Co ile przeganiać auto
Moderator: Tomek
Co ile przeganiać auto
Witam co ile przegonić autko dla zdrowotności turbo, jakie lepsze rozwiązanie co jakis czas przegonić do 4k rpm na biegach czy zapiąc 3/4 i potrzymać go na obrotach 3k-4k rpm
Co ile przeganiać auto
Nie ma sztywnej reguły, najlepiej autostrada i ze 20km but w podłodze na ostatnim biegu. Na co dzień nie mulić jeździć dynamicznie.
Pozdr.
Pozdr.
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Co ile przeganiać auto
Jak wybije na wskazówce temperatury 90 stopni, to odczekaj ze trzy do pięciu minut i kręć go trzech, czterech tysięcy, dynamicznie przyspieszając do przepisowych prędkości. Warunkiem jest, że trasy które dziennie pokonujesz pozwalają się nagrzać silnikowi. Osobiście takie coś stosuję i nie uskarżam się na problemy z zamuleniem auta
Co ile przeganiać auto
A ja nic nie robię, żadnych zabiegów nie stosuję a od 8-9 miesięcy auto tras nie robi. Ze 2 razy w miesiącu po 70km. Nic się nie dzieje, nic nie muli. Przebieg 330kkm.
Ja już nie mam egr'a i kata także w sumie to nie myślę nigdy o takiej procedurze.
Byle za fest nie zamulać autem nonstop
Byle za fest nie zamulać autem nonstop
Co ile przeganiać auto
Dynamicznie przyspieszając np do 3 tyś ale z gazem w podłoge czy na lekkim gazie czy stopniowo Autko pokonuje 60km dziennie do pracy z czego 80% trasa i 20% miasto
- sidewind76
- Użytkownik
Co ile przeganiać auto
Pilnować temperatury silnika 90 stopni i jeździć normalnie stosując dobre paliwo a nie wachę z wiaderka od rolnika
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
Re: Co ile przeganiać auto
Zgadzam się, ja też jeżdżę normalnie, nic nie robię, pilnuję tylko 90stopni.