Obieg zamknięty pompy wspomagania ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, cieknie mi z maglownicy - praktycznie co wleje to zaraz wycieka, wiem że muszę ją wymienić. Jednak chciałbym kilka dni pojeździć. Czy mogę połączyć przewody z pompy wspomagania aby jej nie zatrzeć i powstał obieg zamknięty? Czy mogę wtedy normalnie jeździć bez wspomagania do czasu naprawy? Czy maglownica nie będzie miała sucho? Pozdrawiam i dzięki za pomoc
MaciU
A może jest jakiś pasek wielorowkowy krótszy, który mógłbym założyć z pominięciem pompy wspomagania??
MaciU
Raczej nie obejdzie się bez wymiany magla bądź jego regeneracji. A skąd wycieka ten płyn ?
No i nie obeszło się..
Regeneracja magla 1100zł, gdyż lista była skorodowana i musiała być wymieniona na nową.. w takim aucie już skorodowana? przecież osłony były w całości nienaruszone.. nie wierze że mogła się dostać woda..
do tego robocizna niecałe 400zł z zielonym olejem febi,
razem 1500zł, jednym słowem masakra! a do tej pory golf mnie jeszcze nie zawiódł..
Regeneracja magla 1100zł, gdyż lista była skorodowana i musiała być wymieniona na nową.. w takim aucie już skorodowana? przecież osłony były w całości nienaruszone.. nie wierze że mogła się dostać woda..
do tego robocizna niecałe 400zł z zielonym olejem febi,
razem 1500zł, jednym słowem masakra! a do tej pory golf mnie jeszcze nie zawiódł..
MaciU
A ja trochę myślę że to tez może korodować poprzez ten płyn aczkolwiek nie jestem do końca pewien. Osobiście sam miałem mega wyciek z magla i zrobiłem ją sam ponieważ listwa tylko przy nakrętkach końcowych była skorodowana a tak to nic. Koszt to około 280zł za części.
To miałeś chłopie szczęście, bo ciekło Ci pewnie z uszczelnień. A u mnie prawa strona listwy skorodowana na jakieś 15cm jak wysunąłem.. też miałeś plastikowe osłony?
MaciU
Re: Obieg zamknięty pompy wspomagania ?
MaciU_ pisze:To miałeś chłopie szczęście, bo ciekło Ci pewnie z uszczelnień. A u mnie prawa strona listwy skorodowana na jakieś 15cm jak wysunąłem.. też miałeś plastikowe osłony?
Nom miałem szczęście . Dokładnie tak, uszczelnienie poszło po prawej stronie na wyjściu. Nom cały czas mam plastikowe osłony. Nie są dziurawe więc nie wymieniałem tylko dałem nowe opaski by mocno zacisnęły i na razie jak patrzyłem to suchutko w koło. No to rzeczywiście. Mogłeś poszukać jakieś wałka ale ciężko by było znaleźć ale tak to masz profesjonalny remont zrobiony.