Witam
Proszę o pomoc, po wymianie sprzęgła i oleju wraz z filtrem auto po wrzuceniu dzwigni zmiany biegów w pozycję D nie rusza samo. Przed wymianą było wszytko ok. Mechanik twierdzi że to nie jest związane ze sprzegłem i że to nie jedgo wina. Jak silnik popracuje około 2 minuty i dodam gazu to ruszy ( czasami delikatnie a czasami z szarpnięciem ). Jak próbuje ruszyć w czasie krótszym niż te 2 minuty to auto nawet jak się doda gazu i tak nie ruszy. Proszę o pomoc , czy może spotkał się ktoś z czyms takim?
Golf IV problem ze automatyczną skrzynią biegów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Golf IV problem ze automatyczną skrzynią biegów
sprzęgło w automacie ??? przy wyjeździe od niego już była lipa ??
macpat1
No zaraz na drugi dzień to zauważyłem że sie tak zrobiło czyli praktycznie po wyjeździe z warsztatu. Mówił że to sprzęgło hydrokinetyczne co wymienił.
Już to pisałem ale uczynię to jeszcze raz. Większość moich znajomych stosuję się do tego, co zaleca producent. Nie wymieniają oleju, tylko raz na jakiś czas sprawdzają stan i ewentualnie dolewają, tak jak robią to serwisy w Niemczech. Większość awarii skrzyń jest nie długo po wymianie olej.
Pozdrawiam:)
Ps: Zapomniałem Co do tego że auto nie jedzie samo. Myślę ze te objawy zanikną, jeżeli tak się nie stanie to będzie trzeba dalej szukać usterki.
Pozdrawiam:)
Ps: Zapomniałem Co do tego że auto nie jedzie samo. Myślę ze te objawy zanikną, jeżeli tak się nie stanie to będzie trzeba dalej szukać usterki.