Jak zwiekszyć moc w 1V cd. - Nowe turbo VNT GT1749!!!
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Tak. Jeśli masz wybór to bierz od jr będzie wydajniejsza. A przy okazji co się stało z twoją oryginalną pompą?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Też mi się tak wydaje.JR ma tylko 70KM,a SB 80KM,ale JR ma potężniejszą suszarę,więc chcąc nasycić paliwem to coś,musi mieć timing nieco wzbogacony.t0mal pisze:Jeśli masz wybór to bierz od jr będzie wydajniejsza
t0mal,o tym samym myślimy?
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
W JR dźwignia przy osi od gazu ma 21mm, a w SB 19, czyli w JR można bardziej podkręcić dawkę.
Wogóle to najlepiej byłoby zrezygnować z pompy od VW i dać pompę np od peugeota 1.9td
Wogóle to najlepiej byłoby zrezygnować z pompy od VW i dać pompę np od peugeota 1.9td
Mechanik powiedział że ze starości już miała prawo sie zepsuć . Ja też raczej sie przyczyniłem do awarii bo miałem rezerwę i jadąc na stacje pompa się zepsuła. Zaciągła pewnie syfuu i niepodołała. Jeszcze muszę popytać o regenerację pompy ile to kosztuje , wtedy bym wiedział co mam bo używaną troszkę sie boję kupić ;p A co może siedzieć w pompie skoro silnik nie wkręca sie na obroty , v-max 50 km/h . z rana pali na dotyk nie ma problemu tylko sie nie wkręca sie na obroty... Opłaca sie regenerować 1v czy kupować lepiej od JR ??? Poradzcie nowicjuszowi ;PP ![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)
![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)
ma focha ![foch :foch:](./images/smilies/foch.gif)
![foch :foch:](./images/smilies/foch.gif)
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Jeśli nie miałeś jakichś problemów z odpalaniem, szczególnie na ciepło to raczej nie jest jakaś poważna awaria pompy - może tylko elektrozawór się zawiesił.
Możesz napisać w czym pompa z peugeota jest lepsza od tej z VW?t0mal pisze:Wogóle to najlepiej byłoby zrezygnować z pompy od VW i dać pompę np od peugeota 1.9td
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
dodam jeszcze do tematu że nie muszę mieć jakiegoś pocisku, zmodowanie 60koni na 80 mi starczy , jak narazie turbo podkręcone ( nie dużo bo nie mam wskaźnika) , dawka na pompie
i jeszcze puszka kata wyczyszczona, jakby teraz doszła pompa od JR to by było pewnie z 80 ;P Nie chce też mieć znacznie większego spalania bo przy mieszanej jeździe mi palił 7litrów po mieście
a może ktoś z forum ma na sprzedaż pompę z LDA , nie od mk3 i żadne peżotowskie :PPP
jeszcze mam w planach wyczyszczenie końcowego tłumikaaa
Dodam jeszcze że na zimnym dzisiaj przy -4 odpalił normalnie
![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![okej :okej:](./images/smilies/okej.gif)
![bigok :bigok:](./images/smilies/bigok.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Orzeł_01, Jak założysz taką to na dzień dobry masz paliwa na 90km. Pompa ma szerokie łożyskowanie, ostrzejszego pina, lepszy korektor dawki.
Mój z pompą 11mm pali 7 na 100
Mój z pompą 11mm pali 7 na 100
Ad3kwatny pisze: v-max 50 km/h . z rana pali na dotyk nie ma problemu tylko sie nie wkręca sie na obroty
na 90% brak ciśnienia wewnętrznego w pompie wtryskowej.
jeśli z rana zapalisz ale w momencie kiedy nie chce się wkręcać na obroty silnik przerywa i dymi na kolor niebiesko-bury to na 100% jest to brak ciśnienia wewnątrz pompy wtryskowej.
To samo będzie jak zapcha się śruba od powrotu.
w momencie dania w gaz własnie przerywa i dymi na niebieskawoo. Czyli jeszcze nie jest najgorzej z pompą, rozkręcenie, wyczyszczenie i uszczelnienie starczy?
Ad3kwatny, najpierw podmień zaworek ciśnienia wewnętrznego od pompy wtryskowej. a jak chcesz zobaczyć który to zaworek wrzuć do szukajki "mod Łukiego"
Arwam ale jak mam podmienić , nie ma pompy na stole tylko jeszcze w aucie , nie znam sie za bardzo na tym nie chce zepsuć do końca pompy chyba że to jakaś prosta operacja bez wyciągania pompy . Jak zaprowadzę auto do pompiarza to nadmienię mu że to może coś z ciśnieniem ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)