Zna ktoś to R32?? - ogłoszenia sprzedaży golfów R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Re: Zna ktoś to R32?? - ogłoszenia sprzedaży golfów R
Gaz do R32 niestety się NIE NADAJE!! Problem leży w głowicy, a dokładniej mówiąc w gniazdach zaworowych.
Jak szukałem głowicy do swojego auta to niestety 95% głowic jest z aut z gazem. Wszystkie audi, touaregi i inne w których występuje ten silnik i mają założoną instalację gazową nie trzymają fabrycznych parametrów. Gniazda wybijają się już po ok 20 000 km!!
Gry robiłem swoją głowicę na Supertechu to ogarniał mi to spec z Wawy który głowice od VRów robi od lat. Mówił że przynajmniej raz dziennie ma telefon w sprawie głowicy - BYLE NIE Z GAZEM - stąd takie ceny tych głowic na rynku wtórnym.
LPG jest ok, ale niestety nie przy tej głowicy - wypalone, wystukane i wyszczerbione gniazda...
p.s.
Chyba że chcesz wydawać po 3.5 tys zł na głowicę, którą i tak będziesz musiał oddać do zabielenia przed montażem (a niestety aby móc ją chociaż zabielić musisz rozpinać zawory, co generuje kolejne koszta...). ODPUŚĆ sobie LPG
Pozdrawiam
Jacek
Jak szukałem głowicy do swojego auta to niestety 95% głowic jest z aut z gazem. Wszystkie audi, touaregi i inne w których występuje ten silnik i mają założoną instalację gazową nie trzymają fabrycznych parametrów. Gniazda wybijają się już po ok 20 000 km!!
Gry robiłem swoją głowicę na Supertechu to ogarniał mi to spec z Wawy który głowice od VRów robi od lat. Mówił że przynajmniej raz dziennie ma telefon w sprawie głowicy - BYLE NIE Z GAZEM - stąd takie ceny tych głowic na rynku wtórnym.
LPG jest ok, ale niestety nie przy tej głowicy - wypalone, wystukane i wyszczerbione gniazda...
p.s.
Chyba że chcesz wydawać po 3.5 tys zł na głowicę, którą i tak będziesz musiał oddać do zabielenia przed montażem (a niestety aby móc ją chociaż zabielić musisz rozpinać zawory, co generuje kolejne koszta...). ODPUŚĆ sobie LPG
Pozdrawiam
Jacek
Panowie bylem dzisiaj na ogledzinach autka,powiem szczerze wizualnie egzemplarz naprawde miodzio,moc moim zdaniem ok na cozien jezdze 200konnym vr6 w mk3 i powiem szczerze ze nie mial bym czym pierdnac do tej erki,najgorsze jest to co napisal mi Ucho bo na wolnych wlasnie delikatnie zaworki mozna uslyszec,swieci sie check,blad jaki pokazuje to o jakis tam gazach wtornych i druga kontrolka swiecaca to niskie cisnienie w oponach,to akurat to bajka,panowie wiem ze gaz w takim aucie to profanacja ale mam wybor albo r z gazem albo po prostu brak erki na podworku.Nie wiem co mam robic umowilem sie na wizyte w serwisie na dokladniejsze posprawdzanie a naprawde ostatnio mam tak h..ujowo w zyciu ze nie potrzeba mi do tego auta za 50tys ktore chce sie zjebac.Doradzcie wypowiedzcie sie
!!!ADRENALINA UZALEŻNIA!!!
To ta niebieska tak??
Pytales sie ile koszt wymiany w aso tych zaworkow??
Pytales sie ile koszt wymiany w aso tych zaworkow??
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
50 kola jak na usa to mega drogo!!!! Pamietaj ze usa maja tez gorsze wykonczenia;)
Moj r32 ma juz 100tys na lpg zrobione i nic mu nie jest,ja lubie auta z lpg tylko warunek instalacja musi byc wydajna i nic z glowica sie nie stanie,jezdze od paru lat vr6 na lpg tymi starymi i nowymi i bylo ok,na benzynie mnie stac ale nie jestem taki rozrzutny zeby poic zarloka ktory i tak nie jedzie haha,ale rekompensuje to kultura pracy i dzwiekiem,a patrzec na auto i w niedziele sie przejechac tylko nie lubie,moja r32 w de codziennie robi 100km i trasy do pl takze ja polecam lpg do tych silnikow,w de jezdzie tez pare zagazowanych erek.jedyna lipa z tym z usa to jak jak zalozyl frajera instalacje i auto na lpg z taka instalka dostawalo po gaciach to glowka poleci wtedyTACYK pisze:Panowie bylem dzisiaj na ogledzinach autka,powiem szczerze wizualnie egzemplarz naprawde miodzio,moc moim zdaniem ok na cozien jezdze 200konnym vr6 w mk3 i powiem szczerze ze nie mial bym czym pierdnac do tej erki,najgorsze jest to co napisal mi Ucho bo na wolnych wlasnie delikatnie zaworki mozna uslyszec,swieci sie check,blad jaki pokazuje to o jakis tam gazach wtornych i druga kontrolka swiecaca to niskie cisnienie w oponach,to akurat to bajka,panowie wiem ze gaz w takim aucie to profanacja ale mam wybor albo r z gazem albo po prostu brak erki na podworku.Nie wiem co mam robic umowilem sie na wizyte w serwisie na dokladniejsze posprawdzanie a naprawde ostatnio mam tak h..ujowo w zyciu ze nie potrzeba mi do tego auta za 50tys ktore chce sie zjebac.Doradzcie wypowiedzcie sie
Niebieska z Usa,drogo?no zakup w takiej cenie jestem w stanie wziac na bary nie chce po prostu po zakupie miec problemow potrzebuje auto do jazdy ceny jeszcze nie pytalem mysle z rozwine temat po weekendzie a byc moze ktos jeszcze sie wypowie cos podpowie?
No na pewno musi zejsc koszty napeawy dac Ci taki zestaw startowy ja bym dawal max 45 zl za To auto spytwj sie czy bezwypadkowe a potem pokaz fotki;)
TACYK, kupujesz ślicznotkę, pieścisz manualnie, pucujesz, kupujesz prezenty... Jeśli podstawowym problemem jest głowica po LPG to... nie kupuj Szkoda auta
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Zlos liczylem na rady innego typu ale luz widze ze dla Ciebie problemem nie jest hajs,wracajac do tematu pojade na warsztat ocenimy pomyslimy,nikt nie jest w stanie przyblizyc koszt np regeneracji glowicy(zawory gniazda full opcja).wstawiaja ponoc mocniejsze i trwalsze gniazda? Tak czy inaczej z auta nierezygnuje ma w sobie cos co lubie,posprawdzam i bede myslal
TACYK, napaliłeś się jak szczerbaty na suchary i na zdrowie Ci to nie wyjdzie.
Koleś nie bez powodu się pozbywa.
Sprawdziłeś podstawowe koszty serwisu tego bolidu?
Tu nie kupisz hamulców za 150 zł za tarczę.
Ja w tej chwili remontuje Country. Niby dwójka ale niektóre ceny części wyciskają łzy... np amorki dostępne tylko w ASO za jedyne 1000 ojro...
Koleś nie bez powodu się pozbywa.
Sprawdziłeś podstawowe koszty serwisu tego bolidu?
Tu nie kupisz hamulców za 150 zł za tarczę.
Ja w tej chwili remontuje Country. Niby dwójka ale niektóre ceny części wyciskają łzy... np amorki dostępne tylko w ASO za jedyne 1000 ojro...
Mistrzu ok rok temu odbudowalem vr6 mk3 takze nic mi nie mow i nie mow ze napalilem sie bo gdyby tak bylo to era stala by juz u mnie,chce uniknac wtopy rozrozniam podstawowe koszta utrzymania a remont(inaczej nazwac nie mozna roboty glowy),sa rzeczy zbedne i niezbedne,kazdy kto auto sprzedaje to dlatego ze jest *#cenzura#* i padaka?dziwne ale ok
Ja nie wiem czego oczekujesz tu usłyszeć? Że palący się check to nie problem?
Chcesz to bierz. Widziałeś, że auto po dzwonie - nie przeszkadza Ci. Ma problem z silnikiem - luz blues majonez. Mam wrażenie, że czekasz aż ktoś potwierdzi Twój wybór.
Niestety ale rynek samochodów używanych bez bezwzględny. Nikt dobrego auta nie sprzedaje w okazyjnej cenie jak nie ma jakiegoś haczyka.
Tu masz najtańszą r32 z patrząc pod kątem cena/rocznik. Na pewno najlepsza.
Jak nie chcesz wtopić to po co pchasz się w auto, które od razu ma wady i jest po dzwonie?
Chcesz to bierz. Widziałeś, że auto po dzwonie - nie przeszkadza Ci. Ma problem z silnikiem - luz blues majonez. Mam wrażenie, że czekasz aż ktoś potwierdzi Twój wybór.
Niestety ale rynek samochodów używanych bez bezwzględny. Nikt dobrego auta nie sprzedaje w okazyjnej cenie jak nie ma jakiegoś haczyka.
Tu masz najtańszą r32 z patrząc pod kątem cena/rocznik. Na pewno najlepsza.
Jak nie chcesz wtopić to po co pchasz się w auto, które od razu ma wady i jest po dzwonie?
Daj sobie spokoj z tym autem Kup serie bez GAZU a potem mysl a Gazie itp... samemu sprawdzona jakas firma a Ty widze najarany i liczysz ze kazdy Ci napisze bierz bierz bierz...
Jhosef to ze gosc sprzedaje to nie znaczy ze bubel.. ile aut jest sprzedawanych i kazde to bubel?? ja wiem na forum vw sa same rodzynki buhahahah
Jhosef to ze gosc sprzedaje to nie znaczy ze bubel.. ile aut jest sprzedawanych i kazde to bubel?? ja wiem na forum vw sa same rodzynki buhahahah
http://allegro.pl/vw-golf-v-r32-v6-250p ... 56971.html" onclick="window.open(this.href);return false;