Golf mk7 R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Golf mk7 R
myszu, Niestety to brzęczenie czegoś tam działa mi na nerwy trochę ...
Podobno jest to znany problem zarówno S3 jak i R
W poprzednim samochodzie miałem wydech MG, podobno był z tych cichszych
Ale to był jeden z powodów przesiadki na R-kę, jednak cisza na długich przelotach jest fajna
Podobno jest to znany problem zarówno S3 jak i R
W poprzednim samochodzie miałem wydech MG, podobno był z tych cichszych
Ale to był jeden z powodów przesiadki na R-kę, jednak cisza na długich przelotach jest fajna
Re: Golf mk7 R
myszu pisze:Tyle że wtedy nie słychać go praktycznie wcale....
Samochód wycioszyny nie jest dobrze, bo zrobiony jest z kartonu, ale chyba ten silnik jest po prostu bardzo cichy... Myśle cały czas za wydechami, ale boje się że pójdzie w drugą stronę i w trasie będę ze złości resztki czupryny wyrywał
A czy wymiana układu dolotowego wraz z filtrem powietrza, nie zmieni dźwięku samego silnika na bardzie rasowy? Tak jest np. w motocyklach że jakiś tam k&n przeważnie zmienia dźwięk silnika. Szczególnie w motocyklach sportowych z airboxem.
Golf mk7 R
Dolot VWR lekko zmienia brzmienie, ale bardziej pod kątem słyszalności upustu powietrza.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Golf mk7 R
Te doloty faktycznie coś dają? VWR jest tańszy od APR o jakieś 600 zł, zastanawiam się który lepiej się sprawdzi.
Golf mk7 R
Ja mam vwr z uwagi na wygląd wyglada jak seria, roznica w osiągach wydaje mi sie znikoma (miedzy nimi), po za tym lubię vwr teraz leci wydech od nich juz zamówiony )
https://www.facebook.com/Golfr500/" onclick="window.open(this.href);return false;
Golf mk7 R
Montaz w następnym tygodniu uzgodnione bedzie pomiar przed i po, wiec bedzie wiadomo co daje lub zabiera
https://www.facebook.com/Golfr500/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdzie montujesz ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Apr Polska44FG pisze:Gdzie montujesz ?
Best performance
Golf mk7 R
Taka sytuacja, stoję na światłach , spinam się z MB S-klass V8 chyba 5.0l kierownik powiedział ze zrobiony na 460 koni, ale mniejsza o to, chodzi mi o lunch control, macie tak jak dłużej przytrzymujecie na LC to słychać jak zawór upustowy sapie po chwili zmienia się dźwięk i jak by przestawał sapać i sie wyciszył a obroty stają nie ruchomo na 4 tys. obrotów ?? to jest dobrze tak czy lepiej go nie trzymać za długo (do zielonego światła) ??
U mnie tam na LC nic nie sapie, ale ja mam starego parcha Ostatnio złapałem się spod świateł z nową R-ka. Testówka z salonu od Zasady (oklejony był). Myślał, że objedzie oparchane Mk VI bez pierdnięcia i ruszył bez LC. I tak na starcie był z 1,5-2 długości przede mną zanim złapałem trakcję. Ale zaraz potem był mój. Potem na następnych światłach nie chciał jakoś spojrzeć mi w oczy
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Golf mk7 R
nie bądź taki skromny... piszesz jakbyś trójką jeździł...ale ja mam starego parcha
czyli to wyglądało mniej więcej tak:I tak na starcie był z 1,5-2 długości przede mną zanim złapałem trakcję. Ale zaraz potem był mój.
[youtube][/youtube]
skąd ja to znam... ach ten ciężki haldex i skrzynka...
A co się stało ze Skodziną? Tak chwaliłeś...
Kiedy znajdziemy się na ''zakręcie'',
Redukcja, but i odcięcie!
Redukcja, but i odcięcie!
Dobre! no speszyłeś chłopaka44FG pisze:Ale zaraz potem był mój. Potem na następnych światłach nie chciał jakoś spojrzeć mi w oczy
Jest: --- > Golf MK 7 R Limestone 5dr 4motion DSG
Był: Golf MK5 TDI - 225KM/436NM
Był: Golf MK5 TDI - 225KM/436NM