Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Zestaw OK. W punkcie 5 weź megsa 16
A polerka ręcznie czy maszyną? Jak maszyna po pady wszystkie, twardy, średni, miękki, i futro Jak ręcznie to tri color
A polerka ręcznie czy maszyną? Jak maszyna po pady wszystkie, twardy, średni, miękki, i futro Jak ręcznie to tri color
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- czarekcw
- kierownik kibla
Ale jaką polerkę? Pod Megsa UC? To chcesz kupować sprzęt specjalnie tylko do niego? Szkoda hajsu. Kup Tri Color i machaj rękąlechu994 pisze:Jeżeli chodzi chodzi o polerkę to jakie pady polecacie, miękkie, średnie, twarde?
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- gentlemann
- Ma gadane
mogłby mi toś pomóc w doborze specyfików do pielęgnacji lakieru? Do dwóch samochodów, zeby się pokrywały, zeby nie wydawać kupe kasy, a mianowicie do srebrnego(LA7W) golfa IV gdzie lakier jest zniszczony i do Hondy CRV-ki lakier czarny. Proszę o pomoc
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Ok dzięki wielkie
Kumpel ma polerkę, ale w takiej wersji http://allegro.pl/polerka-samochodowa-1 ... 01301.html, ale jak dla mnie nie jest za bardzo poręczna, a co do tri color to chyba się na to zdecyduję.czarekcw pisze: Ale jaką polerkę? Pod Megsa UC? To chcesz kupować sprzęt specjalnie tylko do niego? Szkoda hajsu. Kup Tri Color i machaj ręką
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Takim czymś za dużo nie osiągnieszlechu994 pisze:Kumpel ma polerkę
gentlemann, 44 strony i nic nie ma dla ciebie? Weź przykład z kolegi lechu994, który podał zestaw i się spytał czy może być
- gentlemann
- Ma gadane
Salwinek91, chciałebym zeby to było uniwersalne, do czarnego lakieru i srebrnego. Czy jeżeli dopasuje coś do siebie tj. srebrnego mk4 czy do czarnej CRV-ki bedzie pasować...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Oczywiście że będzie pasowało. Chyba że chcesz glaze jakieś to są do jasnych i ciemnych oddzielnie to wtedy trzeba kupować dwa inne produkty. A takie rzeczy jak szampon, glinka, tar remover, cleaner, wosk, dressingi do plastików są raczej uniwersalne. No woski też są do ciemnych i jasnych ale tu można trochę przymknąć oko
Prośba
Od jutra staram się zadbać o lakier mojego białego MK4. Widoczne są czarne kropeczki - zapewne smoła. Słyszałem o niemalże cudownym działaniu glinki. Żeby usunąć smołę chcę też kupić jakiś tar remover. Mam szampon, kupić coś jeszcze, bez czego czyszczenie się nie obędzie?
Do glinki koniecznie potrzebuję polerki? Nie mam maszyny.
Od jutra staram się zadbać o lakier mojego białego MK4. Widoczne są czarne kropeczki - zapewne smoła. Słyszałem o niemalże cudownym działaniu glinki. Żeby usunąć smołę chcę też kupić jakiś tar remover. Mam szampon, kupić coś jeszcze, bez czego czyszczenie się nie obędzie?
Do glinki koniecznie potrzebuję polerki? Nie mam maszyny.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Do glinki nie potrzebna polerka, bo używasz jej (glinki) ręką Jakaś buteleczka z atomizerem by się przydała, nawet po płynie do mycia szyb może być. Rozrabiasz wodę z kilkoma kroplami szamponu do mycia samochodu i później psiukasz na lakier i jedziesz z glinką. Tar remover oczywiście przed glinką się używa. A i jeszcze glinkę możesz przed użyciem do ciepłej wody wsadzić na parę minut to będziesz miał lepiej ją ugniatać.
Jaki tar remover i glinka, żeby nie kupić 'szajsu' ale też nie wydać fortuny? Ile tej glinki kupić tak w ogóle?
- Paviarotti
- Lord GTI
magnum146, poczytaj trochę ten temat i inne w tym dziale. Było to wałkowane tysiąc razy.
Wskrzeszenie lakieru
Mój całkowity budżet nie przekracza 100zł. Chcę przywrócić swojemu białemu Golfowi blask ale zaznaczam, że w związku z budżetem nie będzie to wielki zabieg SPA
Auto stoi już bardzo dokładnie umyte myjką, aktywną pianą, szamponem w garażu.
Mój plan (na lakier i felgi):
1. Usunięcie smoły, mam kropki na całym bagażniku i dolnych częściach drzwi - Tar remover np Prickbort
2. Usunięcie reszty - Glinka np ValetPRO
3. Woskowanie - wosk - jaki?
Coś pominąłem i powinienem zapewnić lakierkowi?
Auto stoi już bardzo dokładnie umyte myjką, aktywną pianą, szamponem w garażu.
Mój plan (na lakier i felgi):
1. Usunięcie smoły, mam kropki na całym bagażniku i dolnych częściach drzwi - Tar remover np Prickbort
2. Usunięcie reszty - Glinka np ValetPRO
3. Woskowanie - wosk - jaki?
Coś pominąłem i powinienem zapewnić lakierkowi?
Wskrzeszenie lakieru
Ja bym dorzucił Autoglym SRP - usunie (a właściwie zamaskuje) te najdrobniejsze rysy i hologramy. Co do wosku to może Finish Kare 1000P Hi Temp Wax? Dobrze się trzyma. Próbkę można mieć za 20zł a jest go na tyle sporo, że powinno wystarczyć na dwa auta.
Gran Turismo Iniezione
Wskrzeszenie lakieru
Na pierwszy rzut możesz zrezygnować z prickborta - będzie więcej zabawy z glinką i więcej jej pójdzie, ale na jedną akcje to będzie taniej.
Do tego jak pisał kolega przemal kup srp - i od biedy możesz olać wosk bo srp całkiem nieźle zabezpiecza jeżeli myjesz neutralnym PH a wosk looku nie podkręci. Zamiast tego widziałbym tani QD bo to cholernie przydatna sprawa (wręcz konieczna po myciu).
Nie chce reklamować innych sklepów, ale taki zestaw pozwoliłem sobie zbudować w jednym z nich:
srp - 49zł
shiny garage almond quick detailer 40zł
valet pro clay bar 33zł
Troszkę przekraczasz 100zł, ale moim zdaniem warto.
Do tego jak pisał kolega przemal kup srp - i od biedy możesz olać wosk bo srp całkiem nieźle zabezpiecza jeżeli myjesz neutralnym PH a wosk looku nie podkręci. Zamiast tego widziałbym tani QD bo to cholernie przydatna sprawa (wręcz konieczna po myciu).
Nie chce reklamować innych sklepów, ale taki zestaw pozwoliłem sobie zbudować w jednym z nich:
srp - 49zł
shiny garage almond quick detailer 40zł
valet pro clay bar 33zł
Troszkę przekraczasz 100zł, ale moim zdaniem warto.