sprzęglo z arl do axr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
sprzęglo z arl do axr
Witam wszystkich mam proszę o radę czy zestaw dwumas plus sprzęglo z arl podejdzie do axr ze skrzynia 5b?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
sprzęglo z arl do axr
Sprzęgło z ARL ma średnicę 240mm,a AXR 230mm.Podejrzewam,że może zrobić się ciasno w skrzyni 5-cio biegowej...
sprzęglo z arl do axr
Spróbuj, ale może się nie udać.
Oznacza to założenie większego koła zamachowego, więc trzeba sprawdzić, ile luzu ma jeszcze skrzynia wokół koła.
Oznacza to założenie większego koła zamachowego, więc trzeba sprawdzić, ile luzu ma jeszcze skrzynia wokół koła.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
sprzęglo z arl do axr
Po co taka kombinacja dziwaczna ? Chyba jeszcze nikt tego nie przerabiał na forum, więc przecierasz szlak, jak chcesz coś mocniejszego to lepiej załóż sztywne koło zamachowe + zestaw z g60. Diabeł wie czy tam jest na wysokość i długość miejsca i czy nawet po zamontowaniu rozrusznik zazębi się z zamachem..golfmaniac22 pisze:Witam wszystkich mam proszę o radę czy zestaw dwumas plus sprzęglo z arl podejdzie do axr ze skrzynia 5b?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
sprzęglo z arl do axr
Z klawiatury mi to wyjąłeśitaliano_83 pisze:sztywne koło zamachowe + zestaw z g60
sprzęglo z arl do axr
Michał_1977, axr ma 228mm tarcze, czyli ta z ARL-a nie wejdzie ja na G60 jezdze rok i jestem zadowolony, ladnie lekko z dolu bierze, polecam
- italiano_83
- V.I.P.
sprzęglo z arl do axr
A kolega nie chce przeszczepić samej tarczy a kompletne sprzęgło z ARL..peter_86 pisze:Michał_1977, axr ma 228mm tarcze, czyli ta z ARL-a nie wejdzie
golfmaniac22 pisze:czy zestaw dwumas plus sprzęglo z arl
sprzęglo z arl do axr
ilosc zebow na kole nie bedzie pasowac, i do tego nie wiem czy w obudowe skrzyni sie zmiesci:)
sprzęglo z arl do axr
Podepnę się trochę pod temat. Orientuje się ktoś czy do ATD idzie wsadzić skrzynię 6B wraz ze sprzęgłem+dwumasem z ASZ/ARL/SHARAN????
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ !!!!!!!
TRAKTUJ LEWY JAK KIBEL. MUSISZ? WCHODZISZ, ROBISZ, WRACASZ!
- italiano_83
- V.I.P.
sprzęglo z arl do axr
Jak do starego vp da się włożyć to czemu nie do atd.. tylko gratów trochę potrzeba do takiego swapu.
sprzęglo z arl do axr
O gratach przy zmianie z 5B na 6 biegową już gdzieś czytałem i wiem co mniej więcej trzeba ale chodzi mi czy to będzie P&P. Powoli zaczyna mi się coś ślizgać sprzęgło i myślę już o zmianie tarczy z dwumasą, a dodatkowo brakuje mi tego jednego biegu na trasie więc czego nie skorzystać z okazji
sprzęglo z arl do axr
tasior87, 6b możesz wrzucić bez problemu, bo nie ma różnicy, czy PD, cz VP, bo skrzynia jest przykręcona zawsze w tych samych miejscach do silnika
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
sprzęglo z arl do axr
A tarcza+dwumas+docisk z asz też podejdzie bez problemu? Jaką skrzynie byscie polecali ?
sprzęglo z arl do axr
Tarcza, dwumas i docisk podejdą bez problemu.
Osobiście polecam skrzynię ERF bo jest ich chyba najwięcej
Osobiście polecam skrzynię ERF bo jest ich chyba najwięcej
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci