Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
gdzieś mam drugą to sobie zobaczę jak są zatrzaski ewentualnie... chyba że uda mi się zrzucić deskę bez demontażu kratki - zobaczymy. Żeby wcisnąć kratkę to był niemały problem...
Jak nie ten tydzień to przyszły zrzucam deskę...muszę w końcu poskładać to auto a pod deską mam instalację świateł mijania do poprawki bo wpadł nowy pomysł
Jak nie ten tydzień to przyszły zrzucam deskę...muszę w końcu poskładać to auto a pod deską mam instalację świateł mijania do poprawki bo wpadł nowy pomysł
Kącik posiadaczy MK4
Qto, a że tak zapytam na który rok planujesz zakończony projekt ? Tylko się nie obraź bo serio pytam. Też lubię cały czas coś robić przy aucie
- macabra_
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
Qto, ja na jesień zrzucałem deskę do wymiany nagrzewnicy i nie trzeba demontować kratki, wystarczy odłączyć wszystkie wtyczki
Kącik posiadaczy MK4
Qto,
Wrzuce logi samej przeplywki to temat wyleci do kosza i tyle z pomocy na forum :/
Wrzuce logi samej przeplywki to temat wyleci do kosza i tyle z pomocy na forum :/
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
macabra_, ja wnętrze rozbierałem tyle razy, że rozebranie środka do gołych blach zajmuje mi pół godziny...
Jak ktoś ma spojrzeć logi to raczej wolałby komplet niż jeden w którym będą złe odczyty...których powodem może być co innego, co można odczytać w innym logu.
Ja się w logach nie orientuję...ale gdybym to ogarniał to na pewno chciałbym komplet to wglądu. Ile razy jest temat z którym mogę pomóc...ale zanim padnie konkret, to trzeba zadać 10 pytań pomocniczych. Ja działu diagnostyka nie tykam...ale wrzucisz nie takie logi to Italiano na pewno do Ci o tym znać
i tu jest pies pogrzebany...wiązki kleciłem sam i nie ukrywam że nie lezą jak oryginały ...na pewno nie uda mi się wyjąć wszystkich pięciu włączników tak aby odpiąć wtyczki...ale na pewno też spróbuję zdjąć dechę bez demontażu kratek.macabra_ pisze:wystarczy odłączyć wszystkie wtyczki
co nie zmienia faktu że od strony się za to zabierasz... jak są błędy to daj numery, jak nie ma a jest problem...to logi - w tym przypadku komplet, no chyba że jakoś uzasadnisz że przepływka winna. Z drugiej strony jak wiesz że przepływka winna to ją wymień...perki pisze:Qto,
Jak ktoś ma spojrzeć logi to raczej wolałby komplet niż jeden w którym będą złe odczyty...których powodem może być co innego, co można odczytać w innym logu.
Ja się w logach nie orientuję...ale gdybym to ogarniał to na pewno chciałbym komplet to wglądu. Ile razy jest temat z którym mogę pomóc...ale zanim padnie konkret, to trzeba zadać 10 pytań pomocniczych. Ja działu diagnostyka nie tykam...ale wrzucisz nie takie logi to Italiano na pewno do Ci o tym znać
Re: Kącik posiadaczy MK4
jakiś "pająk" chybapeppa_814 pisze:Co to znowu za nowy?
Guten Morgen Krasnoludken
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
szczerze? - nie wiemAdek99 pisze:Qto, a że tak zapytam na który rok planujesz zakończony projekt ?
jak jeden z drugim słyszy ile władowałem siana w auto to za głowę się łapią...bo prawda jest taka że kilkukrotnie przekracza to wartość auta (nie wiem czy pisałem tu ile włożyłem w auto ), a póki co robiłem samo wnętrze. Gołym okiem nic nie widać poza fotelami...a kasy poszlo że kupiłbym 5 takich aut. Z wyposażenia brakuje pełnego FIS...ale to tylko kwestia montażu. Mógłbym jeszcze wsadzić kurtyny...ale dużo z tym zachodu a rozbijać się nie planuję. Gdybym dwa lata temu wiedział co w mnie w życiu czeka to kupiłbym inne auto, na pewno w czterołapie...teraz skazałem się na mk4 z ośką a do normalnej jazdy muszę kupić coś innego
Aby ukończyć auto to minimum jedno kompletne muszę kupić na części...aby przejść z 1.4 na coś rozsądnego to za dużo zmian aby kompletować graty, po prostu potrzeba całe auto.
Aby był to projekt, to chciałbym jeszcze fotele z pamięcią...ale z racji tego że nie spotkałem foteli które podobałby mi się bardziej od tych co mam obecnie, to znowu dużo zachodu aby je przerobić. No i wypadłoby je obszyć na nowo...
Zagalopowałem się strasznie...ale z tego co siedzi mi w głowie, to nie wiem czy w 50kzł się zamknę...pomijając to co już wyłożyłem
Kącik posiadaczy MK4
Tammmmm Taraaaaaa Dejjjjjjpeppa_814 pisze:Co to znowu za nowy?
Ulrich von JungingenAdek99 pisze:jakiś "pająk" chyba
Guten Morgen Krasnoludken
Kącik posiadaczy MK4
Qto, podziwiam cię .Też mam plany zacne ale nie wiem czy im podołam . Chciałbym jakiś tam etap chociaż ukończyć ale ... Ja już w życiu wybrałem projekt- dom, swój własny dom i to jest to co chcę ukończyć.
A golfer oczywiście drugi hehe
A golfer oczywiście drugi hehe
Zdrastwujtiekrzyzak pisze:Ulrich von Jungingen
- Qto
- _
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
nie wiem czy serio mówisz...Adek99 pisze:Qto, podziwiam cię
ale jeden z drugim kupiłby gwint, felgi + opony...a ja trochę dołożyłem i kupiłem kable do CA
Ja auto robię sobie a nie dla ludzi...i mam to gdzieś że mam felgi 15" a w auto włożyłem walizkę pieniędzy i tego nie widać.
Ostatnio moim mk4 jechała babka...posiadaczka takiego samego auta, widać że dosyć kumata, bo widziała kilka rzeczy innych niż u niej w aucie...ale najbardziej przeżywała i powtarzała - " w tym aucie nic nie słychać". A ja dalej mam goły bagażnik i brak słupków... Mało kto wyda pieniądze na wygłuszenie auta skoro może mieć za to koło na nowy sezon.
Ja idę małymi kroczkami do przodu...w kolejności jakiej chcę a nie jak ludzkie chcą