[mk6] Brudny wtrysk 1.6 TDI 90 km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[mk6] Brudny wtrysk 1.6 TDI 90 km
Witam wszystkich !
Miesiąc temu wymieniałem wtryski w 1.6 TDI 90KM bo stare nie domagały. Musiałem teraz zdementować dwa i jeden byl brudny jak na foto a drugi normalny . Prośba o info jaka może to być przyczyna bo na tych wyciąganych miesiąc temu ( co były od nowości ) nie było w ogóle nalotu. Auto ma od miesiąc Chip.
Miesiąc temu wymieniałem wtryski w 1.6 TDI 90KM bo stare nie domagały. Musiałem teraz zdementować dwa i jeden byl brudny jak na foto a drugi normalny . Prośba o info jaka może to być przyczyna bo na tych wyciąganych miesiąc temu ( co były od nowości ) nie było w ogóle nalotu. Auto ma od miesiąc Chip.
-
- VWGolf.pl Killer
[mk6] Re: Brudny wtrysk 1.6 TDI 90 km
nieszczelność między wtryskiem a głowicą czy podkładka była nowa ta miedziana?
-
- Nowicjusz
Raczej nie bo mechanik kilkukrotnie wyjmował i wkładał wtryski.
Rozumiemiem że muszę teraz kupić nowe podkladki i będzie ok:)
Tam na wtrysku jest jedna podkładka czy kilka ?
Rozumiemiem że muszę teraz kupić nowe podkladki i będzie ok:)
Tam na wtrysku jest jedna podkładka czy kilka ?
-
- VWGolf.pl Killer
jedna podkładka tylko dobrze by było nową podkładkę i lekko frezem przejechać gniazdo i wtrysk bo po takim czymś nowa podkładka może ale nie musi uszczelnić
-
- Nowicjusz
,, po takim czymś" to znaczy że po wymianie wtrysku czy że była nieszczelność ? Kupię zestaw nowych , na allegro widziałem po 5 zł i podpowiem mojemu mechanikowi o tym frezowaniu ale to raczej Chip tunningowiec niestety i nie wiem czy to ogarnie. Najwyżej do kogoś innego znów pojadę i znów koszta ….
Większość mechaników nie ma kalibrownikow i tylko się czyści pędzelkiem gniazdo w głowicy. Uszczelka ogniową dobrze żeby była nowa ale stara palnikiem podgrzać to też jak nówka będzie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
Kolego a co to kalibrowniki ? Te uszczelki to kupię nowe , po 5 zł chyba są.
-
- Nowicjusz
Teraz rozumiem co to kalibrownik / frez.
Czyli ostatecznie muszę kogoś znaleźć co ma fraz i kupić nowe uszczelki rozumiem.
Czyli ostatecznie muszę kogoś znaleźć co ma fraz i kupić nowe uszczelki rozumiem.