Skrzynia biegów, bieg pierwszy cieżko wchodzi.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem wczoraj kupilem golfa i dobrze wiedzialem ze 1 bieg cos ciężko wchodził ale podczas jazdy w trasie to nie przeszkadzało mi, ale w miescie na swiatlach jednak okazał sie problem. Ile może kosztować naprawa tego i co tam poszlo w skrzyni. P.s. jest to golf 3 1994r 5dzwiowy, 1.6 benzyna. Pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
Najpierw sprawdź czy jest taka potrzeba bo możesz mieć po prostu źle uregulowanego tego trzpienia z wybieraka, równie dobrze może być to wina jakości oleju lub jego braku czy też sprzęgło nie rozłącza. należycie.
- danielson10
- Użytkownik
mam ten sam problem, tez 1.6 benzyna, olej uzupelnialem ale bylo to samo dalej, juz sie z tym pogodzilem i przyzwyczailem, ale gdyby dalo sie to naprawic bylbym zadowolony
ten trzpien z wybieraka jak to regulowac?
ten trzpien z wybieraka jak to regulowac?
w poprzedniej trójce ktora jezdzil moj tato tez bylo to samo,
trzeba bylo "umiec wrzucic jedynke" i tez 1.6 75KM
trzeba bylo "umiec wrzucic jedynke" i tez 1.6 75KM
czasem mam problem na swiatłach z tym biegiem ale jeśli mowicie ze to sie nie pogorszy to narazie naprawie cos innego.
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
witam!! mam ten problem od poczatku i nauczylem sie z tym zyc:) naucz sie tez ze 1 bieru lepiej nie wrzucac jak samochod jedzie lepiej 2 sam przez to przechodzilem
a jak nie chce ci wejsc 1 na postoju to delikatnie popusc sprzeglo i powinna lekko wskoczyc ja tak robie przez 2,5 roku i jest spoko:)
a jak nie chce ci wejsc 1 na postoju to delikatnie popusc sprzeglo i powinna lekko wskoczyc ja tak robie przez 2,5 roku i jest spoko:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie wiem, moj znajomy kazal mi kupic jakis kawalek plastiku nie wiem jak sie to nazywa mowi ze to od tego w kazdym razie nauczylem sie i jest ok. wszystko zalezy od tego co sie popsulo
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
karol a jak to sie nazywal ten plastik i w jaki sposob go wymieniles/
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
chyba cięgło ale nie jestem pewien .........ja go nie wymienialem jezdze tak jak bylo. ten plastik widac jak otworzysz klape nad skrzynia jest taki bialy z koncówkami w ksztaucie kulek napewno znajdziesz.
Sprawdź lepiej czy się ten plastik czasem nie urwał. Jeżeli tak to trzeba kupić tzw. "zabierak" - cena ok. 65 zł - zamienników nie ma. Chyba że ze szrotu...
JaroGK