jaki pistolet lakierniczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Regulamin forum
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
Witam. Jaki pistolet lakierniczy polecacie do amatorskich prac lakierniczych? Nie wiem czy wybrac pistolet tradycyjny na sprezone powietrze , czy elektryczny. Narzedzie posluzy do malowania malych elementow, wiec nie chce drogiego sprzetu. Prosze o pomoc w wyborze I wskazowki na co zwrocic uwage przy kupnie
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Kurczaki....ciężko będzie znaleźć coś co dobrze lakier kładzie za tą kwotę,bo tak szczerze,to ja do tej kwoty,mam pistolet do kładzenia podkładu
Na pewno doradzę Ci pistolet tradycyjny,bo te elektryczne,to do malowania płotów nadają się jedynie
Najlepiej byłoby,gdybyś podjechał do sklepu z takimi gratami w Twojej okolicy i popytał sprzedającego.On zapewne będzie znał opinie o każdym pistolecie,który posiada,zarówno tanim,jak i drogim
Rozglądaj się za starszymi modelami EXPERT-a.Powinny nie być już drogie,a są to dobre pistolety.
Na pewno doradzę Ci pistolet tradycyjny,bo te elektryczne,to do malowania płotów nadają się jedynie
Najlepiej byłoby,gdybyś podjechał do sklepu z takimi gratami w Twojej okolicy i popytał sprzedającego.On zapewne będzie znał opinie o każdym pistolecie,który posiada,zarówno tanim,jak i drogim
Rozglądaj się za starszymi modelami EXPERT-a.Powinny nie być już drogie,a są to dobre pistolety.
Moze ktos podac jakas strone gdzie moge kupic z pewnego miejsca pistolet expert, bo znalazlem za 80 zl I za 270 zl . Ten tanszy to na pewno szit
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Prosze bardzo
http://allegro.pl/profesjonalny-pistole ... 84172.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elakiery.pl/prod/7,69,73,pis ... -expert-hp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/profesjonalny-pistole ... 84172.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elakiery.pl/prod/7,69,73,pis ... -expert-hp" onclick="window.open(this.href);return false;
kup sobie ten tańszy,w zupełności wystarczy.
W takim pistolecie nic się nie zużywa oprócz dysz,które pewnie też można dokupic jako komplety naprawcze.Ten droższy ma pewnie dysze z lepszego materiału i wytrzymują dłużej.
Na początek wszystkie malują jednakowo.(mowa o tym pułapie cenowym),chcesz dobry to trza 1.5tyś wywalić min.
W takim pistolecie nic się nie zużywa oprócz dysz,które pewnie też można dokupic jako komplety naprawcze.Ten droższy ma pewnie dysze z lepszego materiału i wytrzymują dłużej.
Na początek wszystkie malują jednakowo.(mowa o tym pułapie cenowym),chcesz dobry to trza 1.5tyś wywalić min.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
kumpel od wielu lat maluje na gotowo pistoletami profesional, niektórzy mówią, że to szajs a jemu inny nie podchodzi cena ok 300zł.
Ja wczoraj kupiłem AZ3 HTE2 AV za 460pln bo mam do pryśnięcia maskę LC6M w swoim. Zobaczymy co to za ptica.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
ja sobie kupiłem LIEDERa do bazy i lakieru. też ciekaw jestem jak podziała
-
- Nowicjusz
Posiadam kompresor o pojemności 25 l. dam radę pomalowac progi i to co pod zderzakiem w golfie mk II?? Na pistolet zamierzam wydac max 500 zł, tylko nie wiem jakie parametry powienien miec pistolet, rozumiem, że musi to byc pistolet niskocisnieniowy??
Przy tak małej sprężarce nie ma sensu kupować pistoletu , chyba że jest to zakup przyszłościowy to zmienia postać rzeczy Do progów , i i "tego" pod zderzakiem wystarczy ci w zupełności pistolet zaprawkowy , tzw mini z dyszą 0.8 lub 1.0. A jeśli koniecznie chcesz coś lepszego tj do 500zł , polecam Walcom SLim w wersji hvlp . Badź HTE jak uda ci sie gdzieś wychaczyc do 500zł
Ja polecam devilbissy, mam dwa u siebie i jak na razie bardzo dobrze się sprawują. Tutaj często można je tanio kupić na promocji