Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Soloo, tak było umnie i zauważyłem, że w każdym golfie (mam ich 3) jest inaczej i trzeba membrane ustawiać do danego silnika Umnie jak przestawiłem membrane tak jak pisze zaprzal, silnik wrwał do przodu jak głupi, kopcił jak lokomotywa, ale silnik głośniej klepał ;(
Co do ekonomi jak jeżdze do 110 i biegi zmieniam do 2500 obr. to pali w mieście 5.5 l ale nie lubie tak jeżdzić i spalanie kończy się na 6l a nawet kiedyś po Koszalinie starty z pod świateł, korki, lato, ful ludzi w aucie i spalił 6,5l
Co do ekonomi jak jeżdze do 110 i biegi zmieniam do 2500 obr. to pali w mieście 5.5 l ale nie lubie tak jeżdzić i spalanie kończy się na 6l a nawet kiedyś po Koszalinie starty z pod świateł, korki, lato, ful ludzi w aucie i spalił 6,5l
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Bo Audi to nie Golf. Ja mam Passata kombi , pali 6,5 l/100km. Auto znacznie większe i cięższe a silnik ten sam, więc normalne że będzie więcej palił.Soloo pisze:Tobie to dobrze. Mi moja Audiczka 1.6 TD Pali 7.5l/100km przy umiarkowanej jeżdzie (jak opisałem wyrzej). Wczoraj zauważyłem że mi sie IC poci wiec może to przez to.
Szczeże mówiac to masa pojazdu nie ma wielkiego wpływu na spalanie (wpływa jedynie na opór toczny a decydujacy wpływ ma tu opór powietrza) dlatego można przyjąć że może palić jakieś 0.5l więcej.
BM86, nawet jeśli to nie powinien palić więcej jak twój. Ale ten temat zostawmy na inny temat tu o czymś innym mowa.
BM86, nawet jeśli to nie powinien palić więcej jak twój. Ale ten temat zostawmy na inny temat tu o czymś innym mowa.
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Takiego jestem zdania a do tego straci na elastyczności i przyśpieszeniuTo_mas pisze:chłpopie wez załaduj do auta 5 osob i jedz 200 km a ja pojade sam i zobaczymy kto więcej spali
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wiecie co? nie rozumiem idei tuningu TD z ciągłym lookaniem na wskaźnik paliwa... no fakt: jesli spalanie wzrosnie do 10l/100km to juz dramat ale jak podciagniesz daweczke + turbo i uzyskasz spalanie 8l/100km to chyba wcale nie jest zle - wynagrodzi to "banan" na twarzy przy wdepnięciu w gaz
Volkswagen - das auto
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Pewnie że ma znaczenie i to duże. Jak jeżdżę Passatem sam bez ładunku na trasie to spali mi z 6l/100 a jak go załaduje po sam dach albo wezmę 4 pasażerów i bagaż to łyknie z 8 - 8,5 l/100 . Tyle że na pełnym baku zrobi się 1200 kmTo_mas pisze:dokałdnie )) no chyba ze masz auto 200PS to raczej roznicy nie poczujesz za wielkiej ale ja tu mowie o normalnych samochodachvw_vandal pisze:Takiego jestem zdania a do tego straci na elastyczności i przyśpieszeniu
Masa ma znaczenie na spalanie i to co napisał vw_vandal,