![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderator: VIP
Miałem przez ten czas z 8-9 kontroli powiedzmy ze 5 tylko na dmuchanie a reszta za jakies inne rzeczy i jeszcze ani razu nikt nie zwrócił uwage na szyby, spuszczam tylko ta od kierowcy jak podjeżdzam do kontroliChrzanek` pisze:A koło strasznie mi siedzi dobrzeJaki procent przyciemy masz? Niebiescy za przód zatrzymują Cię? ;> Czy wtyki w komendzie i puszczają?
To jest 40% ale nie jest tak ciemno jak na tych zdjęciach, w sam raz mi się podobaStanley777 pisze:Właśnie też miałem pytać o szybki fajnie się to prezentuje.
Słyszałem ze folia typowa (trzydziestka piątka) jakkolwiek to rozumieć fajnie siada.
Przegub zewnętrzny ewentualnie łożysko w kole.markk pisze:Siema,
Panowie coś mi w prawym kole przeskakuje , chrupie przy skręcaniu w lewo lub w prawo tylko i wyłącznie przy hamowaniu.
Bez hamulca wszystko ładnie gra.
Pozdro
Spróbuj wykasować. Jak nie zniknie to najprawdopodobniej rozrząd Ci się rozjeżdża. Sprawdź wtedy jego stan, bo być może pasek się nieco wyciągnął. Ewentualnie ( nie wiem jak w tym silniku) sprawdzić czy wałek w głowicy jest dobrze wyregulowany. Wał dajesz na znaki i sprawdzasz wałek. W razie potrzeby doregulować ( o ile w tym silniku się da - nie znam go ale znając VW będzie możliwość).Robson91 pisze:Panowie czym może być spowodowany taki błąd?
Chodzi o fazy rozrządu bo sonda wiadomo wymiana , chciałem usunąć błąd poduszek a tu ni z dupy wyskoczył ten błąd
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Wykasowany i zobaczymy a o tyle dziwne że był robiony rozrząd i pasek rolki itd i napinacz z łańcuchem na wałki a tu takie coś i mnie to zdziwiło bo po zrobieniu tego parę razy był pod komputerem i nic takiego nie wyskakiwałosebekgolf pisze:Spróbuj wykasować. Jak nie zniknie to najprawdopodobniej rozrząd Ci się rozjeżdża. Sprawdź wtedy jego stan, bo być może pasek się nieco wyciągnął. Ewentualnie ( nie wiem jak w tym silniku) sprawdzić czy wałek w głowicy jest dobrze wyregulowany. Wał dajesz na znaki i sprawdzasz wałek. W razie potrzeby doregulować ( o ile w tym silniku się da - nie znam go ale znając VW będzie możliwość).Robson91 pisze:Panowie czym może być spowodowany taki błąd?
Chodzi o fazy rozrządu bo sonda wiadomo wymiana , chciałem usunąć błąd poduszek a tu ni z dupy wyskoczył ten błąd
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
czemu tylko przy hamowaniu jest słyszalny ten dźwięk?sebekgolf pisze:Przegub zewnętrzny ewentualnie łożysko w kole.markk pisze:Siema,
Panowie coś mi w prawym kole przeskakuje , chrupie przy skręcaniu w lewo lub w prawo tylko i wyłącznie przy hamowaniu.
Pozdro
Łożyska w kołach - jak hamujesz to siły na nie zupełnie inaczej oddziałują niż podczas jazdy. Podlewaruj auto i sprawdź czy luzów nie ma.markk pisze:czemu tylko przy hamowaniu jest słyszalny ten dźwięk?sebekgolf pisze:Przegub zewnętrzny ewentualnie łożysko w kole.markk pisze:Siema,
Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości