Witam! Panowie pół roku temu wymieniałem cały zestaw sprzęgła (dwumas,tarcza, docisk, łożysko wszystko nowe sachs) już po kilku dniach po założeniu czuć było przy wciskaniu sprzęgła mniej więcej w połowie, podczas zmiany biegów coś w stylu szurania, lekkich wibracji. Zależne jest to od obrotów silnika podczas których wysprzęglam w celu zmiany biegów, najbardziej czuć to w zakresie obrotów 1500-2500. Dodam ,że czasami jest tak ,że tego szurania nie czuć wcale lecz po czasie znowu wraca, ogólnie sprzęgło łapie prawie przy samym dole i lekko chodzi tylko te szuranie mnie dręczy, ciężko to dokładnie opisać to tak jakby za każdym razem przy wysprzęglaniu czuło się spadające obroty silnika. Mechanik, który zakładam ten zestaw twierdzi ,że mało prawdopodobnym jest aby coś było uszkodzone w nowym sprzęgle. Dziś jednak usłyszałem pod maską dziwny dźwięk takie jakby dzwonienie wydobywające się ze skrzyni biegów, nagrałem filmik może ktoś jest w stanie ocenić i pomóc mi w tej sprawie, bo jeśli to faktycznie dwumas to trzeba reklamować póki czas. Załączam link do filmu , trzeba się dokładnie wsłuchać bo niestety silnik trochę to zagłusza. z góry dzięki za pomoc
" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzwonienie z okolic skrzyni biegów 1.9tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak Ci to założyli a po paru dniach już było coś nie tak powinieneś od razu im samochód odstawić z reklamacją , a nie czekać aż się coś rozleci
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Tak też chciałem zrobić tylko ,że mechanik twierdził ,że według niego wszystko jest ok i ,że gwarancja producenta obejmuje rok czasu więc narazie mam jeździć ,a jak coś się pogorszy to będziemy reklamować . Z racji tego,że się nie znam stwierdziłem, że może ma racje. W przyszły poniedziałek jestem z nim umówiony za ściągnięcie skrzyni i sprawdzenie sprzęgła od początku do końca, chociaż on *#cenzura#* stwierdził ,że te odgłosy ( przedstawione na filmiku) wydobywają się ze skrzyni i jest to w raczej normalny objaw. Jeśli dwumasa ma wadę fabryczną lub jest w jakimś stopniu uszkodzona wyjmując ją na stół będzie to w stanie ocenić? Może miał ktoś już do czynienia z reklamacją zestawu sprzęgła Sachs i wie jak producent podchodzi do takich spraw?
Odpowiadam późno z powodu wyjazdu na urlop przemlin, skrzynia 5 silnik axr 101km