strzeliniasty, są zestawy naprawcze łatwe do kupienia firmy Autofren kod D4458
http://auto-pit-stop.pl/product/index/productId/194" onclick="window.open(this.href);return false; . Od razu podpowiedź ode mnie : niektóre elementy z zestawu zostają, są do innych modeli, oraz bardzo ważny jest najmniejszy o-ring zakładany na oś dźwigni ręcznego - ten z zestawu jest za cienki, puszcza płyn, użyj starego jeśli się nadaje. Pozostałe gumy sa ok.
Naprawa jest opisana na forum, natrafisz tylko na jeden kłopot: po wykręceniu tłoczka z dna zacisku będzie wystawać śruba do ręcznego, żeby ją wyjąć potrzeba rozpiąć seger który jest w dnie przy obwodzie , do tego potrzebne są odpowiednie szczypce do segerów, ja takich nie kupiłem, znalazłem w sklepie ale za drogie chyba 6 dych, więc użyłem dwóch szpikulców ale ostrożnie żeby nie poharatać gładzi cylindra. I jest tez to opisane ale przypomnę - oś dźwigni ręcznego koroduje i zaciera się, jeśli odczyścisz korozję dostaje luzu i płyn cieknie - i na to niestety rady nie ma chyba że precyzyjny tokarz dorobi ci i wprasuje tulejkę. U mnie skończyło się na kupnie używanego zacisku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.