[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[zewnątrz] mycie auta
daniela, posiadam Epoce 2l i powiem Ci, że nie żałuje zakupu. 2l idealnie starcza, by opryskac całe auto i wcale duzo mikstury nie zostaje. Kupujac butle 1l będziesz tego żałować, bo braknie Ci na auto (chyba, że bedziesz wozić zapas w butelce po wodzie)
Piana jaką myje auta to Snow Foam i wg mnie jest fajna(bezpieczna dla wosu) i w miare zmywa ciężki brud.
Piana jaką myje auta to Snow Foam i wg mnie jest fajna(bezpieczna dla wosu) i w miare zmywa ciężki brud.
mkIII: viewtopic.php?f=88&t=460254&p=5542641#p5542641" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
[zewnątrz] mycie auta
VP Neutral Snow dobra, jeszcze lepsza wersja Advanced, a mega piana po Autobrite Magifoam (żółta, bo inne kolory tylko droższe) .
- miko
- black point
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Epoca tylko 2L mniejsza mija się z celem. Piana wg mnie nr 1 to Magifoam ale dobra też jest Espuma Activio choć druga słabsza, lepsza na lato.
- piteks
- _
[zewnątrz] mycie auta
Jeśli liczą się koszty, to ją bierz. Jeśli jednak zależy Ci na bardzo dobrej pianie (skuteczna, długo leży na aucie, bezpieczna dla wosku), to bierz Magifoam (żółta jest najtańsza, a kolorowe mają tylko ładny wygląd ale nic więcej nie wnoszą).
Re: [zewnątrz] mycie auta
Ok to kupie autobrite magifoam. Mam nadzieje ze kobietka sobie poradzi z ta pianownica
ALH: 139KM/311Nm
- piteks
- _
- miko
- black point
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Bez problemudaniela pisze: Mam nadzieje ze kobietka sobie poradzi z ta pianownica
Takie pytanko.. czy taka piana z pianownicy lepiej domyje lakier jak ten mikroproszek na bezdotyku?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
- krzychu2805
- Mały gagatek
Tak, lepiej domyje. Ten "mikroproszek" to pic na wodęmk4tdi pisze:Takie pytanko.. czy taka piana z pianownicy lepiej domyje lakier jak ten mikroproszek na bezdotyku?
-
- Użytkownik
[zewnątrz] mycie auta
Jeśli chodzi o pianownice, posiadam Marolexa przerobionego, oraz Epoce 2L.
Epoca ładnie sobie radzi z pienieniem, ale i Marolex jest OK... z tymże marolexa poświęciłem na totalnie żrące środki do mycia silników, a epoca używam jadąc na myjnie. Wydajność pompy w Marolexie bije Epoce na głowe, pompa w Epoca to jest jeden wielki żart.
Ale oczywiście, jeżdżę na myjnie z tą epoką i tam zastanawiam się czy jej nie przerobić na dodatkowy zbiornik CO2 z reduktorem bo czasem mam dosyć pompowania, a powinna być to łatwa bardzo przeróbka.
Epoca ładnie sobie radzi z pienieniem, ale i Marolex jest OK... z tymże marolexa poświęciłem na totalnie żrące środki do mycia silników, a epoca używam jadąc na myjnie. Wydajność pompy w Marolexie bije Epoce na głowe, pompa w Epoca to jest jeden wielki żart.
Ale oczywiście, jeżdżę na myjnie z tą epoką i tam zastanawiam się czy jej nie przerobić na dodatkowy zbiornik CO2 z reduktorem bo czasem mam dosyć pompowania, a powinna być to łatwa bardzo przeróbka.
- piteks
- _
Dokładnie. Efekt "mikroproszku", to tylko szybciej porysowany lakierkrzychu2805 pisze:Tak, lepiej domyje. Ten "mikroproszek" to pic na wodęmk4tdi pisze:Takie pytanko.. czy taka piana z pianownicy lepiej domyje lakier jak ten mikroproszek na bezdotyku?
[zewnątrz] mycie auta
Zamowilam Epoce 2L i Magifoam. Czy przed pianowaniem plukac auto woda?
ALH: 139KM/311Nm