4motion czy Quattro
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
4motion czy Quattro
Witam. Zacząłem myśleć o sprzedaży swojego Seata Toledo 2 a kupnem Audi A3 Quattro.
I teraz mam pytanie odnośnie napędu bo nie jestem do końca przekonany. Wiadomo, że Mk4 ma napęd 4motion czyli dołączany za sprawą haldexa Wiem też, że Audi TT ma oznaczenie Quattro ale również ma napęd dołączany za sprawą Haldexa. A4 natomiast ma już stały napęd 4x4 Quattro. A jak jest w przypadku A3 ? Chodzi o A3 8l dokładnie po lifcie. Jest tam stały napęd Quattro czy 4motion ?
I teraz mam pytanie odnośnie napędu bo nie jestem do końca przekonany. Wiadomo, że Mk4 ma napęd 4motion czyli dołączany za sprawą haldexa Wiem też, że Audi TT ma oznaczenie Quattro ale również ma napęd dołączany za sprawą Haldexa. A4 natomiast ma już stały napęd 4x4 Quattro. A jak jest w przypadku A3 ? Chodzi o A3 8l dokładnie po lifcie. Jest tam stały napęd Quattro czy 4motion ?
Mój VW Golf Mk3 GTI XX Jahre: http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462858" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
4motion czy Quattro
Ja wiem czy niestety? Dwojako można to interpretowaćmurgenzzr pisze:Haldex niestety.
Re: 4motion czy Quattro
Czyli tak jak przypuszczałem. No ale trudno. Sprzeda się obecny samochód będę myślał nad wersją A3murgenzzr pisze:Haldex niestety.
Dzięki za odpowiedź.
Mój VW Golf Mk3 GTI XX Jahre: http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462858" onclick="window.open(this.href);return false;
4motion czy Quattro
Obie to nazwy handlowe właściwie a nie technologie niestety.4motion czy Quattro
Jak bedziesz miał silnik poprzecznie to właściwie chyba zawsze jest haldex - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
4motion czy Quattro
Dobrze mówisz przy poprzecznym silniku zawsze jest haldex
4x4 polecam gorąco ! Mam już 3 Audi A4 i każde miałem w Quattro zimą jest naprawdę rewelka !
4x4 polecam gorąco ! Mam już 3 Audi A4 i każde miałem w Quattro zimą jest naprawdę rewelka !
Re: 4motion czy Quattro
A Alfie Romeo (156 Crosswagon, 159) jest przekładnia kątowa i Torsen, czyli to co w Passatach, A4 i większych.jhosef pisze:Obie to nazwy handlowe właściwie a nie technologie niestety.4motion czy Quattro
Jak bedziesz miał silnik poprzecznie to właściwie chyba zawsze jest haldex - niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
"Lepiej 5 minut później, niż 50 lat za wcześnie..."
Pozdrawiam
w0wacik
Pozdrawiam
w0wacik