krazorek pisze:Muszę się tym poduszkom dobrze przyjrzeć bo chyba któraś się kończy...
Z serii 100 pytań do Sebka:
sebekgolf pisze:
Zacisk przód E38 4 tłoczki monoblok ( koniecznie z E38 ewentualnie Mercedesa bodaj SL-a są bardzo podobne i tłoczki te same).
(...)
Pompa hamulcowa na dużym tłoczku.
Czy zacisk od e38 podjedzie pod tarczę 280 i żeby dalej marzyć felga 15"?
Rozwiń temat tej pompy bo mam do wymiany (przepuszcza między sekcjami i jak potrzebuję mocniej zahamować to zapieram się o kiere
) - która to jest na tym dużym tłoczku? Patrzyłem w 4carsie te od T5 to facet stwierdził, że jedna wygląda na zdjęciu podobnie do mojej i w Ate jest dwa razy droższa od tej, która katalogowo u mnie siedzi...
Hmm, przy tarczy 280 raczej będzie więcej rzeźby. Ja przy 312, po założeniu adapterów i tak musialem delikatnie podszlifować mocowania na zaciskach, bo dotykały już zwrotnicy. Choć może dałoby się to zrobić. Jak już będę mial auto z powrotem i będę zakładał hamulce po lakierowaniu, to się przyglądnę, bo może jakby się podszlifowało nieco mocniej mocowanie zacisku, to może wejdzie.
Co do pompy o którą pytasz, było kilka typów pomp. W moim seryjnie była pompa z tłoczkiem większym niż 23 z drobnymi o którym wspomina tutaj
Dany_47 (Jak mnie pamięć nie myli to 25 z groszami). Z tego co kiedyś patrzyłem to powinna podejść pompa z T4, jeszcze jak zapodasz ją wraz z biserwem to powinno robić na prawdę dobrą robotę. Problemem jest tylko pompa ABS którą trzeba trochę przesunąć bo wadzi o nią po takiej zmianie pompa hamulcowa ( przynajmniej tak wyszło jak ja robiłem przymiarki do biserwa, przy montażu zestawu na stałe będę pompę ABS przesuwał). No i koniecznie sprawdź węże wszelakie podciśnienia, bo jak gdzieś jest nieszczelność to będziesz miał gorsze podciśnienie w układzie sterującym m. in, gruszkę, a co za tym idzie serwo będzie słabiej wspomagało podczas hamowania (mało kto na to zwraca uwagę).
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/