Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Re: Kącik posiadaczy MK4
Mam pytanko do tych co jeżdżą TDIkami. Przed zimą odkręcacie nakrętkę pod filtrem paliwa i spuszczacie wodę (o ile w ogóle tam jest)?
ALH + 205 + chip
Kącik posiadaczy MK4
Nigdy tego nie robiłem, a auto mam ponad 4 lata.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Kącik posiadaczy MK4
Pany, zauważyłem w swoim Variancie ciekawą rzecz... Tylne lampy, górna część (stop i pozycyjne) zachodzą szronem w czasie użytkowania auta, tj. światła zapalone, przemieszczanie się. Co ciekawe z lewej strony, gdzie dolna żarówka się przepaliła i nie świeci, szron się nie pojawia. Przy górnej, sprawnej, jest co skrobać. Ktoś jeszcze zauważył to u siebie? Żarówki te nie powinny raczej rozmrażać, skoro się nagrzewają w tradycyjny sposób?
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
normalna rzecz. różnica temperatur, skraplanie, zamarzanie.....
jeździsz na światłach, żarówka świeci, grzeje klosz od środka, z zewnątrz mrozi, pojawia się rosa i w czasie jazdy zamarza
jeździsz na światłach, żarówka świeci, grzeje klosz od środka, z zewnątrz mrozi, pojawia się rosa i w czasie jazdy zamarza
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Ja tak samo - prawie 5 lat i 115 tys. Ale filtr wymieniałem.Craash pisze:Nigdy tego nie robiłem, a auto mam ponad 4 lata.
- Garrison
- Forum Master
Rok temu tego nie widziałem więc zwróciło to moją uwagędany_47 pisze:normalna rzecz. różnica temperatur, skraplanie, zamarzanie.....
Kącik posiadaczy MK4
AUDI ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=577948" onclick="window.open(this.href);return false;
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
golf w serii -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=507659" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam:
-dystanse przelotowe 8mm ze śrubami- 100zł
- Jaroslaw.b
- Użytkownik
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Skrecalem wczoraj gwint i zauważyłem że zgubiła się śruba trzymająca tylną regulację do belki można tak jeździć? Na pewno było trudniej to złożyć...ale czy poczas jazdy pełni jakaś istotna funkcję - nie wiem
- Garrison
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Panowie i Panie!
Zakupiłem na prezent dla swojej rodzicielki Golfa 3 1.6 75KM (AEE), '97 i na pierwszy ogień idzie silnik krokowy, który nie bangla jak trzeba. Kwestia taka, że słyszałem o występujących dwóch rodzajach - 4-pinowy i 6-pinowy. One szły do konkretnych silników, roczników, czy jak to się odbywało?
Druga sprawa to filtr powietrza. Jak oryginalnie był zamontowany okrągły, to poza obudową i rurą trzeba coś wymieniać, by włożyć prostokątny?
Zakupiłem na prezent dla swojej rodzicielki Golfa 3 1.6 75KM (AEE), '97 i na pierwszy ogień idzie silnik krokowy, który nie bangla jak trzeba. Kwestia taka, że słyszałem o występujących dwóch rodzajach - 4-pinowy i 6-pinowy. One szły do konkretnych silników, roczników, czy jak to się odbywało?
Druga sprawa to filtr powietrza. Jak oryginalnie był zamontowany okrągły, to poza obudową i rurą trzeba coś wymieniać, by włożyć prostokątny?
- Garrison
- Forum Master
Nie, że nie chcę. Chodzi o to, że część osób mówi, że ich już nie da się kupić, dostępność maleje, takie sprawy. Kwestia tylko, że znalazłem taki w IC, ale nie wiadomo ile jeszcze będą trzymać ich produkcjęlwlw pisze:A dlaczego nie chcesz okrągłego?
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
akurat tym bym sie nie martwił.
jest tyle firm że zawsze któraś będzie miała....
jest tyle firm że zawsze któraś będzie miała....
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm