Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- krystian3737
- Mały gagatek
regulacja LDA
szybkie pytanie czy wystarczy tylko obrócić pin w LDA czy konieczne jest piłowanie podkładki? samo obracanie jest bezpieczne? dopuszcza się tu metode prób i błedów?
Mój Parchacz :dol: :dol: :dol:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=322619[/url]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=322619[/url]
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
regulacja LDA
krystian3737, pilowac niekoniecznie, wszytko zalezy jak dlugi slad zostawia rysik
grzebanie w LDA jest bezpieczne, ja chyba z 10 razy to robilem
grzebanie w LDA jest bezpieczne, ja chyba z 10 razy to robilem
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
Re: regulacja LDA
a ja dzi wyciagnalem calkiem podkladke i obrocilem pina na maxa, tj, zeby bolec jezdzil po najbardziej wkleslej stronie.
audo 80 b2 1.6 td. Czuc szybsze wkrecanie sie, troszke szybciej sie zbiera. na jalowym jak go wysoko wkrece to mam czarnego baka, a w czasie jazdy baki w normie ;].
co moge jeszcze zrobic dla mojego hitlera?
audo 80 b2 1.6 td. Czuc szybsze wkrecanie sie, troszke szybciej sie zbiera. na jalowym jak go wysoko wkrece to mam czarnego baka, a w czasie jazdy baki w normie ;].
co moge jeszcze zrobic dla mojego hitlera?
regulacja LDA
Malo kto chyba juz tu zaglada. Musialem zrobic nowe konto. (to ja badneewz)
Dzisiaj zrobilem pare kilometrow i jestem zly! musialem machac od 1 do 3 ale teraz!? jest duzo lepiej Panowie nie spodziewalem sie takiej poprawy. Chcialem dopytac czy gov mod bez IC jest wykonalny? Bo niechcialbym staruszka za bardzo obciazac
Dzisiaj zrobilem pare kilometrow i jestem zly! musialem machac od 1 do 3 ale teraz!? jest duzo lepiej Panowie nie spodziewalem sie takiej poprawy. Chcialem dopytac czy gov mod bez IC jest wykonalny? Bo niechcialbym staruszka za bardzo obciazac
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
regulacja LDA
Spalanie wzrasta proporcjonalnie do wzrostu deptania: wzrasta deptanie => wzrasta spalaniehyphy pisze:a jak spalanie? duzo wzroslo?
A jak będziesz jeździł tak jak wcześniej (w sensie dynamiki) to będziesz deptał mniej, bo samochód jest żwawszy i do takiego samego przyspieszenia potrzebuje mniejszego nacisku na pedał gazu, czyli spalanie może nawet spaść.
regulacja LDA
po govie od niskich jest mocniejszy?, bo ja czytajac opisy zrozumialem ze gov daje dawke przy duzych obrotach co przelozylem sobie na wyzsze predkosci na danym biegu, albo inaczej, myslalem ze jedyne co daje gov to to ze mozna go dluzej przeciagnac
Ostatnio zmieniony śr paź 13, 2010 16:31 przez hyphy, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
regulacja LDA
nie, bynajmiej ja tego nie odczulemhyphy pisze:po govie od niskich jest slabysz
tak, nie ogranicza jejhyphy pisze:gov daje dawke przy duzych obrotach
regulacja LDA
Widział ktokolwiek regulację naciągu sprężyny LDA w pompie AAZ, obecnie jeżdżę na takiej pompie.
regulacja LDA
a czy opcja tak jak u łukiego w faqu, wkrecenie na maksa sruby regulacji wysokich obrotow, dziala tak samo? Bo w zasadzie bez rozkrecania mialbym ten sam efekt?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
regulacja LDA
karol8114, być może ktoś zmieniał górę pompy i złożył od 1,6TD.karol8114 pisze:Widział ktokolwiek regulację naciągu sprężyny LDA w pompie AAZ, obecnie jeżdżę na takiej pompie.
Z tego co wiem,to w AAZach nie było tej regulacji