[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
ok ale jak zrobie najpierw Menzerna FG500 na białym flexipads i po tym FG3000 tylko na pomaranczowym czy na zóltym ?
mlodyyx, Zależy od lakieru, ja maskę z mk3 wyprowadziłem na bielawie 500 i biały, pozniej 2500 i pomaranczowy a na koniec 4000 i zolty
Efekt był imho ok, zostało kilka swirli, ale je załatwiłby przejazd FG500
Efekt był imho ok, zostało kilka swirli, ale je załatwiłby przejazd FG500
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
panowie poleci ktos jak pozbyc sie drobnch rysek z lakieru, auto ma nowy lakier (perłe) ładnie sie błyszczy ale w słoncu
widac masakryczna ilosc drobnych rys i hologramow ktore sa wynikiem polerki. od paru dni wertuje temat ale dalej nie wiem co wybrac.
chciałbym to usunac recznie , bo z maszyna nie miałem jeszcze kontaktu a nie chce sie uczyc na swoim aucie
pozdrawiam
widac masakryczna ilosc drobnych rys i hologramow ktore sa wynikiem polerki. od paru dni wertuje temat ale dalej nie wiem co wybrac.
chciałbym to usunac recznie , bo z maszyna nie miałem jeszcze kontaktu a nie chce sie uczyc na swoim aucie
pozdrawiam
- Paviarotti
- Lord GTI
Do polerki ręcznej to głównie Megsowski Ultimate Compound ostatnio polerowałem ryski (po lekkim puknięciu w zderzak tylni - nie mój) i zeszły w 95%. Zostały tylko dwie głębsze. Skuteczność oceniam więc na dużą przy lekkich ryskach, ale ilość pracy jaką trzeba w to włożyć jest naprawdę spora.
Paviarotti, o pracochlonnosc mi nie chodzi wole tydzien pomachac szmata niz narobic wiekszych szkod maszyna,
poza tym musiał bym kupic maszyne a mam wiele innych wazniejszych wydatkow
poza tym musiał bym kupic maszyne a mam wiele innych wazniejszych wydatkow
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
@kapela20 spróbuj zrobić tak jak kolega Pavarotti pisał UC może dodam od siebie użyj aplikatora tri color.
nom własnie tak zrobiłem UC tri colorem poleciałem(tylko zastanawiałem sie ktora strona czarna czy zołta,uzyłem zołtej.)maj0nez pisze:@kapela20 spróbuj zrobić tak jak kolega Pavarotti pisał UC może dodam od siebie użyj aplikatora tri color.
potem ipa nastepnie POORBOY'S WORLD BLACK HOLE aplikatorem piankowym megsa.i na koniec coli 476
wrazenia: troche głebszy kolor,swirle po polerce znikneły,wiekszosc rys znikneła.pewnie jesli bardziej bym sie przyłozył znikneły by wszystkie
dzieki chłopak za porady
- Paviarotti
- Lord GTI
To się pewnie nieźle namachałeś, szczególnie jak robiłeś wszystko w jeden dzień
Tak btw - Black Hole ładnie maskuje rysy?
Colli trochę lipa na lato, ale przynajmniej długo trzyma, wytrzyma klika myć ręcznych
Tak btw - Black Hole ładnie maskuje rysy?
Colli trochę lipa na lato, ale przynajmniej długo trzyma, wytrzyma klika myć ręcznych
no dokładnie,masakra jakas cała sobote jechalem a przy ostattnim elemencie myslałem ze zejdePaviarotti pisze:To się pewnie nieźle namachałeś, szczególnie jak robiłeś wszystko w jeden dzień
co do Black Hole to według mnie tak sobie,(ale ja sie nie znam) rys duzo nie miałem wiecej drobnych rysek i hologramow
ktore po UC zeszły
Paviarotti, powiedz mi dlaczego coli na lato sie nie nadaje? mozna uzyskac lepszy połysk na innych woskach?
- Paviarotti
- Lord GTI
Łapie kurz szybko, brudzi strasznie po deszczu i ogólnie jest "tłuste" strasznie zresztą na lato można się szarpnąć na częstsze woskowanie kosztem troszkę (ale niewiele) lepszego wyglądu no i nie ma tego tragicznego brudzenia wszystkiego i łatwiej się poleruje
Colli zostawiłem sobie na jesień/zimę.
Colli zostawiłem sobie na jesień/zimę.
dzieki za wyczerpujaca wypowiedz polecisz cos bo tyle tego jest ze nie ogarniam
- Paviarotti
- Lord GTI
Koledzy mam pytanie... ojciec miał małą stłuczkę, do wymiany błotnik i będzie lakierowana maska... w poniedziałek odbiera to od lakiernika i po zamontowaniu chyba przydałoby się cały samochód jakąś pastą przepolerować? Co polecacie (najlepiej do polerki ręcznej)?
Ostatnio zmieniony pt lip 20, 2012 20:43 przez liteon0, łącznie zmieniany 1 raz.
ALH + 205 + chip
Paviarotti, Natty's też kurzy mega. Miałem na mk2 przez ostatnie dwa miesiące.
Natty'sa
Colli
FK1000p
Blackfire
Migliore
Cherry Glaze/SRP bez niczego
Kurzenie się w kolejności j.w
Paviarotti, Black Hole maskuje rysy wg. mnie lepiej niż DC2. Gorzej za to niż typowe AIO.
Natty'sa
Colli
FK1000p
Blackfire
Migliore
Cherry Glaze/SRP bez niczego
Kurzenie się w kolejności j.w
Paviarotti, Black Hole maskuje rysy wg. mnie lepiej niż DC2. Gorzej za to niż typowe AIO.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175