rocznik modelowy 2005. Zobaczę jaki Soft i ...
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Re: Kącik posiadaczy MK4
A kolega za ile by wgrywał forumowiczom? Niby machające wskazówki to zwykły bajer do niczego niepotrzebny, ale efekt "wow" jakiś wywołuje.hayperekpo pisze:Już są po forach i fejsbukach pojawili Janusze byznesu i oferują wgranie za skromne 200złcinek2004 pisze:http://www.users.on.net/~graeme86/sweep ... ep501.html
-
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
@ Qto
Wybrałem właśnie świece tych dwóch producentów, które pasują do mojego samochodu, ale nie wiem, które są lepsze z tych dwóch.
Wybrałem właśnie świece tych dwóch producentów, które pasują do mojego samochodu, ale nie wiem, które są lepsze z tych dwóch.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Kolega do Forestera 2.0S powkładał elementy Denso (sondę i świece) i jak ręką odjął przestało szarpać autem. Subaru to wybredne auta, więc stawia to Denso w dobrym świetle.kewinpol pisze:@ Qto
-
- Gadatliwa bestia
Dzięki za opinie.Garrison pisze:Kolega do Forestera 2.0S powkładał elementy Denso (sondę i świece) i jak ręką odjął przestało szarpać autem. Subaru to wybredne auta, więc stawia to Denso w dobrym świetle.kewinpol pisze:@ Qto
-
- Użytkownik
Łożysko w tylnym kole wymienia się razem z piastą?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
-
- Forum Master
Re: Kącik posiadaczy MK4t
W Mondeo tak, w golfie nieflatron1984 pisze:Łożysko w tylnym kole wymienia się razem z piastą?
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Mi się jeszcze nie trafił żaden uwalony, ale programator czeka w pogotowiuhayperekpo pisze:O tym nikt nie myśli... Liczy się trendi mod. A już piszą ludzie do mnie na FB "Ratuj Pan bo chciałem se wgrać wskazówki,a teraz licznik nie działa"cinek2004 pisze:Ciekawe co zrobią jak uwalą licznik i unieruchomią samochód.
Peran, próbował... Potem lutował
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Re: Kącik posiadaczy MK4t
Pytanie na ile chcesz się bawić z przekładaniem. Piasta z łożyskiem + nowa nakrętka i kapsel to wydatek jakieś 180złdany_47 pisze:W Mondeo tak, w golfie nieflatron1984 pisze:Łożysko w tylnym kole wymienia się razem z piastą?
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to albo przywieszający się pływak i za późno rezerwę pokazuje, albo zmieniły się dawki paliwa. Swoją drogą u mnie też na rezerwie momentalnie opada wskazówkalwlw pisze:Mobilki, taką mam dziwną sytuację.... Kiedyś było tak, że jak zapaliła mi się rezerwa to poza miastem można było te 100 km zrobić i pokazywany dystans do przejechania się z tym pokrywał. Co najmniej od kilku tankowań mam tak, że do przejechania jest teoretycznie 120 km i zapala się rezerwa. I tu zaczyna się problem, bo kilometry do przejechania zaczynają lecieć na łeb na szyję - np. ostatnio przejechałem na rezerwie 40 km, a dystans do przejechania w tym czasie zmniejszył się ze 120 km do... 20 km. Przy spokojnej jeździe, żadnego wariowania. Przez to już dwa razy pokazało mi się zero do przejechania. Rezerwa za późno się zapala czy co? Do rezerwy jest wszystko OK, te kilometry do przejechania lecą normalnie.
Wiem, że to jest tylko orientacyjnie i nie ma co na tym polegać, ale kiedyś naprawdę mogłem, zastanawia mnie co się zmieniło.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/