Pompa hamulcowa golf 4 1.9tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mógłby mi ktoś powiedzieć jaką mam pompę hamulcową ? tzn. jaki jest nr, ponieważ najprawdopodobniej jest uszkodzona, gdyż po gwałtownym ruszaniu zapala się kontrolna abs, poślizgu i mruga ręczny. Mój mechanik sprawdził cały system i stwierdził ze uszkodzona jest pompa. Kazał mi najpierw zmienić jeszcze płyn hamulcowy, gdyż zdarzają się takie przypadki ze on jest przyczyną.
Trochę danych:
Golf 4 1.9 TDI 115 KM
rok: 2000
VIN: WVWZZZ1JZYW553727
Pompa: 1C0 907 379 - brakuje mi tylko literki jaka powinna być na końcu. Było to spisywane z komputera i on nie wyświetlił żadnej litery, ale po obejrzeniu allegro wnioskuje ze jakaś powinna być. Ponoć to wszystko jest w katalogu części, wiec jeśli ktoś takowy posiada i mógłby mi podać to byłbym wdzięczny
Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Trochę danych:
Golf 4 1.9 TDI 115 KM
rok: 2000
VIN: WVWZZZ1JZYW553727
Pompa: 1C0 907 379 - brakuje mi tylko literki jaka powinna być na końcu. Było to spisywane z komputera i on nie wyświetlił żadnej litery, ale po obejrzeniu allegro wnioskuje ze jakaś powinna być. Ponoć to wszystko jest w katalogu części, wiec jeśli ktoś takowy posiada i mógłby mi podać to byłbym wdzięczny
Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to jest prawidłowy numer...nie ma być żadnej literki na końcu, także szukaj albo takiego numeru albo 1C0 907 375 - ten model jest nowszy i zastępuje wycofany z produkcji nr który jest u Ciebie. Być może zagada też z literką E na końcu (...379 E, ...375 E)... inne literki to 4Motion, bez ESP lub wcześniejsze lata produkcjiIwan166 pisze:1C0 907 379
Tak, dzisiaj podniosłem samochód na podnosniku i zobaczyłem ze jednak ten nr nie ma litrerki. I własnie co z tymi literkami ? ktoś próbował zastąpić taką pompę inną z literką ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Napisałem że inne literki to albo bez CAN (starsze roczniki) albo 4 motion...albo bez ESP...bez ASR...czy też bez EDS. Także zagada albo bez literki albo z literką E - ale tu nie wiem na 100%. Z inną literką (np pompa z EDS) nie będzie gadało ASR i ESP...
a moze wiecie kto może sprzedawać taką pompe ? bo troche cieżko mi idzie szukanie nowej :/
na forum napisalem, na allegro od miesiaca nie mogę trafic na moją pompe, bede chyba próbował z literka E
Re: Pompa hamulcowa golf 4 1.9tdi
może popytaj u różnych sprzedawców, na allegro itp. czy nie mogliby Ci takiej pompy sprowadzić. spróbuj jeszcze tutaj - . generalnie widzę, że rzeczywiście ciężko jest ją dostać, bo dominują pompy o numerach 1J1 614 019 A....
pompa zmieniona jakis czas temu, esp skalibrowane jak narazie wszystko dziala ok temat do zamkniecia