I jak tam efekty? Studio do detailingu już ogarnąłeś?sliwa404 pisze: jestem umówiony do lakiernika, kupiłem nowe felgi 19" i montuje ori XEN'a na przód
Kącik Detailer'ów
Moderator: VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Kącik Detailer'ów
Re: Kącik Detailer'ów
Aktualnie to jeżdżę sobie od tygodnia S klasą .
Golf od tygodnia stoi na firmie, prace stanęły na xenonie bo okazało się że przetwornica jedna nie działa i czekam aż mi przyślą nową. Na garaż na razie nie mam czasu ani siły, będę go ogarniał przy dłuższym wolnym. A tam co słychać? Jaki wosk leży na furce aktualnie?
Golf od tygodnia stoi na firmie, prace stanęły na xenonie bo okazało się że przetwornica jedna nie działa i czekam aż mi przyślą nową. Na garaż na razie nie mam czasu ani siły, będę go ogarniał przy dłuższym wolnym. A tam co słychać? Jaki wosk leży na furce aktualnie?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- piteks
- _
Kącik Detailer'ów
Ja też czekam ale dostałem info, że była obsuwa i dziś zabiera kurier więc jutro powinna być u mnie paczka .italiano_83 pisze:A ja czekam na kuriera z paczką, dziś miał być i go nie było
No cóż. Bogaci mogąsliwa404 pisze:Aktualnie to jeżdżę sobie od tygodnia S klasą
Nadal leży Glasur na HDC. Ma już 1,5 miesiąca i ciągle kropelkuje, jedynie na dołach drzwi widać, że powoli słabnie. No ale w tym miejscu, o tej porze roku, tego typu wosk, to i tak wyczyn . W zeszłe wakacje, ten zestaw spokojnie przeżył 2 miechy. W końcu sam go ściągałem, bo chciałem coś pomyziać i jakiejś odmiany na aucie . Jak tylko pozwoli pogoda, to może w przyszły weekend położę DJLPL, a na to CG BWW Vintage .sliwa404 pisze:Jaki wosk leży na furce aktualnie?
Kącik Detailer'ów
Jestem ciekaw efektu po CG BWW Vintage. Ja pod koniec kwietnia przelecę auto całe Menzerną 3w1, potem IPA i już bez zabawy z Cleanerami położę sobie na auto Red'a. Ogólnie jestem w szoku jak dobrze trzyma BSD od Sonaxa, bo obsikałem auto całe właśnie BSD ponad miesiąc temu, a tylko błotnik po korekcie zrobiłem RED'em, no i RED poszedł sobie dawno na urlop, a BSD dalej pięknie kropelkuje.
Piteks, co byś powiedział na jakieś spotkanie w cieplejsze dni? Może by kilka osób się udało dograć i wychylić jakieś piwko przy maszynie i aplikatorze?
Piteks, co byś powiedział na jakieś spotkanie w cieplejsze dni? Może by kilka osób się udało dograć i wychylić jakieś piwko przy maszynie i aplikatorze?
- piteks
- _
Kącik Detailer'ów
Taaa i potem konkurs na najlepsze holsy albo kto pierwszy spali lakier .sliwa404 pisze:wychylić jakieś piwko przy maszynie i aplikatorze?
Ja generalnie staram się wolny czas jak najwięcej spędzać z moją rodziną (żona i dziecko). Przez tydzień mam niewiele czasu dla nich .
Re: Kącik Detailer'ów
Rozumiem że córka ma brata z rodowodem Wolfsburskim .
Nie no, to jest jasna sprawa, aczkolwiek jakiś jeden weekendowy dzień który akurat i tak poświęcony by był autku możnaby ogarnąć
Nie no, to jest jasna sprawa, aczkolwiek jakiś jeden weekendowy dzień który akurat i tak poświęcony by był autku możnaby ogarnąć
- italiano_83
- V.I.P.
Kącik Detailer'ów
BSD to jeden z moich lepszych zakupów, długo się zastanawiałem czy kupić duży kociołeksliwa404 pisze: no i RED poszedł sobie dawno na urlop, a BSD dalej pięknie kropelkuje
Jak robię komuś auto 'po taniości" to właśnie zamiast coli czy innego mazidła, leci bsd na szybko i ludziska zadowolone, że tak długo kropelkuje
A dziś moja paczka dotarła
Mazidełko na lato, szampon i coś do odświeżenia skóry
I coś do oznakowania samochodu - co by wiadomo było z kim ma się do czynienia
- piteks
- _
Kącik Detailer'ów
Mój już jest oznaczonyitaliano_83 pisze:I coś do oznakowania samochodu - co by wiadomo było z kim ma się do czynienia
Ciekawy jestem Twoich wrażeń po użyciu nieba dla skóry
- italiano_83
- V.I.P.
Kącik Detailer'ów
Jak tylko użyje, to zdam relacje co to za środek i czy działa jak potrzebapiteks pisze:Ciekawy jestem Twoich wrażeń po użyciu nieba dla skóry
Będzie okazja niedługo do czyszczenia czerwonej skóry
Co za inwazja "wszyscy" do mnie na pocztę piszą co bym kupował ich produkty, to 10% upustu świątecznego to Meguiar's mi piszę, co bym go kupił
Centralnie jak by się miało hajsu w opór, to domowy zestaw mógłby zacząć przypominać małą hurtownię
- piteks
- _
Kącik Detailer'ów
Wypróbowałem nowy nabytek na gumy, AF Satin Tyre Gel
Teraz zobaczymy jak długo poleży
Teraz zobaczymy jak długo poleży
- italiano_83
- V.I.P.
- piteks
- _
Kącik Detailer'ów
Przyznam szczerze, że efekt jak na razie bardzo O.K. Zobaczymy jak będzie w miarę nawijania kolejnych kilometrów asfaltuitaliano_83 pisze:Wygląda srogo
Jak się dba, tak się ma . Cotygodniowe mycie, smarowanie itd. daje efekty. Teraz na felgach leży powłoka Gyeon Q2 Rim i naprawdę robi robotę. Mycie teraz to pestka .italiano_83 pisze:Felgi wyglądają jak salonowe
- italiano_83
- V.I.P.
Kącik Detailer'ów
Mycie i odpowiednie klocki hamulcowe, moje trw pylą dość mocno i po przejeździe z Pl do Nl felgi z przodu są szarepiteks pisze:Cotygodniowe mycie, smarowanie itd. daje efekty. Teraz na felgach leży powłoka Gyeon Q2 Rim i naprawdę robi robotę. Mycie teraz to pestka .