Pierwsze co to zerknę na przewody w przelotce może to będzie to. Podczas tego testu drzwi kierowcy rozumiem, że nie mam otwierać tylko drzwi pasażera? Nie wiem czy wspominałem, ale auto również rygluje się samo po otarciu z pilota i otwarciu tylko klapy bagażnika, bez otwierania drzwi.marcin7x5 pisze: ↑ndz sie 14, 2022 21:15Może być I głośnik w liczniku ale sam pisałeś:Dla mnie zamek kierowcy nie działa sprawnie. Zrób test i otwórz auto z pilota a następnie otwórz ręczniev/ fizycznie drzwi pasażera a następnie je zamknij również fizycznie ale nie zamykaj z pilota. Jeśli po ok 1,5 min zarygluje się zamek to wtedy wskazanie przejdzie na moduł komfortu ewentualnie sterownik w silniku szyb .gdzie szukać przyczyny samo ryglujących się drzwi, otwieram auto z pilota wsiadam do auta i nie ważne czy zamknę drzwi od kierowcy czy nie to czasem auto samo się zamknie i uzbroi alarm?
@ Qto
Wszystkie kopertówki działają poprawnie i zapala się tylko ta, która jest w otwartych drzwiach i gaśnie gdy zamknie się drzwi, to samo oświetlenie na podsufitce. Myślałem, że problemem jest mikroprzełącznik w drzwiach kierowcy, bo głupiał raz się zapalała kopertówka, raz nie, ale jak widać po jego wymianie tylko kopertówki i oświetlenie działają jak mają, ale już nie zamek centralny.
A co z tymi krańcówkami/mikroprzełącznikami, które znajdują się w samym zamku nie ta na jego brzegu może one głupieją?
Edit.:
Otwarłem auto z pilota, otwarlem drzwi pasażera, po chwili je zamknąłem, ale auto już nie zamknielo się samo i nie uzbroiło alarmu, a czekałem może z 5 minut.