[wnętrze] kokpity, plastiki, wszelkiego rodzaju tapicerki
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
no nie wiedzialem wlasnie gdzie sie wbic z tym:P No najbardziej myslalme nad filcami cienkimi spinki moze nowe tez.. Dzieki!
moze ktos jeszcze sie udzieli..
pzdr
moze ktos jeszcze sie udzieli..
pzdr
Waldek87, napisz w kąciku posiadaczy mkIV, oni Ci napiszą co i jak bo nie raz przerabiali takie tematy
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mam pytanko, możecie mi powiedzieć czym wyczyścić kokpit w golfie IV, tak żeby ten cały syf zszedł i żeby się nie kleiło , no i przy okazji dobry efekt dało.
polewka, Nie ma jednego uniwersalnego środka. Przemyj plastiki wodą z szarym mydłem albo APC w stężeniu 1:10 i przy użyciu mikrofibry a później środek zależnie od efektu
Ja jestem zwolennikiem delikatnego matowego wykończenia ( możesz zobaczyć u mnie w temacie ) i coś takiego daje Autobrite Pink Sheen, PB Natural Look, SmartDressing. Ew. jeśli chcesz połysk to Meguiars Supreme Shine.
Ja jestem zwolennikiem delikatnego matowego wykończenia ( możesz zobaczyć u mnie w temacie ) i coś takiego daje Autobrite Pink Sheen, PB Natural Look, SmartDressing. Ew. jeśli chcesz połysk to Meguiars Supreme Shine.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Re: [wnętrze] kokpity, plastiki, wszelkiego rodzaju tapicerk
No wlasnie, Autobrite Pink Sheen, PB Natural Look, SmartDressing a tak konkretnie to czego kolega używa do kokpitu czyli wszystkich plastikow we wnetrzu swojego MKIV GTI? Druga sprawa, a co dac na ta cala gume ktora sie znajduje ponizej nawiewow, w co sie zaopatrzyc zeby nie bylo problemow ze po uzyciu srodka "x" trzeba bedzie wymieniac deske rozdzielcza czy inne elementy bo nie powiem jest w czym wybierac ni niewiadomo na co sie zdecydowac Pozd.Bio pisze:Nie ma jednego uniwersalnego środka. Przemyj plastiki wodą z szarym mydłem albo APC w stężeniu 1:10 i przy użyciu mikrofibry a później środek zależnie od efektu
-
- Nowicjusz
VWOBER, Witam ogólnie tak jak kolega wyżej napisał użyj jakiegoś APC do umycia tylko ja proponuje 1;15 link usunięty najlepiiej to takim roztworem myjesz plastiki potem przecierasz wilgotną mikrofibrą namoczoną w wodzie wycierasz do sucha 2 fibrą i potem dressing ja używam Natural looka ale jest problem z jego dostępnością więc polecam link usunięty
Pozdrawiam
Oferty z linkami proszę wrzucać w temacie z ofertami specjalnymi Bio.
Pozdrawiam
Oferty z linkami proszę wrzucać w temacie z ofertami specjalnymi Bio.
DetailerCenter.pl, Nie flooduj
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
VWOBER, Ja używam Autorbite Pink Shen. Daje bardzo delikatny efekt satyny. Możesz zobaczyć u mnie w galerii jak to wygląda
Ja na gumowanych powłokach aplikuję go z powodzeniem i nic złego nie ma prawa się dziać
Ja na gumowanych powłokach aplikuję go z powodzeniem i nic złego nie ma prawa się dziać
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
Re: [wnętrze] kokpity, plastiki, wszelkiego rodzaju tapicerk
Witam no i o taka odp. mi chodzi konkretnie i na temat i wiem co musze kupic he he pozdro BioBio pisze:VWOBER, Ja używam Autorbite Pink Shen. Daje bardzo delikatny efekt satyny. Możesz zobaczyć u mnie w galerii jak to wygląda
-
- Nowicjusz
tak w sumie czytam i nie umiem sie doszukac odp na moje pytanie
a mianowicie plastiki czarne jzu mam wyplowiale ... nie licze na cuda no ale jak potraktowalem plastiki Plakiem to o zgrozo zrobily sie biale ... mialem ten sam przypadek w audi 80, ale ze t bylo cabrio i sie kurzylo uzywalem pronto przeciw kurzowi,
czy mozecie polecic jakis dostepny srodek po ktorym te plastiki nie beda biale ??
uzywalem tez jakiegos mleczka z autolandu mialo niby zmatowic plastik ale jak widac to byla tylko plakietka bo ani nie zmatowione ani to ladne takie jakies nijakie ;/
a mianowicie plastiki czarne jzu mam wyplowiale ... nie licze na cuda no ale jak potraktowalem plastiki Plakiem to o zgrozo zrobily sie biale ... mialem ten sam przypadek w audi 80, ale ze t bylo cabrio i sie kurzylo uzywalem pronto przeciw kurzowi,
czy mozecie polecic jakis dostepny srodek po ktorym te plastiki nie beda biale ??
uzywalem tez jakiegos mleczka z autolandu mialo niby zmatowic plastik ale jak widac to byla tylko plakietka bo ani nie zmatowione ani to ladne takie jakies nijakie ;/
zzagubiony, Wrzuć zdjęcia bo nie wiadomo o które plastiki Ci chodzi.
Ja polecam je najpierw porządnie umyć z tych pront, plaków, i innego syfu. Na boczkach i desce delikatną szczoteczką i rozcienczonym apc. Gumowane tworzywa przetrzyj mikrofibrą nasączoną roztworem.
Reszta jak wyżej. Zależy jaki efekt Cie interesuje. Połysk, satyna etc.
Ja polecam je najpierw porządnie umyć z tych pront, plaków, i innego syfu. Na boczkach i desce delikatną szczoteczką i rozcienczonym apc. Gumowane tworzywa przetrzyj mikrofibrą nasączoną roztworem.
Reszta jak wyżej. Zależy jaki efekt Cie interesuje. Połysk, satyna etc.
-
- Nowicjusz
Bio, zarowno i na desce i na boczkach robia sie biale plamy tam gdzie dalem plaka ;/
jaki efekt no jak mam byc szczery cchialbym zeby czarne bylo czarne ale nie kosztem czernidla i wiecznie brudych ciuchow ... no ale w cuda juz przestaje wierzyc hehe
jaki efekt no jak mam byc szczery cchialbym zeby czarne bylo czarne ale nie kosztem czernidla i wiecznie brudych ciuchow ... no ale w cuda juz przestaje wierzyc hehe
zzagubiony, Czernidło to może i było do zderzaków w Polonezie
Poorboy's Natural look + aplikator. Do tego APC i mięciutka szczoteczka się sprawdzą.
Poorboy's Natural look + aplikator. Do tego APC i mięciutka szczoteczka się sprawdzą.
hej
szybkie pytanko, czym najlepiej wyczyścić podsufitkę, dziś ją wyciągam z auta (nie ze względu na czyszczenie) i przy okazji chciałem ją wyczyścić
THX
szybkie pytanko, czym najlepiej wyczyścić podsufitkę, dziś ją wyciągam z auta (nie ze względu na czyszczenie) i przy okazji chciałem ją wyczyścić
THX
...