Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Mam wosk FK 2685 (wiem że to kiepski wosk) i jak na razie musi wystarczyć z racji kasy. Nie mam czasu na polerkę i zastanawiam się na podkreśleniem lakieru srebrnego. Co z AIO polecacie pod ten wosk. Czy może jakąś politurę i wosk, lub AIO i wosk.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Skąd te info że to kiepski wosk? To hybryda fajnie podbija look na srebrnym ciężko o zachwyt ale myślę że bedziesz zadowolony fajnie szkli. Czy aio czy glaze nie da mu dłużej poleżeć a nie wiem czy wygląd się poprawi. Przede wszystkim pełna skrupulatna dekontaminacja jeśli chcesz coś przed najlepiej maszynowo aby uzyskać wymierne efekty. Pzdr
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
- przemyslaw_z
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VII Variant 1.4 TSI 140 Highline (2014')
- Silnik: CHPA
Witam,
Czym najlepiej odświeżyć srebrne relingi dachowe w golfie 7 ?
Czym najlepiej odświeżyć srebrne relingi dachowe w golfie 7 ?
A co im jest? Są srebrne satynowe prawda??
- przemyslaw_z
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf VII Variant 1.4 TSI 140 Highline (2014')
- Silnik: CHPA
Dokładnie. Srebrne. Chciałem je trochę 'odżywić' są lekko zmatowiałe jakby
Może potrzeba im porządnego oczyszczania a może faktycznie odświeżenia ciężko stwierdzić dzisiejsze auta są marnej jakości. A po Twojej wypowiedzi to jak wróżenie z fusów. Ogólnie auto przechodzi zabiegi kosmetyczne czy to jego i Twój "pierwszy raz"??
-
- Nowicjusz
- Auto: Golf 7,5 HB 1,5 TSI DSG
- Silnik: DADA
Cześć, czym czyścicie elementy piano black? Czy Sonax Cockpit da radę przy użyciu miękkiej ścierki? Jeżeli macie jakiś sprawdzony środek to chętnie spróbuję.
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Ja używam zestawu od Zymola. Na początek rękawica na dwa palce aby ściągnąć kurz. Potem pluszowa fibra (aladin od wwl) i mycie cleanerem. Na koniec wosk zymol detail i świeci się jak psu ...
-
- Nowicjusz
Witam!
Jakie kosmetyki polecacie dla początkującego? Właśnie kupiłem MK7 kolor "beżowy", środek piano black. Nigdy w życiu nie czyściłem auta niczym innym niż ściereczkami z lidla. Chodzi mi o jakiś dobry szampon, może jakiś wosk i coś do środka.
Dzięki, pozdrawiam.
Jakie kosmetyki polecacie dla początkującego? Właśnie kupiłem MK7 kolor "beżowy", środek piano black. Nigdy w życiu nie czyściłem auta niczym innym niż ściereczkami z lidla. Chodzi mi o jakiś dobry szampon, może jakiś wosk i coś do środka.
Dzięki, pozdrawiam.
Podłączam się pod pytanie Krzysztofa - co polecacie?
Profesjonalny auto detaling samochodów marki VW - zapraszamy do https://nanoclinic.pl/ w Olsztynie - Powłoka ochronna Nanolex