A przecierałeś IPA po takim "polerowaniu"? ja u siebie pracowałem godzinę nad błotnikiem do taśmy i po przetarciu różnicy nie było więc zwątpiłem. Od tamtej pory używam UC tylko np. do zaprawek czy też malowanych sprayem detalimiko pisze:krystek21, no możesz aplikator tricolor, żółtą stroną i jedziesz - sam tak zaczynałem Z góry mówię że sporo pary w łapie potrzeba cierpliwości i czasu ale efekty można na prawdę bardzo dobre osiągnąć Powodzenia
[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [zewnątrz] polerowanie lakieru
- miko
- black point
- Kontakt:
Tak przecierałem i efekty były dobre. Wiadomo że nie ma się co spodziewać czy porównywać efektów do polerowania mechanicznego jednak lakier zdecydowanie wyglądał lepiej.Shmatan pisze:A przecierałeś IPA po takim "polerowaniu"?
miko, widać masz więcej "pary" ;] musze przerzucić się z kanapeczek na "stejki"
Panowie mam pewną wątpliwość. Myje szamponem, potem clenerem żeby oszczędzić glinkę, mycie potem glinkowanie znowu mycie. Potem Ultimate Compoud i pad tri color. I nie wiem co teraz a chciałbym żeby lakier wyglądał na mokry i był jak lustro. Politura? Ale jaka? Potem wosk ale jeszcze nie wiem jaki i dopieszczenie czarnych elementów vinylem.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: [zewnątrz] polerowanie lakieru
napisz wodzu jaki kolor lakieru.krystek21 pisze:Panowie mam pewną wątpliwość. Myje szamponem, potem clenerem żeby oszczędzić glinkę, mycie potem glinkowanie znowu mycie. Potem Ultimate Compoud i pad tri color. I nie wiem co teraz a chciałbym żeby lakier wyglądał na mokry i był jak lustro. Politura? Ale jaka? Potem wosk ale jeszcze nie wiem jaki i dopieszczenie czarnych elementów vinylem.
Kolor LC6X czyli morska zieleń. Jak świeci słońce to się wydaje niebieski ciemny a jak pochmurno to taki zielony ciemny
-
- Użytkownik
- Kontakt:
krystek21 pisze: clenerem żeby oszczędzić glinkę
cleaner to po glince. Przed glinką coś do smoły, tar remover. Było już kilka razy pisane co po kolei
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Już mam. Użyję tego CHEMICAL GUYS WET MIRROR FINISH ULTRA SLICK.
Czy szampon z woskiem nie będzie przeszkadzał w zabiegach?
Czy potrzebuję po polerowaniu jakiejś politury czy ten Wet Mirror Finish wystarczy?
Czy szampon z woskiem nie będzie przeszkadzał w zabiegach?
Czy potrzebuję po polerowaniu jakiejś politury czy ten Wet Mirror Finish wystarczy?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Wystarczy. Na to wosk i będzie gitkrystek21 pisze:Czy potrzebuję po polerowaniu jakiejś politury czy ten Wet Mirror Finish wystarczy?
A co do szamponu to nie będzie przeszkadzał. Po glince możesz samochód umyć dolewając do wody trochę płynu do naczyń, odtłuści ci powierzchnie.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
krystek21, aczkolwiek między woskowaniami szampon jest jednym z ważniejszych elementów zestawu - jeżeli wybierzesz coś o skrajnym PH i dużej sile (i jeszcze rozrobisz mocne stężenie) to po pierwszym myciu pożegnasz się z woskiem.
Jeżeli nie wiesz co masz, to na wszelki wypadek lej go o połowę mniej niż zaleca producent
Jeżeli nie wiesz co masz, to na wszelki wypadek lej go o połowę mniej niż zaleca producent
Myślę nad zakupem tego MEGUIARS NEXT GENERATION CAR WASH do mycia jako szampon
- miko
- black point
- Kontakt:
Piękny szampon do wpierd... woskukrystek21 pisze:MEGUIARS NEXT GENERATION CAR WASH
- czarekcw
- kierownik kibla
Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner jest chyba najlepszy z Megsa.
miko, ale na opakowaniu NXT piszą, że jest bezpieczny (chociaż wiem, że to bujda)
miko, ale na opakowaniu NXT piszą, że jest bezpieczny (chociaż wiem, że to bujda)
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;