Odpowietrzenie sprzęgła ASZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na początku chciałbym wszystkich przywitać, jestem nowy tutaj na forum. Mam problem z odpowietrzeniem sprzęgła. Sprawa wygląda tak że wymieniłem kompletne sprzęgło z kołem dwumasowym i wysprzęglik, cały komplet. Próbowałem to odpowietrzyć na tym trójniku przy skrzyni ale nic nie idzie.Moje pytanie, czy przy pompie tez jest odpowietrznik? Pompa wydaje mi się że jest zapowietrzona.Do odpowietrzenia tego układu nie trzeba czasem jakiegoś specjalnego przyrządu? Jak ma wyglądać to odpowietrzenie? Z góry dziękuję i proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=14739" onclick="window.open(this.href);return false; tu kolega dał opis do passata B5 ... praktycznie to samo
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
w zbiorniczku musi byc płyn na maxsa .druga osoba musi ci pomoc naciskajac pedał spzregła.az do pojawienia sie płynu na odpowietrzniku wysprzeglika.jak sie pojawi płyn to zakrec i i a nastepnie znow naciskac i odkrec i tak kilka razy i musi sie pojawic sprzegło
Było Polo 6n2 teraz jest Golf
Przyczyną była padnięta pompka. Wymieniłem pompkę i sprzęgło ok.Odpowietrzenie trwało chwileczkę. Dzięki za posty. Pozdrawiam