Witam,
Bardzo długo nie miałem czarnego auta, przyznaj się, że nie wiem jak należycie dbać o lakier, oczywiście zdaje sobie sprawę, że jest to trudny kolor do utrzymania.
Z tego co wyczytałem unikać auto-myjni szczotek, bo rysują. Na chwile obecna myję na myjce "karcher" tak średnio, plamy na zderzaku tylnym zostają.
Generalnie lakier jest ladny 5 lat auto ma, nie chce go ścierać, polerować bo nie ma potrzeby.
Chcę myć bezpiecznie, myślałem o miekkiej gąbce i zabezpieczyć np. dobrym woskiem, by uzyskać połysk i warstwę ochronna.
Poradźcie coś proszę- czas nie stanowi problemu, co weekend myje samochód i lubię to robić , godzinkę mogę tygodniowo poświecić na dopieszczenie czarnucha .
Czarny metalik- jak konserwować, dbać?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Re: Czarny metalik- jak konserwować, dbać?
Poczytaj o myciu na dwa wiadra, rękawicy zamiast gąbki itd, to wtedy będzie Ci można coś podpowiedzieć
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Re: Czarny metalik- jak konserwować, dbać?
Temat ogarnąłem, mycie mikrofibra, odtłuszczenie i Soft99 Dark Black autko jak z fabryki na 3 miesiące , połysk na lustro!
pozdrawiam
pozdrawiam