Kącik posiadaczy MK3
Moderator: VIP
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK3
I tak się dziwie, że nic się nie zjarało, bo kilka dni jeździłem z tym, bo myślałem, że masa słaba:D:D
Re: Kącik posiadaczy MK3
Szybkie pytanie. Tez wam tak padają łożyska z tylu. ??? U mnie raz w roku trzeba zmieniać a czasem to w sumie co poł roku. Bo poł roku auto stoi
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Mi siadaly w sezonie z dwa razy, miałem optimale i skf..miałem 9j r16. W zeszłym roku wymieniłem na początku na fag i w sumie zapomniałem o wymianie a w tamtym sezonie ostro latałem na 8j r17 i może to temu.
napisano ołówkiem Z1
napisano ołówkiem Z1
Kącik posiadaczy MK3
Ja miałem i skf, febi,i faga z reszta co wymiana to inne i wszystkie siadają, felga 9j opona 195.40. Ja cały czas ostro latam. Lewy i ogień
Kącik posiadaczy MK3
Szczerze mówiąc to dziwne mi się wydaje, w golfie miałem z pół roku ale wg. książki serwisowej ostatni raz były wymieniane w 2006 bodajże i są sprawne nadal a wiem bo jeżdżą teraz w mojej ibizie 1.6 AEA MPI z kompresorem, coś koło 110 koni i też lubię pocisnąć a ibiza lekka, w sumie o 1/3 lżejsza od golfa to i zapierdziela. Swoją drogą wg. wpisu są od febi
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK3
Ja zakupiłem jakieś słowackiej firmy 40 zł za sztukę na tył i powiem, że rok czasu już i łożysk nie słychać, a jeżdżę dużo około 40 km dziennie i po dziurach.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Ja planuje i tak zmianę tych śmiesznych łożysk stożkowych na takie jak są z przodu. Myślę, że wtedy będę miał spokój na dłużej. Dziś wymieniałem łożyska u rodziców w Vento, po 2/3 latach padły a oni robią z 5tys rocznie...
napisano ołówkiem Z1
napisano ołówkiem Z1
Raz kupiłem jakies tańsze przez pomyłkę. To na trasie sie jedno rozsypało. Jak dojechałem do domu to i bęben i czop do wymiany. Wszystko wyzarło a igiełki przyspawało do czopa. Cała farba z bębna sie spaliła. Masakra.
*#cenzura#* mnie to ciagle wymieniane.
*#cenzura#* mnie to ciagle wymieniane.
- dabus997m
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK3
Ogólnie Polskie łożyska są do mój wujaszek ma passata b4 kombi to 2x do roku zmienia i ciągle na pl. A jak mu tłumacze, żeby kupił te droższe to mówi że za drogie. Logiga po bucu skoro za jedno płaci 20zł i za pół roku znowu.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Optimale niby są niemieckie, cena 20zł. Ale tylko niby niemieckie bo parę lat do tyłu gdzieś w trasie w Pl zobaczyłem jakże ładna fabrykę z wielkim logo Optimal więc pewnie robią u nas na ich zlecenie czy coś.
Ale najtańsze maxgear'y jeszcze mamy dużo ludzi je kupuje bo na handel auto to i cena musi być dobra;-)
napisano ołówkiem Z1
Ale najtańsze maxgear'y jeszcze mamy dużo ludzi je kupuje bo na handel auto to i cena musi być dobra;-)
napisano ołówkiem Z1
Sam na oczy widziałem jak sie zmienia nać handel. Bez demontażu bieżni. Same łożyska i jechane. Po co sie narabiac.
Kącik posiadaczy MK3
Tak się zastanowiłem, może nie są problemem same części tylko instalacja? Na pewno samochody w Polsce obrywają bardziej niż tutaj ze względu na stan dróg ale może problemem jest instalacja. Jak dokręcacie owe łożyska?