Nowe wydanie na Roti zdecydowanie fajniejsze.Pruszkowiak pisze:Zmieniła się tylko felga.W rękach mrgoala te audi wyglądało tak:
Kącik posiadaczy variantów
Moderator: VIP
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
hmm jutro w robocie się pojaram zdjęciami i filmami, bo dzisiaj padam po wycieczce do Pragi... ale ja tutaj nie żeby się chwalić( ) ale z pytaniem... podbijam wczoraj do auta, patrzę a tam po deszczowej nocy mokra roleta pozioma. Pierwsza myśl to źle dokręcona śruba od anteny i tam leci ale nie... patrzę a to ostro cieknie z prawej strony, jak odchylę podsufitkę, to widzę, że chyba z połowy auta leci (nie mam szybra, chyba, że przód miał przed przeszczepem ). Spotkał się ktoś z czymś takim kiedyś? Tak strzelam, że to może być środkowe mocowanie od relingu ? Bo tam 'fabrycznych' dziur innych nie widzę, no chyba, że faktycznie spawy puszczają
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
miskieusz, albo tak jak piszesz otwory od relignów albo cieknie Ci przez gumowe przelotki przy klapie. U mnie właśnie ciekło przez zużyte przelotki i też jak deszcz padał woda była na rolecie
hmm niestety jak patrzyłem to raczej właśnie otwory od relingów, bo podsufitka mokra po prawej stronie po długości :/
pewnie nie da rady sprawdzić, bez zdejmowania sufitu nie?
pewnie nie da rady sprawdzić, bez zdejmowania sufitu nie?
Reling możesz zdjąć bez zdejmowania sufitu (w mk3 się dało przynajmniej). Uszczelniłbym otwór przez który się leje i obserwował po deszczu jak się zachowuje.miskieusz pisze:bez zdejmowania sufitu nie?
- MaciekV5
- ...
- Kontakt:
miskieusz, Paaanie co za problem z podsufitką w Variancie odkręcasz rączki, uchwyty od pionowej rolety jeśli takową posiadasz, wyciągasz ją ze słupków i sama opada (będzie się trzymać tylko w przedniej części)
kurtyny... :/MaciekV5 pisze:miskieusz, Paaanie co za problem z podsufitką w Variancie
hmm nie wiem, czy przypadkiem tam nie ma jakiegoś mocowania do sufitu od strony podsufitki? w sensie jakiejś podkładki od śrub czy cośphanteon pisze:Reling możesz zdjąć bez zdejmowania sufitu (w mk3 się dało przynajmniej). Uszczelniłbym otwór przez który się leje i obserwował po deszczu jak się zachowuje.
Kurtyny masz w przednim słupku tylko. Jak nie będziesz młotkiem po nich napierdzielał to nic im się nie stanie a na pewno nie wystrzelą.miskieusz pisze:kurtyny... :/
phanteon, kurtyna leci po całej długości a jej problemem nie jest moja obawa o wystrzelenie a raczej 'upierdliwy' sposób mocowania
- MaciekV5
- ...
- Kontakt:
o tym zapomniałem :/miskieusz pisze:kurtyny... :/
zerknij...miskieusz pisze:hmm nie wiem, czy przypadkiem tam nie ma jakiegoś mocowania do sufitu od strony podsufitki? w sensie jakiejś podkładki od śrub czy coś
Może te podkładki z nr 18 już się skończyły ale spróbowałbym dokręcić mimo wszystko najpierw, u mnie relingi się poluzowały od wożenia rowerów
MaciekV5, dzięki! miałem poszukać właśnie takiego schematu. Tak patrzę i definitywnie nie mogę stwierdzić, czy dach jest montowany bezpośrednio, czy nie:p pewnie będę musiał temat po pracy zbadać :/
//edit
hmm teoretycznie powinno się dać zdjąć bez zaglądania od spodu. Zbadam:)
//edit
hmm teoretycznie powinno się dać zdjąć bez zaglądania od spodu. Zbadam:)