Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Re: Kącik posiadaczy MK4
Widzisz Qto, sądziłem że to jest razem z pozycyjnymi. Uwalony był bezpiecznik 4 Dzięki
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Hej, urwał mi się zaczep mocujący tą rurkę od wspomagania i na razie zaczepiłem go na drut, aby gdzieś nie zahaczył. Czy mocowanie to numer 15 czyli : N 90799801? Jakie oznaczenie ma lewe lusterko fotochromatyczne i asferyczne w golf iv?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- barszczyk_84
- Mały gagatek
Jakby ktoś coś pisac. Dogadamy się Pzdr.
https://www.olx.pl/oferta/felgi-bbs-rs- ... whHnp.html
https://www.olx.pl/oferta/felgi-bbs-rs- ... whHnp.html
-
- Forum Master
Qto,
Co ze śrubami do felg będziesz robił?
Co ze śrubami do felg będziesz robił?
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
takie zaślepki jak były fabryczne na śruby...występują też w chromie...i chyba w takie coś zainwestuje - chińczyki kosztują grosze
-
- Forum Master
Ja swoje pomaluje chyba.. Do tego pasek ozdobny na felgę i będę miał fajne akcenty.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Hej, może ktoś potwierdzić czy dobrze patrzę?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Panowie, czy taki luz na poduszce jest dopuszczalny i czy może on mieć wpływ na wysprzęglanie?
Układ nie wysprzęgla mi do końca, biegi ciężko wchodzą. Czasem jest tak, że wszystko działa poprawnie, a potem znów jest problem. Szukam ewentualnego winowajcy. Wymieniłem już łożysko oporowe z laską prowadzącą, ale bez znacznej poprawy. Kolejno planuje odpowietrzenie całego układu.
Układ nie wysprzęgla mi do końca, biegi ciężko wchodzą. Czasem jest tak, że wszystko działa poprawnie, a potem znów jest problem. Szukam ewentualnego winowajcy. Wymieniłem już łożysko oporowe z laską prowadzącą, ale bez znacznej poprawy. Kolejno planuje odpowietrzenie całego układu.
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Jaki ma mieć związek luz na poduszce ( który masz spory, sprawdź ją czy się już nie sypie. Odkręcić i zobaczyć to masz chwilę) z wysprzęglaniem skoro układ jest hydrauliczny a nie na lince ?
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Qto
- _
- Kontakt:
jeździ ktoś na nacinanych tarczach ATE + klocki ceramiczne?
Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony...felgi czyste, hamowanie jest...ale ciekawi mnie kolor tarcz - nie świecą się jak psu *** ...i nie wiem czy to prawidłowy objaw Może na tym zestawie wytwarza się więcej temperatury niż siły hamowania...
Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony...felgi czyste, hamowanie jest...ale ciekawi mnie kolor tarcz - nie świecą się jak psu *** ...i nie wiem czy to prawidłowy objaw Może na tym zestawie wytwarza się więcej temperatury niż siły hamowania...
-
- Forum Master
ATE Power Disc? Strata kasy. Zwykła gładka tarcza da ten sam efekt. Wzorek na niej tylko dla uciechy oka. Klocki ceramiczne na plus bo dobrze hamują i nie sypią po felgach choć trzeba je rozgrzać trochę żeby naprawdę hamowalo. Ale nie rozumiem w jakim sensie kolor tarcz Cie martwi. Napisz dokładniej
To jak już temat wszedł na tarcze to ktoś poleci dokładnie co kupić na tył do mk4 ahf? Jakieś trw kolo 200? Najlepiej link. Bo raz kupiłem od niesprawdzonego sprzedawcy i po 2 miesiącach były na złom...
- Qto
- _
- Kontakt:
ano zjadło mi się jedno zdanie...normalnie tarcze świecą się a moje są ciemne...czarne/grafitowe...i raczej matowe Wieczorem spróbuję fotkę zrobić.
Orientuje się ktoś czy ściągnę tarczę 312 bez odkręcania jarzma? Jakby się udało, to przyłożę ją do tarczy w drugim aucie żeby było porównanie...bo wiadomo jak zdjęcia potrafią oddać rzeczywistość.
Orientuje się ktoś czy ściągnę tarczę 312 bez odkręcania jarzma? Jakby się udało, to przyłożę ją do tarczy w drugim aucie żeby było porównanie...bo wiadomo jak zdjęcia potrafią oddać rzeczywistość.
-
- Forum Master
tarcze Brembo, ATE, Zimmermann, Textar
klocki Ferodo, EBC
Qto, a ułożyła się tarcza już? Ile ma przelotu?
Olać kolor tej tarczy ale powierzchnia to powinna się zetrzeć i nabrać połysku lekkiego.
klocki Ferodo, EBC
Qto, a ułożyła się tarcza już? Ile ma przelotu?
Olać kolor tej tarczy ale powierzchnia to powinna się zetrzeć i nabrać połysku lekkiego.