katalog podaje że to pompa od Iveco z silnikiem SOFIM reszty symbolu nie chce mi się wklepywać
max obroty silnika 4200 przy uwzględnieniu tolerancji ustawień i tego jak pompa była eksploatowana.
Swid3r, daj foto pompy ze zdjętym kołem pasowym ale wygląda na to że to jest niezły materiał na M-TDI.
jeśli jest na cienkim wałku to zakładasz koło pasowe od 1.6TD i śmigasz a jak na grubym trzo trzeba roztoczyć koło pasowe od 1.6 albo jak ja poszukać koła pasowego od pompy od SDI z o ile dobrze pamiętam to chyba z polo musiałbym w temacie o moim aucie pogrzebać
Swid3r pisze:Co do tego dekielka może na fotce tego nie wdać ale jest zdecydowanie wyższy niż w pompie od 1.6td
co do dekielka to proponowałbym nie ruszać niz w środku tylko wcześniej zanim pompę wrzucisz na silnik wykręcić zaworek wewnętrznego ciśnienia zwłaszcza jeśli pompa była przechowywana bez paliwa wewnątrz i wtedy trzeba sprawdzić czy zaworek wewnątrz się nie zapiekł, bo jak się zapiekł to po odpaleniu silnika rozsadzi nam korpus pompy wtryskowej.
myślę że to jest naprawdę niezły punkt zaczepienia jako baza do budowy M-TDI