Jak coś to jestem zainteresowany przełącznikiem z Polo 6R, bo właśnie szukam takiego co ma też przeciwmgielne z przodu.Tomek gd pisze: ↑pn kwie 04, 2022 20:55Witam po długiej przerwie, ktoś jeszcze modzi mk4? Brak czasu i samochody firmowe zastopowały moje zmagania z golfem. Swap na 1.8t juz znalazł nabywce. Zostało mi sporo części, chciałbym się zaorientować jakie są teraz uczciwe ceny żeby szybko posprzedawać:
-komplet recaro 3D podgrzewane =(wiązka i przyciski), przód stan dobry, tył bardzo dobry
- przednie błotniki bez rdzy, na szybko można założyć ale raczej do odmalowania
- ori dokładka przód V6 pomalowana na srebrno,
- kratki z bory (komplet)
- lampy tył GTI US
- lewe małe lusterko, elektryczne z podgrzewaniem
- prawe duże lusterko, elektryczne z podgrzewaniem
- lampka W8
- 3ramienna kierownica z poduszką, obszyta skórą perforowaną, bdb
- dekory carbon z koszem
- przednie ramiona wycieraczek areo
- navi MFD, MCD
- reflektory przód Hella black (niemalowane)
- lampy HBM na tył
- włącznik świateł polo 6r z halogenia przednimi
- kratki w zderzak z wbudowanymi halogenami (chinczyki)
z góry dzięki za pomoc, pozdro
Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Re: Kącik posiadaczy MK4
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
- Vwolf86
- Ma gadane
- Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2002r.
- Silnik: 1.9
- Kontakt:
Hey. Z czego podejdą daszki przeciwsłoneczne do golfa? Jakie audi, seat, skoda, VW? Wymiarowo oczywiście. Niektóre mocowania da radę przełożyć.
I ile może być warta wiązka z wyłącznikiem oraz diodą sygnalizującą wyłączenie airbagu pasażera?
I ile może być warta wiązka z wyłącznikiem oraz diodą sygnalizującą wyłączenie airbagu pasażera?
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
Samochód stale doposażany przeze mnie w różne graty. Tylko OEM VW i nie tylko skromny rynek europejski
-
- Gadatliwa bestia
Ok, w takim razie czekam jaki masz ten włącznik.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
sorry, wczoraj cos mi wypadło, podaj @ to wyślę zdjęcia, Włącznik to 6R0941531G
-
- Gadatliwa bestia
Maila napisałem na PW.
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Ktoś dał radę podłaczyc zapinke pasa z czujnikiem do licznika immo3?
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Pin 31 niebieskiej wtyczki licznika. Zanim napiszesz, że jest tam żółty kabelek...to podlacz się do tego pinu i zobacz czy działa...kabelek który tam jest możesz odłączyć, możesz zostawić...
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie działa to. Licznik jest z Passata 2004r. Wsad 1j0920846gx. Prawdopodobnie przez sensor airbag się to podlancza. A żółty kabel który jest u mnie fabrycznie na pinie 31 zapewne prowadzi do sensoru. W programie DDE do edycji wsadu jest opcja odblokowania czujników pasów US kierowca + pasażer dla liczników immo3, potem trzeba zakodowac to VCDSem +10. Sprawdzałem i działa komunikat napisy są, kontrolka i komunikat dzwiekowy- który nie wyłancza się po paru sekundach tylko co chwile pika aż pasy nie będą zapiete. Dołożył bym nawet czujniki pasażera tylko jak to podłączyć?
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Qto
- _
- Kontakt:
Miałem kontrolkę na immo2 CAN, immo3 i immo3 z B5 z końcówką 49 na jakimś nietypowym wsadzie (nie pamiętam teraz numeru ale był to jedyny wsad jaki chciał gadać z 1.4). We wszystkich opcjach miałem podłączone jak napisałem wyżej i we wszystkich działało...jednak działało ujowo bo jak pamiętam reakcja na zapięcie/wypięcie pasa była tylko przez 6s po włączeniu zapłonu. Nie bawiłem się jednak w zmiany w eepromie a z tego co pamiętam jest tam spore pole do popisu w kwestii samej kontrolki pasów.
Mam w kartonie spakowane wszystkie poduchy, czujniki, sterownik CAN, licznik CAN immo2 oraz immo3, kompletną wiązkę...tylko nie mam ostatnio czasu ani miejsca aby przeprowadzić testy. W B5 zapinki pasów były podpięte pod sterownik poduch...a więc info do licznika szło po CAN. Pytanie czy eeprom sterownika poduch z Passka czy np mk4 USA jest taki sam jak mk4 EU bo numery sterowników zdaje się, że są takie same. Jeżeli chcesz spróbować ogarnąć to w taki sposób jak ja miałem w planie...podaj numer sterownika poduch to poszukam, które piny są odpowiedzialne za zapinki pasów. Mam nadzieję, że jak uda Ci się uruchomić kontrolkę aby działała w sensowny sposób to podzielisz się informacją
Graty do testów zbierałem z 5lat temu...przez ten czas temat w głowie już tak mocno nie siedzi a piszę z głowy.
Mam w kartonie spakowane wszystkie poduchy, czujniki, sterownik CAN, licznik CAN immo2 oraz immo3, kompletną wiązkę...tylko nie mam ostatnio czasu ani miejsca aby przeprowadzić testy. W B5 zapinki pasów były podpięte pod sterownik poduch...a więc info do licznika szło po CAN. Pytanie czy eeprom sterownika poduch z Passka czy np mk4 USA jest taki sam jak mk4 EU bo numery sterowników zdaje się, że są takie same. Jeżeli chcesz spróbować ogarnąć to w taki sposób jak ja miałem w planie...podaj numer sterownika poduch to poszukam, które piny są odpowiedzialne za zapinki pasów. Mam nadzieję, że jak uda Ci się uruchomić kontrolkę aby działała w sensowny sposób to podzielisz się informacją
Graty do testów zbierałem z 5lat temu...przez ten czas temat w głowie już tak mocno nie siedzi a piszę z głowy.
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
Moje golfisko to końcówka 2001, niby modelowo 2002r. Moduł airbag chyba już z canem nr jego takiQto pisze: ↑ndz kwie 10, 2022 23:36Miałem kontrolkę na immo2 CAN, immo3 i immo3 z B5 z końcówką 49 na jakimś nietypowym wsadzie (nie pamiętam teraz numeru ale był to jedyny wsad jaki chciał gadać z 1.4). We wszystkich opcjach miałem podłączone jak napisałem wyżej i we wszystkich działało...jednak działało ujowo bo jak pamiętam reakcja na zapięcie/wypięcie pasa była tylko przez 6s po włączeniu zapłonu. Nie bawiłem się jednak w zmiany w eepromie a z tego co pamiętam jest tam spore pole do popisu w kwestii samej kontrolki pasów.
1C0 909 605 A. ogólnie jak zauważyłem to te roczniki to taka przejściówka na golfa 5. Nawet sygnał podświetlenia przełączników w drzwiach jest u mnie już po can.
Mam jeszcze wiazke, kontrolkę i wyłącznik na kluczyk na aie bag pasażera... Ale bez wtyczki do modułu
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r
- Qto
- _
- Kontakt:
Zapomniałem napisać...żółty kabelek kończy się we wiązce za licznikiem, nie jest nigdzie podłączony.
Podświetlenie przycisków w drzwiach od początku mk4 idzie po CAN. Tylko do drzwi kierownicy był analogowy sygnał.
Wieczorem spróbuję napisać które piny.
Podświetlenie przycisków w drzwiach od początku mk4 idzie po CAN. Tylko do drzwi kierownicy był analogowy sygnał.
Wieczorem spróbuję napisać które piny.
- Vwolf86
- Ma gadane
- Kontakt:
No właśnie do drzwi kierowcy już nie mam tego analoga siwo niebieskiego na pinie 10 w czarnej kostce. Dziwilo mnie to jak dokladalem elektryke
Golf 4 1.9tdi ALH 2002r