Uderzanie w lewym przednim kole - Przeguby ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Od jakiegoś czasu mam ze jak dodaje gazu to ewidentnie w lewym przednim kole jest wyraźnie uderzanie . Wiem ze osłona przegubu nie była szczelna .
Czasami zdarza się również ze cale uto lato . Zegary się trząsa kierownica się trzęsie . proszę mi powiedzieć co to może być i jakie koszty naprawy ?
Od jakiegoś czasu mam ze jak dodaje gazu to ewidentnie w lewym przednim kole jest wyraźnie uderzanie . Wiem ze osłona przegubu nie była szczelna .
Czasami zdarza się również ze cale uto lato . Zegary się trząsa kierownica się trzęsie . proszę mi powiedzieć co to może być i jakie koszty naprawy ?
-
- Mały gagatek
byc moze jest to wina przegubu wychodzącego ze skrzyni biegow
powinienes sobie poradzic sam, przegub okolo 60-70zl ten wewnetrzny od skrzyni biegow, jesli to na pewno on. no i smar do przegubow gdzies okolo 10-15zl
mkII
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p4394292" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p4394292" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
jesli masz jako takie pojecie to nie jest takie skąplikowane,lepiej zebys miał do tego podnosnik,bez problemu dojdziesz do wszystkiego,a tak propo tego trzesienia auta to mowisz podczas jazdy tak?
-
- Mały gagatek
sprubuj poruszac półosia w jedna i druga strone,jesli masz duzy luz to półos do wymiany
Mechanik powiedzial ze puka te cos w skrzyni co to moze byc ? Na dole skrzyni bardziej po lewej stronie .
-
- Mały gagatek
nie powiedział ci fachowej nazwy? bo wiesz te coś to moze byc wszystko
Mi się wydaje ze to sa przeguby które wchodzą w skrzynie.
-
- Mały gagatek
o tym ci własnie pisałem,a jesli mechanik to potwierdził to trzeba robic