Hamulce heble tarcze klocki
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
co jak ... krok po kroku ?takie 4 tłoczki na seryjną tarcze byłoby najlepsze.
Ale czy te 4 tłoczkowe działają lepiej niz seria w r20 ? słyszałem rózne opinie ...
Ale czy te 4 tłoczkowe działają lepiej niz seria w r20 ? słyszałem rózne opinie ...
http://allegro.pl/vw-golf-v-gti-r32-a3- ... 48223.html" onclick="window.open(this.href);return false;
o tym myślalem do siebie
o tym myślalem do siebie
Nie wiem jak to się ma w R20. Ale najczęściej wkładanym zaciskiem jest teraz 6 tłoczków brembo 18ZR Cayenne/Q7/Touareg.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Passat944 pisze:Ale najczęściej wkładanym zaciskiem jest teraz 6 tłoczków brembo 18ZR Cayenne/Q7/Touareg.
Zakładasz u siebie Konrad?
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Re: Hamulce heble tarcze klocki
Jaka jest różnica w powierzchni klocków i samych tłoczków seria vs. zacisk 6 tłoczkowym o którym piszesz?Passat944 pisze:Co konkretniej chcesz wiedzieć ?
Tzn., że działają gorzej? Szybciej się hamulec przegrzewa, gorzej hamuje?gre pisze:Ale czy te 4 tłoczkowe działają lepiej niz seria w r20 ? słyszałem rózne opinie ...
słyszałem że nie widać różnicy, jesli sie zmieni seryjny klocek na jakis lepszy.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
zobaczymy jak $$$ w tym roku będzie, jest taki plan który wcześniej czy później po prostu zrealizuje nie wszystko na razMatthewG pisze:Zakładasz u siebie Konrad?
Teraz już nie mam 2 zestawów żeby porównać i zrobić fotkę ale różnica była spoooora No i zacisk 6 tłoczkowy mimo, że jest objętościowo 3 razy większy to waży mniej jak seryjny 2 tłoczkowy.JJacek pisze:Jaka jest różnica w powierzchni klocków i samych tłoczków seria vs. zacisk 6 tłoczkowym o którym piszesz?
Jak narazie widzę tylko jeden minus takiego rozwiązania - trzeba sporego dystansu aby nie wystąpiła kolizja rotor felgi/zacisk. W moim przypadku 30mm w jednym felgach, a w drugich 40mm.
Już znalazłem cześć danych na stronie ATE, chociaż nie są do końca precyzyjne:
Golf R20:
zacisk przód - 54 (lub 57mm) średnicy tłoczka
klocek przód - 155 na 66mm (lub 155 na 73) - klocki od strony tłoczka
Cayenne 18 cali:
klocek przód - 190 na 106,4mm
BMW 850Csi:
klocek przód - 99,8 mm na 83 mm
GRE patrząc na te wymiary w BMW to różnica nie jest szokująca, a jak seryjne klocki mają współczynnik 0.3u a lepsze np.: 0.5u to by wszystko się zgadzało. Brakuje do tej układanki średnicy tłoczków w zaciskach.
Golf R20:
zacisk przód - 54 (lub 57mm) średnicy tłoczka
klocek przód - 155 na 66mm (lub 155 na 73) - klocki od strony tłoczka
Cayenne 18 cali:
klocek przód - 190 na 106,4mm
BMW 850Csi:
klocek przód - 99,8 mm na 83 mm
GRE patrząc na te wymiary w BMW to różnica nie jest szokująca, a jak seryjne klocki mają współczynnik 0.3u a lepsze np.: 0.5u to by wszystko się zgadzało. Brakuje do tej układanki średnicy tłoczków w zaciskach.
Re: Hamulce heble tarcze klocki
ty masz takie u siebie ?Passat944 pisze:Nie wiem jak to się ma w R20. Ale najczęściej wkładanym zaciskiem jest teraz 6 tłoczków brembo 18ZR Cayenne/Q7/Touareg.
adaptery sam dorabiałas?
pasują do r20 ? ?
Do każdego auta spasują jak będzie adapter
2015 - ... Mocy przybywaj?