[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
MatthewG, Dlatego zapytałem z czym ma porównanie. Nie chciałbym robić tutaj zamkniętego kółka dla fapujących przy Duraglossie, Zymolu czy Poorboysie.
Z tego co wiem DB ma kilka linii produktów.
Z tego co wiem DB ma kilka linii produktów.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
-
- Użytkownik
Witam
Co sądzicie o SONAX Xtreme Wax 1 ful protect - twardy wosk? Używał ktoś?
Co sądzicie o SONAX Xtreme Wax 1 ful protect - twardy wosk? Używał ktoś?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
Re: [zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Bio, mam pytanko: Jaki dodatkowy efekt osiągnę po UC jeśli położę na niego Autoglym SRP, lub jakikolwiek inny AIO? Bo nie wiem, czy kupować, czy UC i Colli 476 wystarczy?Bio pisze: A co do AIO to albo Autoglym super resin polish, Autofinesse Tripple albo Autobrite Cherry Glaze.
Z pierwszym i ostatnim pracowałem, SRP lepiej wypełnia zaś bardziej podobał mi się efekt Cherry Glaze, poza tym lepiej mi się z nim pracowało.
Lakier ma sporo różnego rodzaju rysek i hologramów. W końcu ma 16 lat...
- miko
- black point
- Kontakt:
ktm950, SRP zamaskuje drobne ryski, których nie usuniesz UC zatem poprawi wygląd, moim zdaniem warto kupić SRP
SRP mozesz stosowac po UC jako polsrodek zamiast SwirlX, bo tak na dobra sprawe po UC powinienes jeszcze troche popracowac pasta o mniejszej gradacji
Czyli mimo wszystko jednak efekt będzie lepszy po SwirlX niż po SRP?
SRP da lepszy efekt to napewno, ale jak się zacznie kończyc to coraz więcej rys będzie wychodzić na słońcu i tak w kółko co 2-3-4tygodnie zależy jak długo uda Ci się go utrzymać, a tak to po pełnej korekcie nie musisz stosować żadnego srodka z wypelniaczami i wtedy na takim lakierze dopiero najlepsze efekty
- miko
- black point
- Kontakt:
Ale kolega wyżej nie robi korekty tylko ręcznie będzie naparzał UC więc z dwojga SRP vs SwirlX lepsze będzie SRP, na które położy dwie warstwy Colli i ma na 3-4 miechy spokój jak nicmatgym pisze:a tak to po pełnej korekcie
Nie raz czytalem jak ludzia splywal colli polozony na SRP po 2 tygodniach wiec to nie jest najlepsze rozwiazanie, a jedynie polsrodek. Najpierw pelna koretka czy to maszynowo czy recznie a pozniej mozemy sie bawic z lakierem, takie jest moje zdanie, a jak zrobiktm950 to juz jego decyzja
- miko
- black point
- Kontakt:
Jak ty chcesz robić korektę ręcznie to ja podziękuję za Twoje radymatgym pisze:Najpierw pelna koretka czy to maszynowo czy recznie
A co do Colli to ja go nie lubię wiec nigdy nie polecam, za to dwie warstwy Duragloss #111 na SRP trzymają się u pewnej Pani już 4 miechy i mają się całkiem dobrze
miko, to widocznie mało relacji z prac widziales bo ja już widziałem nie jedną korektę ręczna z naprawdę pozytywnymi efektami :]
Więc może dlatego zachecalem kolegę do pracy SwirlX`em a nie kazałem mu kupować maszyne plus zestaw padow...i taka jest moja rada za która mi dziekujesz specu
Zresztą nie chce mi się już dyskutować bo robimy offtop.
Więc może dlatego zachecalem kolegę do pracy SwirlX`em a nie kazałem mu kupować maszyne plus zestaw padow...i taka jest moja rada za która mi dziekujesz specu
Zresztą nie chce mi się już dyskutować bo robimy offtop.
- Paviarotti
- Lord GTI
Przecież korektę też można zrobić ręcznie. Wiadomo, że efekt nie będzie taki sam i pracochłonność duużo większa, ale da się