Kącik Detailer'ów
Moderator: VIP
Re: Kącik Detailer'ów
A ja dzisiaj zacząłem korektę. Ciężko coś pokazać na zdjęciu z telefonu ale na żywo 50/50 widać bardzo ładnie. Zostało kilka głębszych rys na masce jeszcze, muszę poszukać futra i jeszcze raz przejechać.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Kącik Detailer'ów
Do dobrych zdjęć trzeba mieć ciemne pomieszczenie, halogen i aparat najlepiej z trybem macro wtedy można strzelać ładne 50 gdzie widać i rysy i ziarno a i od koloru farby też dużo zależy im mniej kontrastowy tym trudniej oddać stan rzeczywisty.
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
- italiano_83
- V.I.P.
Kącik Detailer'ów
Ładne dziary Takie wyciąć to nawet rotacją trzeba będzie dłużej przysiąść.sliwa404 pisze:No i takie głębokie ciężko schodzą :/
A moja rotacja leży w kufrze, a od niej zaczynałem zabawę z polerowanie, a teraz tylko DA.piteks pisze:A jedziesz na rotacji czy DA?
Lecę na DA. Rotacja mi dziwnie się pracuje, a na DA jakoś przyjemniej. Maskę skończyłem, kilka głębszych rys zostało, mniej widoczne ale zostały. Jutro robie po pracy przedniej błotniki i zderzak przód.
Tlenek ceru panowie sprawdza się na dość głębokie rysy na szybie? Przednia mam nową, a reszta jest tak pocharatana, że wstyd mi będzie jeździć autem po korekcie z szybami jak w starym rupciu.
Tlenek ceru panowie sprawdza się na dość głębokie rysy na szybie? Przednia mam nową, a reszta jest tak pocharatana, że wstyd mi będzie jeździć autem po korekcie z szybami jak w starym rupciu.
-
- Mały gagatek
Kącik Detailer'ów
Raz spróbowałem rotacji, fakt lajtowe zestawienie (żółty Flexipads i Scholl S17+) i raczej do DA nie wrócę, chyba że do japońców i do malowanych elementów. Nie dość że idzie szybciej to jeszcze są mniejsze drgania.
- piteks
- _
Kącik Detailer'ów
Zależy co kto lubi. Fakt, że rotacją idzie praca szybciej ale też łatwiej skopać, a DA trochę więcej pracy ale z mniejszym strachem. Zwłaszcza jak się dopiero zaczyna przygody z maszyną
Głębokich nie zetnie. Jedynie powierzchowne. Trzeba też uważać aby nie zrobić sobie soczewki na szybie. Pracuj równomiernie po całej powierzchni.sliwa404 pisze:Tlenek ceru panowie sprawdza się na dość głębokie rysy na szybie? Przednia mam nową, a reszta jest tak pocharatana, że wstyd mi będzie jeździć autem po korekcie z szybami jak w starym rupciu.
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Kącik Detailer'ów
sliwa404, mała rada - zamknij od auta drzwi jak polerujesz. Potem nie dopierzesz tapicerki z pyłu.
Rotacją na wełnianym padzie ciąłem znacznie gorszy lakier - po 5-6h na element schodziło żeby jako tako wyglądał.italiano_83 pisze:Takie wyciąć to nawet rotacją trzeba będzie dłużej przysiąść.
- italiano_83
- V.I.P.
Kącik Detailer'ów
To ja bym już po papier sięgnął, już jakiś czas temu megs wypuścił papier na da - pływa po morce więc nie trzeba walczyć z cieniowaniem na elemencie, jak w miejscu gdzie była rysa wyjdzie lustro, a reszta zostaje z fakturą nadal.hayperekpo pisze:Rotacją na wełnianym padzie ciąłem znacznie gorszy lakier - po 5-6h na element schodziło żeby jako tako wyglądał.
Hayperek, były zamknięte, kolega otworzył tylko po telefon i zrobił zdjęcie po czym zamknął ;p.
Ogólnie powiem wam że jestem bardzo zadowolony z futra od FlexiPads. W połączeniu z Menzerna 400 tnie bardzo sprawnie.
Ogólnie powiem wam że jestem bardzo zadowolony z futra od FlexiPads. W połączeniu z Menzerna 400 tnie bardzo sprawnie.
- piteks
- _
Niestety w tym tygodniu mam dostęp do całego garażu tylko, a praca... Także robię etapami, możliwe że do końca tygodnia skończę i uwiencze to woskiem. Myślę tylko czy wrzucać jeszcze colli lub fk, czy może od razu zamówić red paste Wax. Mam też ten Dramatic Gloss Sealant od SG i może go wypróbować? Najwyżej będzie pretekst do zakupów i do kolejnego siuwaksowania ;p
- piteks
- _