Kącik posiadaczy variantów
Moderator: VIP
- BLIND
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
maroTdi, dobra skoda nie jest zła
Ex Mk3: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=161&t=91211
Ex 20 Jahre GTI TDI by BLIND: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5543644
Ex 20 Jahre GTI TDI by BLIND: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5543644
patrząc na koszty to chyba bym w domu wolał:pMaciekV5 pisze:w domu czy w aucie
Regeneracja czy inne pomysły?
regeneracja, jakiś sprawdzony zakład z krk...
daj spokój, teściu pojechał i w 5 minut wrócił podbityMaciekV5 pisze:Zmień diagnostę
wcześniej też problemów nie miałem, ale kiero pokazać się musi przecieżtruckman pisze:brawo, 3 auta z hakiem w papierach, bez haka fizycznie i nigdy się nie przywalili
dość mam ostatnio i chyba muszę odpocząć od wszelkich robót i remontów w aucie i nie tylko...
dużo zimnego i trochę spokoju i będzie git. Gorzej, że póki co się na to nie zanosi
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
miskieusz, objawy wcześniej miałeś? wycieki/ubytki płynu? czy tak nagle jebut
Wspominałeś mi kiedyś, że kręciłeś regulacją lamp i wyskoczył bolec z odbłyśnika...
to ja miałem ostatnio podobnie, po zmianie amorów i poduszek z przodu dziób poszedł lekko do góry więc ustawiam lampy...
kręcę, kręce, nagle jebut, opadła lampa do dołu i luźno sobie odbłysnik lata... łzy w oczach (bo nowe lampy) ale jak rozebrałem to było to co u Ciebie, wyskoczył ten bolec od regulacji z odbłyśnika. Komuś należy się po łapkach za projekt tych lamp bo są bardzo nietykalskie
Podsumowując, czas chyba wziąć urlop od robienia czegokolwiek przy aucie i się zregenerować
Wspominałeś mi kiedyś, że kręciłeś regulacją lamp i wyskoczył bolec z odbłyśnika...
to ja miałem ostatnio podobnie, po zmianie amorów i poduszek z przodu dziób poszedł lekko do góry więc ustawiam lampy...
kręcę, kręce, nagle jebut, opadła lampa do dołu i luźno sobie odbłysnik lata... łzy w oczach (bo nowe lampy) ale jak rozebrałem to było to co u Ciebie, wyskoczył ten bolec od regulacji z odbłyśnika. Komuś należy się po łapkach za projekt tych lamp bo są bardzo nietykalskie
Podsumowując, czas chyba wziąć urlop od robienia czegokolwiek przy aucie i się zregenerować
Taaaaa, na kąciku mk4 kiedyś był przykład jak gość MK3 pojechał na stację diagnostyczną w ASO BMW. Zawias nowy TRW zmieniany kilka dni wcześniej, a ten luz widziałwcześniej też problemów nie miałem, ale kiero pokazać się musi przecież
MaciekV5, jakieś 3 tygodnie temu nagle płynu się mało zrobiło ale dolałem i przez te 3 tygodnie było spoko, zero ubytków aż nagle w niedziele żona mi powiedziała, że auto dziwnie buczy. Dolałem a rano kałuża i płynu mało :/ na początku myślałem, że to może lewa uszczelka zmieniona 2 lata temu (między maglem a przewodem ze zbiornika) ale niestety wczorajsza diagnoza mechanika: lewy uszczelniacz na maglu.
Co do lamp... to oczywiście kierownik się popisał i "ustawił" mi światła, więc znowu wypadła lampa z mocowania. *#cenzura#* jest z tymi lampami, nie wiem, czy wszędzie są takie jaja z xenem ale tutaj to porażka i nie wiem, czy jeszcze się kiedyś zdecyduję(przy zmianie auta za 30lat:P).
Co do podsumowania, zgadzam się w 100%
Co do lamp... to oczywiście kierownik się popisał i "ustawił" mi światła, więc znowu wypadła lampa z mocowania. *#cenzura#* jest z tymi lampami, nie wiem, czy wszędzie są takie jaja z xenem ale tutaj to porażka i nie wiem, czy jeszcze się kiedyś zdecyduję(przy zmianie auta za 30lat:P).
Co do podsumowania, zgadzam się w 100%
No to co druchu, czas na rozbiórkę. Byłeś tylko na jednym zlocie, ale niestety czas na coś bardziej mobilnego z czasów w miarę współczesnych( okolice roku 2000, już kiedyś mówiłem dlaczego)
wykręcone halogeny, spryski i zaślepki kierunków
pierwsze graty poszły jak patrzyłem na dupę tego b3 i spas koła to łezka w oku
wykręcone halogeny, spryski i zaślepki kierunków
pierwsze graty poszły jak patrzyłem na dupę tego b3 i spas koła to łezka w oku
truckman, co to się dzieje... czyżby następca już pod domem stał?:P czy kolejny 'szalony' pomysł i bierzesz tą 750?
póki co jest pomysł też mocno szalony, tyle że da się jeździć bardziej komfortowo po autostradzie, a nie jak to 23 letnim passatem który w dodatku leży na odbojach i ciągle przycierają kołaszalony
zobaczymy jak to wyjdzie finalnie
truckman pisze:póki co jest pomysł też mocno szalony, tyle że da się jeździć bardziej komfortowo po autostradzie
jednym słowem passek dla starszego pana?
ja odebrałem furę... magiel po regeneracji na rocznej gwarancji, nowe końcówki i drążki + pełne tuleje. Jest przyjemnie sztywno i jeździ się jakoś lżej (to pewnie efekt wydanych pieniędzy)
Przy okazji zabrałem się za lampę, która oczywiście wyskoczyła z mocowania - docisnąłem jak trzeba (już miałem wszystko w ) i wskoczyło mocowanie jak trzeba;) okazało się, że klaksony prawdopodobnie nie działają, bo jeden szeleści piaskiem a drugi chlupocze to chyba nie jest normalne, więc czeka mnie jeszcze zakup dwóch klaksonów i można jechać na przegląd mam dość...
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Jest jakaś pozycja tych lamp, przy regulowaniu jedną i drugą regulacją, w której właśnie wyskakuje ten bolec z mocowania. Eh gdyby była alternatywa dla xenonu w Borze i żeby tak ładnie nie wyglądały...miskieusz pisze:Przy okazji zabrałem się za lampę, która oczywiście wyskoczyła z mocowania - docisnąłem jak trzeba (już miałem wszystko w ) i wskoczyło mocowanie jak trzeba;)
Ile taka przyjemność?miskieusz pisze:magiel po regeneracji na rocznej gwarancji
Czyli ściągamy znowu zderzak zbliżasz się już do jubileuszowego, setnego ściągania zderzaka?miskieusz pisze:klaksony prawdopodobnie nie działają, bo jeden szeleści piaskiem a drugi chlupocze
może i wyglądają ładnie ale żeby to sensownie świeciło jakoś... :p co do pozycji, możliwe, bo prawa śmiga cały czas bez problemu a lewa już 2x wyskoczyła muszę wieczorem pod jakąś ścianę podjechać i ustawić trochę chociaż te światła, bo się nocna trasa zapowiada i trzeba się 'nacieszyć' światłem xenonu:pMaciekV5 pisze:Jest jakaś pozycja tych lamp, przy regulowaniu jedną i drugą regulacją, w której właśnie wyskakuje ten bolec z mocowania. Eh gdyby była alternatywa dla xenonu w Borze i żeby tak ładnie nie wyglądały...
sam magiel 630pln z przesyłką, wygląda ładnie i świeżo, ma być cudowny i starczyć na kolejne 250kkmMaciekV5 pisze:Ile taka przyjemność?
daj spokój... jubileusz to chyba 1000 się zbliża:pMaciekV5 pisze:ubileuszowego, setnego ściągania zderzaka
dobre upalanie Mk1, dobra Jetta cabrio w 1:20, dobrze pakowne B5.5 Wagon, dobry event..
[youtube][/youtube]
truckman czaj B3:
[youtube][/youtube]
truckman czaj B3:
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
phanteon chyba Twoja furajest wołana do serwisu na jakiś babol przy poduszce pasażera