Dziwny trzask i brak napedu

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kolesgiiit
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolesgiiit » pt lis 30, 2012 01:32

Witam Wszystkich forumowiczy :D Jestem nowy na tym forum golfa uzytkuje od 2 dni i wszystko bylo cacy po za predkosciomierzem :) ale mniejsza z tym :)). Otoz mam taki problem, wieczorem wracajac do domu jade sobie elegancko i zwolnilem przed progiem prawie do 0 wrzucam 1 ruszylem przejechalem przez prog dalem troche gazu co by przyspieszyc i nagle usluszalem dziwny trzask nie wiem skad i wgl bo oslupialem ;/ wrzucam kazdy bieg i nic auto nie chce jechac. Wczesniej nie bylo zadnych objawow konczacego sie sprzegla auto przyspieszalo i ruszalo normalnie byl tylko dziwny pisk przy biegu jalowym ale po wcisnieciu sprzegla przestawalo mechanior powiedzial ze to jakes lozysko i jeszcze troche minie zanim sie rozleci. No ale wracajac do sedna sprawy odpalam normalnie wrzucam kazdy bieg nie wciskajac pedalu sprzegla przy 4 i 5 slychac chrobotanie 1,2,3 i wsteczny cichutko. cCiemno juz bylo wiec nie mialem jak sprawdzic czy polosie stoja w miejscu. Dodam jeszcze ze pedal dziala poprawnie jest w takiej pozycji jakiej powinien byc. Co to moze byc?? Najbardziej martwi mnie ten dziwny trzask nie byl az tak bardzo glosny ale dalo sie go uslyszec. Czy to moze byc wina tego lozyska co wczesniej piszczalo?? Nie wiem doradzcie mi cos koledzy bo czytajac inne posty nic sie praktycznie nie dowiedzialem i zglupialem prawde mowiac;/ jazda z golfa nacieszylem sie 2 dni;/

Frost12q
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Frost12q » pt lis 30, 2012 03:32

na twoim miejscu sprawdzilbym przeguby, ale skoro masz problem z biegami to byc moze w skrzyni cos sie posypalo. U mnie turkocze tez prawdopodobnie to samo lozysko ale na razie tego nie wymieniam. kosztuje grosze i wymiana jest pod zielonym dekelkiem VW na skrzyni. widoczny jest po zdjeciu kola od strony kierowcy.

kolesgiiit
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolesgiiit » pt lis 30, 2012 09:26

tylko ze skrzynia chodzila delikatnie kazdy bieg wchodzil i nie wyrzucalo ich takze mysle ze to nie skrzynia ale dzieki za rade:)

kolesgiiit
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolesgiiit » pt lis 30, 2012 22:04

Sprawdziłem dziś za widnego i okazało się ze przegub przy skrzyni sie kreci a os nie i tu w tym jest chyba problem :)teraz kwestia tego czy pól os jest pęknięta czy tylko przegub sie posypał:D

muszkatobiasz
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: muszkatobiasz » pt lis 30, 2012 23:49

Poleciały frezy w rzegubie wewnetrznym! nowy przegub i sprawdzenie frezow na półosi czy niesą wytarte!

kolesgiiit
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolesgiiit » sob gru 01, 2012 12:25

to czyli do wymiany moze byc nie tylko przegub ale tez i półoś??;/

muszkatobiasz
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: muszkatobiasz » sob gru 01, 2012 13:54

Może ale niemusi!

kolesgiiit
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kolesgiiit » sob gru 01, 2012 15:58

ahaaa no zobaczymy jak to bd po naprawie narazie to zbytnio tez czasu na to nie mam:(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”